精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.You may know the song Happy Birthday very well.But do you know about its writer?It was written by an American girl.And she became very rich after that.
When she was a child,she was poor.Once,she was invited to her friend's birthday party.She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.
"The party is coming soon,but now I have little money."Tears ran down her face.
Later that night she was in bed,thinking about the gift when the door opened and her grandma came in."What happened?"her grandma asked.Hearing the girl's story,she said,"Don't worry.I think I can help you.How about singing a song together?Happy birthday to …"What a beautiful song!They sang and sang.Suddenly she woke up.It was a dream!She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.
When she sang the song at the party the next day,her friends were very happy."How wonderfully you sing!We haven't heard such a beautiful song before.Thank you for giving me the special gift."said her friend.And they learnt to sing it together.Later the girl became well-known in America.

61.The song Happy Birthday was written byA.
A.an American girl 
B.an American girl's grandma
C.an American boy
D.an American girl's friend
62.The girl was sad becauseC.
A.she didn't want to go to the party.
B.she would be busy that day.
C.she didn't have enough money to buy a gift.
D.she wasn't invited to the party.
63.What gift did she give her friend?D
A.A flower. 
B.A toy. 
C.An interesting book. 
D.A song.
64.What did her friends think of the song?It wasB.
A.boring        
B.beautiful      
C.exciting         
D.interesting
65.Which of the following is TRUE?D
A.The girl was still poor after writing the song.
B.The girl sang the song with her grandpa in her dream.
C.The girl's friends had heard the song before.
D.The girl became famous because of the song.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了美国的一个女孩,写的《祝你生日快乐》这首歌,当她还是一个孩子的时候,家里很穷,有一次,朋友邀请她去参加生日聚会,她很高兴但是没有足够多的钱给朋友买礼物,就在前一天的晚上,在考虑生日礼物的时候,门开了,奶奶问怎么了,听了这个事情之后,奶奶说"不要紧,我可以帮助你,唱首歌怎么样?祝你生日快乐…"多么优美的旋律啊,她突然醒了,原来是一场梦,然后就立刻写下来,第二天在晚会上唱给朋友听,朋友们都很高兴,唱的多么好听啊!我们从来没听过这么美妙的歌曲,谢谢你给我这么特别的礼物,他们一块学着唱这首歌,后来这个女孩闻名全美.

解答 61.A.细节理解题.根据"It was written by an American girl."可知这首歌是由一个美国女孩写的,故选A.

62.C.细节理解题.根据"She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her."可知她不高兴的原因是她没有足够多的钱给朋友买礼物,故选C.

63.D.细节理解题.根据"When she sang the song at the party the next day"以及"Thank you for giving me the special gift"可知这个女孩把这首歌当作礼物送给了朋友,故选D.

64.B.细节理解题.根据"We haven't heard such a beautiful song before."我们以前从来没有听过这么优美的歌曲,可知她的朋友认为这首歌很优美,故选B.    

65.D.推理判断题.根据"Later the girl became well-known in America."后来这个女孩闻名全美国,可知这个女孩是因为这首歌出名的,故选D.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.You have just read this newspaper.Did you find_______ in it?(  )
A.interesting anythingB.anything interesting
C.interesting somethingD.something interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The 2022Winter Olympics will __________ in Beijing,setting up the Chinese capital to become the first city to host both Summer and Winter Olympic Games.(  )
A.take upB.take placeC.take partD.take on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A man had seven sons,who were always quarreling.They left their studies and work,to quarrel among themselves.Some bad men were looking forward to the death of their father,to cheat them out of their property(财产) by making them quarrel about it.
The good old man,one day,called his sons around him.He laid before them seven sticks,which were tied together.He said,"I will pay a hundred dollars to the one who can break this bundle(捆)."
Each one tried their best to break the bundle.After a long but useless efforts,they all said that it could not be done.
"And yet,my boys,"said the father,"nothing is easier to do."He then untied the bundle,and broke the sticks,one by one,with perfect ease.
"Ah!"said his sons,"It is easy enough to do it so; anybody could do it in that way."
Their father replied,"As it is with these sticks,so it is with you,my sons.So long as you hold fast together and help each other,you will be much richer,and none can harm you.
"But if the brotherhood bundle is broken,it will happen to you just as it has to these sticks,which lie there broken on the ground."
Home,city,country,all are property found,When they hold tightly together.

