精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18."What is success?"Mr.Black asked his 6th grade business class.It was his opening conversation for the first class of the term.
"Success is riding in a sweet car,watching an 80-inch TV,and living in a place with at least twelve rooms."One student answered,earning(博得)laughs from all the students.
Mr.Black smiled,but shook his head."Tom,that is excess(过量).That is not success."
"How about being able to provide for your family?"A blonde girl named Sandy in the front suggested as an answer.
"Now we're getting closer,"Mr.Black smiled,"but try thinking about what you need and what you want."
"Getting everything you want."Tom shouted out an answer again,trying for more laughs.
Mr.Black sighed(叹气)."I believe we've already talked about excess versus(与…比较) success."
"Getting everything you need,but some of what you want?"James,sitting in the back wondered aloud.
"Quite right!"Mr.Black clapped."Success is getting everything you need and some of what you want.The more you get that you want,the more successful you are.You do reach a point where you are living in excess,though."
"What does this have to do with business?"Tom asked.It seemed if it wasn't funny,he wasn't happy.
"Well,Tom,think of it this way:the point of business is to make a living to support your family.Once you have properly seen to (确保) their needs,you can then see to getting the extras that you want."
"What if I don't have a family?"he continued to be difficult.
"Then you have to provide for yourself,a family of one."
"He has goldfish to think about!"Peter,Tom's friend,shouted out.
"Then he needs to provide for a family of one with a fishbowl."Mr.Black corrected himself.
Tom nodded,satisfied with that answer.
"So in the next nine weeks,we're going to study basic business situations,like having a checking account and understanding credit cards(信用卡)."
Tom rubbed his hands together excitedly."When do we get to start spending?"
"You already are,Tom.You're spending time with us!"Mr.Black laughed."Now,let's see what you guys know about credit cards…"
26.What was Mr.Black?C
A.A headmaster.
B.A businessman.
C.A teacher.
D.An official.
27.Which student didn't seem to be taking the class seriously?A
A.Tom.
B.James.
C.Peter.
D.Sandy.
28.How did Mr.Black make his class lively and interesting?D
A.He told some jokes.
B.He played jokes with the students.
C.He showed some examples to his students.
D.He got his students to take part in a discussion.
29.According to the passage,which word can best describe Mr.Black?B
A.Strange.
B.Patient.
C.Shy.
D.Proud.
30.What can be the best title of this passage?B
A.Get What You Want 
B.Needs and Wants
C.Try to Get More Money 
D.How to Live Well.

分析 "什么是成功?"布莱克先生问他六年级商务班.这是他本学期的第一节课的开场对话.
"成功就是开着一辆豪车,看着一个80英寸的电视,住在至少有十二个房间的地方."一个学生回答说,其他所有学生都笑了.
布莱克先生笑着摇了摇头,说道:"汤姆,那是多余,那不是成功."
"为家人提供帮助怎么样呢?"一个叫坐在前排的名叫桑迪的金发女孩建议道.
布莱克先生笑着说道:"现在我们接近答案了,但是试着想想你们想要什么,需要什么."
"得到你想要的一切."汤姆大声喊出答案,为了博得同学们更多的笑声.
布莱克先生叹气道:"我以为我们已经在讨论多余和成功了."
"得到你需要的一切,但又有多少是你们想要的呢?"坐在后排的詹姆斯大声说道.
"完全正确!"布莱克先生拍手称赞道,"成功就是得到你需要的,和获得一些你想要的.你得到你想要的更多,那么你会更成功.虽然你们都生活在一个物质过剩的环境里."
"那这和做生意又有什么关系呢?"汤姆问道.如果这看起来不够有趣,那么他就不开心.
"好的,汤姆,这样想一下:做生意是为了养家糊口.当你一旦保证了家人的需求,然后你就可以去看看那些你想要的额外的事物."
"那如果我没有家庭呢?"汤姆继续刁难道.
"那么你就必须养活你自己,一个人的家庭."
"他得为金鱼考虑."汤姆的朋友皮特大喊道.
"那么他需要养活一个人的家庭和一个鱼缸."布莱克先生纠正道.
汤姆点头同意,对那个答案很是满意.
"所以在接下来的9周,我们即将学习最基本的商业情况,如有一个支票账户和了解信用卡."
