精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Jack loved ice cream.He wanted to have ice cream every day.
On his birthday,Jack wanted ice cream,but his parents gave him a pet turtle as a present instead.Jack tried to teach his turtle to play games,but it couldn't carry a ball in its mouth.It couldn't jump high or run very quickly.Jack didn't really like his turtle.He thought it was a boring pet.
One day,he took the turtle out of its box and found it didn't move.Jack took it to his mum."Mum,"he said,"My turtle is not moving.I think it is dead."
"Don't be sad",she said,"We'll put him in a box and bury(埋)him.Then we'll go to the store and have some ice cream to make you feel better"
Ice cream!Jack began to feel happy.Then his mother saw the turtle move.
"It's all right!"She said"Your turtle isn't dead after all!"
"Oh,"said Jack."It also wants to eat ice cream!"

根据短文内容,判断下列句子正误.正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或"F"涂黑.
51.Jack didn't want to have ice cream every day.F
52.On Jack's birthday his grandparents gave him a pet turtle as a present.F
53.Jack thought the turtle was boring.T
54.Jack was so happy after he had some ice cream.F
55.The turtle isn't dead at all.T.

分析 杰克喜欢冰淇淋,他每天都想吃冰淇淋.在他生日那天,杰克想要冰淇淋,但是,他的父母给了他一只乌龟作为礼物,而不是冰淇淋.杰克不喜欢他的乌龟,觉得它很无聊.有一天,他以为乌龟死了,他的妈妈安慰他说:"别难过,一会儿我带你去吃冰淇淋."结果乌龟又动了.杰克说那是因为乌龟也想吃冰淇淋了.

解答 51.F   细节理解题   根据"Jack loved ice cream.He wanted to have ice cream every day"可知,杰克喜欢冰淇淋,他每天都想吃冰淇淋.故这句话不符合语意,答案为F
52.F   细节理解题    根据"On his birthday,Jack wanted ice cream,but his parents gave him a pet turtle as a present instead"可知,乌龟是他的父母送的,故这句话不符合语意,答案为F
53.T   细节理解题    根据"Jack didn't really like his turtle.He thought it was a boring pet."可知,杰克不喜欢乌龟,他觉得乌龟很无聊.故这句话符合语境,答案为T
54.F   推理判断题     根据""Don't be sad",she said,"We'll put him in a box and bury him.Then we'll go to the store and have some ice cream to make you feel better"Ice cream!Jack began to feel happy"可知,杰克只是听到去吃冰淇淋,就很高兴了.故这句话不符合语意,答案为F
55.T   细节理解题     根据""It's all right!"She said"Your turtle isn't dead after all!""可知,乌龟根本就没有死.故这句话符合语境,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.如果你想知道一个人的名字时,你不可以这样问:"__________".(  )
A.What's your name?B.May I have your name,please?
C.What is this in English?   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Playing the piano is one of the girl'shobbies(爱好).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.
quick   email   before   she   wife   first   a   fall   into   send
A couple decided to go on a holiday.The wife was on (66)a business trip so the husband went to the destination(目的地)(67)firstand his wife would meet him the next day.
When he reached his hotel,he decided to send his wife a (68)quick email.But when he typed (69)her address.he typed a wrong letter and his note was(70)sentto an elderly woman.Her husband had died only the day (71)beforeand she had just come back from the funeral(葬礼).
When the sad woman checked her (72)email.she let out a shout,and (73)fell to the floor in a dead faint(昏厥).At the sound,her family rushed(74)intothe room and saw this note on the screen:
Dearest(75)wife,
Just got checked in.Everything prepared for you to arrive tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.One afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting.I was looking forward to a quiet view (观察) of the art works.
A young couple viewing the paintings ahead of me chatted non-stop between themselves.I watched them a moment and knew the wife was doing all the talk.I admired the husband's patience.I met with them several times.Each time I heard her words,I moved away quickly.
I was standing at the counter of the museum gift shop when the couple came near to the exit.Before they left,the man reached into his pocket and pulled out a white object.He extended (延长) it into a long stick and then tapped (轻敲) his way into the coatroom to get his wife's jacket.
"He's a brave man."The clerk at the counter said,"Most of us would give up if we were blinded at such a young age.During his recovery he made a promise that his life wouldn't change.So,as before,he and his wife come in whenever there's a new art show."
"But what does he get out of the art?"I asked,"He can't see."
"Can't see?You're wrong.He sees a lot.More than you or I do."The clerk said,"His wife describes each painting so he can see it in his head."
I learned something about patience,courage and love that day.I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life.And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away hand in hand.

根据短文内容,判断句子正(T)、误(F).
51.The young couple were at an art museum to show their love.F
52."…I moved away quickly."shows that the writer was tired of the non-stop talking.T
53.We can infer (推断) from the passage that the husband couldn't stand his wife.F
54.After hearing what the clerk had said,the writer was annoyed.F
55.The passage is mainly about courage of a blind man and the love between the couple.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.我很高兴你取得了巨大的进步.
I'm glad (that) you made great progress.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

18.like,go,you,somewhere,relaxing,would,to
Would you like to go somewhere relaxing??

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Let's play ______football instead of play ____ piano.-Good idea.(  )
A.the,theB.a,/C./,theD.a,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Everyone surfing the web has billions of choices on what they can he viewing.And always we can find many different kinds of ads.Some of them are annoying,but some of them are useful.Here are some ads from the Internet.Maybe they are helpful for you.
House For Sale
Century Garden,Shijiazhuang
3-story house,509sqm (平方米)total land area,428.8sqm built-in,312.2sqm garden.Asking¥13million (1.57million ).
If you are interested in the house,please contact the Housing Center.
MP:13861973547Tel:0311-89609228Fax:0311-89609728
Job Wanted
Cherry,24,a shining girl,is good at oral English and Putonghua.Now she is working at a trade company in Shijiazhuang.She is kind hearted,hard-working and healthy.She would like part-time weekend work offering Putonghua lessons to foreign friends.
Her email address:cherrylf@hotmail.com.
Qingliang Mountain Ski Park
Price:18yuan (entrance ticket 门票),
50yuan/hour on weekdays and 70yuan/hour on weekends,120yuan/four hours on weekdays and 190yuan/four hours on weekends.
Tel:0311-85191617
56.The total land area of the house for sale isA
A.509sqm        
B.428.8sqm         
C.312.2sqm       
D.80.2sgm
57.A French student wants to learn Chinese.He canC
A.call 13861973547                    
B.fax 0311-89609728
C.email cherrylf@hotmail.com          
D.telephone 0311-85一916一7
58.Cherry is working inDnow.
A.the Housing Center                  
B.a Ski Park
C.a post office                        
D.a trade company.
59.If you want to ski for four hours on weekdays.you will pay at leastA.
A.138yuan      
B.200yuan          
C.208yuan        
D.280yuan
60.If Nick goes skiing onC,he has to pay more money than on Tuesday.
A.Wednesday      
B.Friday            
C.Sunday          
D.Monday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案