50.How many sticks does the old man ask his sons to break?D
A.2.    
B.3.   
C.5.     
D.7.
51.Why was the old man able to break the sticks?C
A.Because his sons helped him to do so.
B.Because he was strong enough to do so.
C.Because he was wise enough to untie the bundle.
D.Because the sticks were no longer as strong as before.
52.Which of the following is TRUE?B
A.The old man was going to die soon.
B.The sticks were used as a tool to teach the sons a lesson.
C.The sons were all too stupid to take care of their property.
D.some bad men might get the property away from the old man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Once upon a time,there was an island where all the feelings lived:Happiness,Sadness,Knowledge,and all of the others,including Love.One day the feelings were told that the island would sink,so all built boats and left,except Love.Love was the only one who stayed.Love wanted to hold out(坚持) until the last possible moment.
When the island had almost sunk,Love decided to ask for help.
Richness was passing by Love in a big boat.Love said,"Richness,can you take me with you?"
Richness answered,"No,I can't.There is a lot of gold and silver in my boat.There is no place here for you."
Love decided to ask Vanity(虚荣心) who was also passing by in a beautiful ship."Vanity,please help me!"
"I can't help you,Love.You are all wet and might destroy my boat,"Vanity answered.
Sadness was close by,so Love asked,"Sadness,let me go with you."
"Oh…Love,I am so sad that I need to be by myself!"
Happiness passed by Love,too,but she was so happy that she did not even hear when Love called her.Suddenly,there was a voice,"Come,Love,I will take you."It was an elder.So thankful and happy,Love even forgot to ask the elder where they were going.When they arrived at dry land,the elder went her own way.Realizing how much was owed(欠) the elder,Love asked Knowledge,another elder,"Who helped me?"
"It was Time,"Knowledge answered.
"Time?"asked Love."But why did Time help me?"
Knowledge smiled with deep wisdom(智慧) and answered,"Because only Time is able to understand how valuable Love is."

44.How did the feelings go away from the island?A
A.By water.
B.By swimming.
C.On foot.
D.By flying
45.Which of the following is true?D
A.Happiness was blind.
B.Richness had a small boat.
C.Vanity's ship was damaged.
D.Sadness wanted to stay alone.
46.Who saved Love?A
A.Time.
B.Knowledge.
C.Richness.
D.Happiness.
47.Which of the following might be the best title of the passage?A
A.Love and Time                     
B.An Accident
C.A sinking island                     
D.Different Feelings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Hi,Ryan.I want to have a class party. (56)C
B:Sure.I can help you.So when shall we have the party?
A:(57)A
B:No,today is too early.If we have it today,half the class won't come.
A:Ok,let's have it tomorrow then.
B:Hmm…There's a test the day after tomorrow.Students will leave early to study for the test. (58)F
A:Ok,let's have it on Saturday afternoon,(59)D
B:No,I don't think we should watch a video.Some students will be bored.Let's play party games?
A:(60)E Can you organize the party games?
B:Sure,I can do that.And can you make some food for us?
A:Yes,no problem.
A:Let's have it today after class.
B.What can I do for you?
C.Will you help me?
D.We can all meet and watch a video.
E.Ok,good idea..
F.Why not have it on the weekend?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Would you please drive___________,Nick?It's a little late.
-I'd like to,but safety must come first.(  )
A.more slowlyB.more quicklyC.more carefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Mr.Wu gave us a wonderful talk this morning.And he told us                 E-mail address and                QQ number.Have you got them?
-Oh,yes.They're wj670@yahoo.com and 97371616.(  )
A.a; aB.an; aC.the; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Today is fine.The sky is blue,Now it's nine o'clock in the morning.There's a sports meeting in the forest(森林)on the big mountain.Look,a horse,a panda and a cat are running.Over there a dog and two tigers are jumping.Two monkeys are climbing the trees.Four birds are flying around and singing.There are some other animals there,too.The elephants are standing.A monkey is sitting on an old elephant.The monkey has a flag(旗)in his hand.Polly is sitting in the tree.A fox,a baby panda and some small animals are sitting under the tree.They are all watching.

41.-What colour is the sky today?-It'sD.
A.white    B.yellow    C.black  D.blue
42.Howmany animals are running and jumping?B
A.Fourteen   B.Six         C.Eleven     D.Five
43.Which animals are climbing the tress?A
A.The monkeys.B.The pandas and the foxes
B.The elephants and the cats.D.The horses and the pandas
44.There'reB at the sports meeting.
A.not any birds  B.a lot of animals  C.many people   D.many monkeys
45.Who're all watching at the meeting?C
A.A tiger,a baby horse and some cats   B.Polly,an elephant and some small fish
C.A fox,a baby panda and some animals  D.A monkey,a baby cat and some birds.

查看答案和解析>>

同步练习册答案