汤姆兴奋地搓着他的手说道:"那我们什么时候开始学习消费呢?"
"你们已经开始了,汤姆.你和我们一起度过了时间!"布莱克先生笑着说道,"现在,来看看你们对信用卡了解多少…"

解答 26.C.细节理解题.题干意为:布莱克先生是做什么的?根据"What is success?"Mr.Black asked his 6th grade business class.It was his opening conversation for the first class of the term.可知布莱克先生在本学期的第一堂课上问了他6年级商务班学生一个开放性的问题,故他是一名老师.
27.A.推理判断题.题干意为:哪个学生看起来没有严肃对待上课?根据"What does this have to do with business?"Tom asked.It seemed if it wasn't funny,he wasn't happy…"What if I don't have a family?"he continued to be difficult…,这些细节可知汤姆对于布莱克先生问题的答案并不满意,并时不时地刁难他,故选择A.
28.D.推理判断题.题干意为:布莱克先生如何让他的课堂生动有趣?根据文章可知布莱克先生让学生们在课堂上自由讨论"什么是成功",然后引出了他的观点及学生们所要学习的课程,故选择D.
29.B.推理判断题.题干意为:根据文章,哪个单词可以最好地形容布莱克先生?根据文中可知布莱克先生让学生们自由展开讨论,耐心地听取他们的观点,尤其是面对一再刁难他的汤姆,他始终都是很有耐心的微笑回答,最终让汤姆满意,故选择B.
30.B.标题归纳题.题干意为:文章最合适的标题是什么?根据"Quite right!"Mr.Black clapped."Success is getting everything you need and some of what you want.The more you get that you want,the more successful you are.You do reach a point where you are living in excess,though."可知布莱克先生让学生们讨论什么是成功,成功就是得到你需要的,和获得一些你想要的.你得到你想要的更多,那么你会更成功,故选择B.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了布莱克先生让学生们在课堂上自由讨论什么是成功,并告诉学生们成功就是得到你需要的,和获得一些你想要的.文章虽篇幅长,但内容较简单,练习题以推理判断题为主,这就要求考生在认真阅读文章的基础上,仔细审题,联系上下文在文中找出相对应的答案或者依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

8.Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)
If you go into the forest with friends,stay with them.If you don't,you may get lost.If you do get lost,this is what you should do.
Sit down and stay where you are.Don't try to find your friends.Let them find you.You can help them to find you by staying in one place.That's the most important thing you should do.
There is another way to help your friends or other people to find you.Give them a signal(信号)outing or whistling three times.Stop.Then shout or whistle three times again.Any signal given three times is a call for help.
Keep on shouting or whistling,always three times together.When people hear you,they will know that you are not just making noise for fun.They will let you know that they have heard your signal.they will give two shouts or two whistles.When a signal is given twice,it is an answer to a call for help.
If you don't think that you will get help before night comes,try to make a little house---cover up the hole with branches with lots of leaves.Make yourself a bed with leaves and grass.
When you need some water,you have to leave your little branches house to look for a stream.Don't just walk away.Pick off small branches and drop them as you walk in order to find the way back.

93.When you go into forest with friends,what will you do?I will/should stay with them (when I go into the forest.)when I go into the forest.
94.If you are lost in the forest,can you go to find them?No,I can't/mustn't..
95.How can you let people believe that you are not just making noise for fun?I shouldI should keep on shouting or whistling always three times together..
96.When can you know there is an answer to a call for help?When a signal is given twice,it is an answer to a call for help.
97.When you don't get help before night comes,what can you do?I can make a little house by myself.
98.What do you think the most important thing is when you are lost?(I think )The most important thing is to stay in one place..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.我将尽快把这个消息告诉他.
I'll tell him the good newsas soon as possible/as soon as I can.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.健康就是财富.在快节奏的现代生活中,人们却出现了膳食不均衡,作息不看规律,缺乏锻炼等不良生活方式,致使其体质下降,疾病增多,从而影响到工作和学习.请你以"How to Keep Heathly"为主题,联系实际,写一篇英语短文,谈谈你的想法
要求:1将短文写在答题卡上对应位置
2.语句通顺完整,表达连贯流畅,书写规范;
3.文中不得出现真实校名和人名
4.短文不少于80词.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Look at the following notice from the Students'Union(学生会).It's a description of students'activities for the coming summer vacation.
