5.In March 2014,Australia opened junior high education to Chinese students,allowing them to study in Australian schools from the seventh grade.
"When more Chinese students are going to study abroad at a younger age,the opening of Australian junior high schools offers Chinese students and their parents one more good choice,"Tian Litie,director of the Australian Department of Chivast Education International,said at the China International Education Exhibition Tour over the weekend.
Australia will see a rise in the number of Chinese junior and senior high school students studying in the country.Tian showed the reasons for it:lower admission (入学许可) requirements and low-cost education because of a favorable exchange rate (费率).According to Tian,in public schools in Australia a student should pay A13,000to A15,000 (10,000to 12,000)a year.
"Now the exchange rate of the Australian dollar to renminbi is below five,which means the cost is lower than that of Chinese students studying at junior and senior high schools in many other hot places,such as Britain and the US,"said Tian.
Lin Lina from Beijing plans to send her daughter to a senior high school in Australia,was among them.
"My daughter is good at English and would like to study abroad early,"said Lin,whose daughter is now a ninth-grader in Beijing."We came for more information after we learned that the environment and education in Australia are good."
Eliza Chui,education officer for North Asia at the Australian Consulate-General in Shanghai,said that Australia is attractive not only because it provides an environment for learning English,but also because students are trained to have critical (批判性的) thinking and be independent.
31.According to Tian Litie,we know thatA.
A.more and more Chinese students study abroad at a younger age
B.more and more Australian universities are open to Chinese students
C.Chinese students are only allowed to study in Australia from senior high school
D.a student should pay A10,000to A12,000a year in public schools in Australia
32.What does the word"it"in Paragraph 3mean?C
A.Australia allows Chinese students to study in its schools.
B.More and more Chinese students go abroad at a younger age.
C.More Chinese junior and senior high school students will study in Australia.
D.Australian schools offer Chinese students and their parents one more good choice.
33.Lin Lina plans to send her daughter to Australia becauseD.
A.her daughter has travelled to Australia before
B.she can't afford to send her daughter to other countries
C.her daughter is an independent student with critical thinking
D.she learned that the environment and education in Australia are good
34.According to the article,which of the following is TRUE?B
A.The cost of studying in American schools is lower than in Australia.
B.The exchange rate of the Australian dollar is of advantage to Chinese students.
C.It's more difficult for Chinese students to enter Australian junior high schools.
D.Few students choose to study in Britain or the US because of too much money.
35.What is the passage mainly about?C
A.You should think twice before you decide to go abroad.
B.More and more Chinese students choose to study abroad.
C.Australian schools will attract more and more Chinese students.
D.Australian schools have much more advantages than other schools in the world.
分析 文章介绍了澳大利亚放低了对中 国初高中学生赴澳留学的门槛,这意味着越来越多的中国初高中学生 将赴澳大利亚留学.澳大利亚对于中国的学生来说有着独特的吸引力. 澳大利亚有吸引力不仅仅是因为它提供一个学习英语的环境,还因为学生可以学会 批判性思维和独立.
解答 答案:31.A 细节理解题.根据第二段第一行句子When more Chinese students are going to study abroad at a younger age.当越来越多的中国学生打算在年轻的时候出国留学.可知越来越多的中国学生在年纪较小的时候出国留学,故选A.
32.C 词义猜测题.根据第三段第一行句子Australia will see a rise in the number of Chinese junior and senior high school students studying in thecountry.澳大利亚将看到越来越多的中国初高中学生在这个国家学 习.可知it指越来越多的中国初高中学生在澳洲学习.故选C.
33.D 细节理解题.根据倒数第二段第一行句子We came for more information after we learned that the environment and education in Australia are good.我们更多信息之后我们了解到澳大利亚的环境和教育的影响是好的.可知,Lin Lina计划送女儿去澳大利亚留学的原因是澳大利亚的环境和教育非常好.故选D.
34.B 推理判断题.根据第四段第一行句子Now the exchange rate of the Australian dollar to renminbi is below five,which means the cost is lower than that of Chinese students studying at junior and senior high schools in many other hot places,such as Britain and the US,"said Tian.澳元与人民币的汇率已经低于五,这意味着去澳大利亚留学成本比去英国、美国等热门 地区要低很多,这也是去澳大利亚留学的一个优势.可知澳元兑美元的汇率是中国学生的优势.故选B.
35.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第三段第一行句子Australia will see a rise in the number of Chinese junior and senior high school students studying in the country.澳大利亚将看到越来越多的中国初中和高中学生留学国家.that Australia is attractive not only because it provides an environment for learning English,but also because students are trained to have critical (批判性的) thinking and be independ-entElizaChui,澳大利亚有吸引力不仅仅是因为它提供一个学习英语的环境,还因为学生可以学会 批判性思维和独立.可知将吸引更多的中国初高中学生赴澳留学,故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.