分析 文章大意:
本篇文章主要讲的是人类基因组计划的相关知识以及完成之后给人们打来的好处及弊端.
人类基因组计划花费了13年时间,到2000年,发表人类基因组草图,2006年发表全部23条染色体的基因序列.
到目前为止,绝大部分的研究还处在基础阶段,没有人确切的知道该如何分析这些数据,用于临床医疗还为时尚早,盲目的使用会引起诸多社会问题.
目前看来,检测过程及检测后获得的数据远远没有达到完美的地步,因此要进行更深入的研究.
解答 56.B,推理判断题,文中提到"It took 13years of international effort to map the human biological blueprint of all the genes (基因) that make us different people.The first rough draft (草图) was made in 2000,The last of our 23chromosomes (染色体) was clearly described in 2006"人类基因组计划花费了13年时间,到2000年,发表人类基因组草图,2006年发表全部23条染色体的基因序列,由此确定时间是2006年的13年前,由此确定选择B.
57.C,推理判断题,文中提到"At present they largely remain in the period of research studies"到目前为止,绝大部分的研究还处在基础阶段,用于临床医疗还为时尚早,由此确定选择C.
58.D,推理判断题,文中提到"One of the usual criticisms (批评) is that the science is so new that no one really knows yet how to explain the information"担心基因检测出现问题的一个重要原因就是这项新的技术刚刚起步,没有人确切的知道该如何分析这些数据,由此确定选择D.
59.C,推理判断题,文中提到"They also noted some of the genetic information the tests are based on at present is far from being perfect."目前看来,检测过程及检测后获得的数据远远没有达到完美的地步,因此要进行更深入的研究,由此确定选择C.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | for | B. | with | C. | by | D. | on |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | go; get | B. | go to; get | C. | go to; get to | D. | go; get to |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| ●Become a volunteer and help those who need your help in your community(社区)! Volunteer work includes helping the poor,helping the families whose houses were destroyed(毁坏)by natural disasters or creating green areas for neighborhood families.Whichever service activity you choose,you have the right to make a difference and create a real change in the community! Join the Volunteer Service Center today!Volunteers are the greatest people in the world.Let's work together to make the world a better place. | ●We need students at the age of 16and up who study at school and want to give them chances to use their talents,skills and knowledge to help the little kids.They must have enough patience and are warm-hearted. |
| ●Our summer holiday volunteer jobs are open to au Americans. You don't need any special skills to join and there are no age limits (限制).with Biosphere Expedition(生物圈探险),you can be a wildlife and environmental volunteer for anywhere from two weeks to two months.You'll work with local scientists,and the leaders from Biosphere Expedition will be by your side. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | that | B. | if | C. | weather | D. | whether |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com