11.We Are One--'Expo Through My Eyes'
Sharing increases your happiness.To celebrate the 2010Shanghai World Expo,China Daily invites you to share what you've seen,heard and experienced at the 6-month international event or Expo-related stories in ENGLISH.Whether you are an Expo volunteer,a journalist,or a tourist,we'd like you to share with us your expo experience,as viewed through your eyes.So if you like,please join us today in sharing the joy!
Eligibility(适宜人选):Everyone
Topic:2010Shanghai World Expo
Language:ENGLISH Only
Length:No more than 1,000words
Content:Stories accompanied(附有) by photos are encouraged.
Duration:May 1,2010--October 31,2010
How to submit your stories:Send your stories and photos to expo@chinadaily.com.cn
Why join us:In addition to(除…之外) the satisfaction of supporting our work.
-Your stories will come out on China Daily's website;
-You will go in a lucky draw to win a prize.
36.China Daily invites usC.
A.to celebrate the 2010Shanghai World Expo
B.to support their work
C.to write Expo-related stories in English for them
D.to win a prize
37.Who can take part in this activity?A
A.Everybody.
B.A tourist.
C.A journalist.
D.An Expo volunteer.
38.What does the underlined word"submit"mean?B
A.撰稿
B.呈交
C.发表
D.发送
39.Your story must notD.
A.be written in English
B.have any pictures
C.be less than 1000words
D.be submitted after October 31,2010.
40.If your story is chosen by the editor,we can read itC.
A.in a magazine
B.in a storybook
C.on China Daily's website
D.in the newspaper named China Daily.
分析 本文是征求2010年上海世博会见闻文章的一则活动通知,其中给出了详细的联系方式,活动要求等重要信息.
解答 36.C主旨大意题.根据文章中提供的信息可以知道,这则通知主要是邀请人们用英文写写上海世博会有关的故事,所以选C.
37.A细节题.根据文章中给出的信息Eligibility(适宜人选):Everyone,可知任何人都可以参与此次活动,所以选A
38.B词义推断题.根据上下文,根据下一句:将故事和照片上传到此邮箱.可知这句话的意思是:如何呈交你的文章:所以选B
39.D 细节题.根据文中给出的信息:Duration:May 1,2010--October 31,2010,可知10月31日后的投稿将不会被计入范围内.所以选D
40.C 细节题.根据最后给出的一段信息,Your stories will come out on China Daily's website,可知如果故事被选中将会被中国日报的网站刊登.所以选C
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.