   The Cool Kids will come to our school on June 30th,2013.They are going to give a concert in the school hall at 2:00pm.Please come to the Students'Union to get a free ticket to the concert before this Friday.
   Wouldn't it be great if you could join us and go hiking around the West Hills for two days?We'll start at 7:00am on July 6th.Please come to Students'Union to sign your name and pay fifty yuan.
   Who wants to be a volunteer?We'll go to a mountain village to give away books to the children there and work and study with them for a whole day.Please come to the school gate at 6:00am on July 13th,2013.Free of charge(免费).
   We'll hold a party for the students who come from poor families and have to stay at school during the summer vacation.Would you like to join us?Please come to the reading room at 5:00pm on July,18th
56.The notice is aboutB.
A.free tickets 
B.students'activities  
C.the West Hills  
D.village children
57.Betty likes the Cool Kids,so she will go to the concert at   A on June 30th,2013.
A.2:00pm
B.7:00am
C.6:00am
D.5:00pm
58.If you want to be a volunteer,you will go to a mountain villageC.
A.on June 30th    
B.on July 6th 
C.on July 13th 
D.on July 18th
59.If you want to see your friend who will stay at school during the summer vacation,you will go toD on July,18th
A.the school hall    
B.the West Hills
C.a mountain village    
D.the reading room
60.How much will you pay if you want to go hiking around the West Hills?C
A.2yuan.
B.5yuan.
C.50yuan.
D.Nothing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3."A Bite of China"is the name of a TV program on CCTV-1and CCTV-9.It's made by our country's best directors,three of whom have won international prize.It began 2years ago,showing traditional specialty dishes in different places of China.It's causing a spending storm.And more importantly,it offers you rich knowledge of geography,history and culture when Chinese eat.
The program shows us the beautiful and perfect ways of food-making.And it's not                        
about dishes,it also gets people from different places to tell stories about their experience with food.
As the program serves as a window allowing the world to better understand China,they want to help people all over the world enjoy the beauty of Chinese food and learn Chinese customs and social realities(现实) as well.
The TV program is very popular among people both at home and abroad.After the program,many Chinese restaurants have increased in business.Visitors have come a long way to enjoy the food mentioned in the program.The program also helps people to speak out about their food safety.
Gao Ya,a Chinese who lives in Germany,wrote,"The tastes of home,memories of childhood,joys of work and dream of life,I was moved by each simple story.And this made me sadder because we are losing a lot of the knowledge.Those traditional ways of activities are dying out because of the modern life."
1.Please translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese.(请将第一段的画线句子翻译成汉语)更为重要的是,当中国人在品尝美食时,它给你提供了有关中国地理、历史和文化丰富的知识
2.Fill in the blank in Paragraph 2with one word.(在第二段空白处填入一个适当的单词)only
3.Why does Gao Ya feel sad when she watches the program?(根据短文内容回答问题)Becauseshe thinkswearelosingalotoftheknowledge,thosetraditionalwaysofactivitiesaredyingoutbecauseofthemodernlife.
4.How does the program get the world to better understand China?(根据短文内容回答问题)TheywanttohelppeopleallovertheworldenjoythebeautyofChinesefoodandlearnChinesecustomsandsocialrealitiesaswell.
5.Please describe what the program shows us,using two sentences.(请用两句英语描述电视系列片"A Bite of China"所播放内容)It showstraditionalspecialtydishesindifferentplacesofChina./Theprogramshowsusthebeautifulandperfectwaysoffood-making./It offers you rich knowledge of geography,history and culture when Chinese eat./It alsogetspeoplefromdifferentplacestotellstoriesabouttheirexperiencewithfood..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.When I was young,I like to play jokes on people I knew,especially on my parents and friends.One day my mother was (80)C and I was playing with my younger brother Tony.
Suddenly I ran to my mother and said,"Tony fell from the open window!"She was very(81)Cand ran out of the kitchen.Then I said,"Don't worry,I'm just joking."And my mother shouted at me,"If you do it again,I'll hit you."
One day I went swimming with my friends in the sea.I wanted to play a joke on them.In the beginning,I swam swimming,and I called out,"(82)B!"All my friends came to help me,only to find that I was joking.But half an hour later,I wasn't joking.I was so fast that I got(83)D and couldn't swim on in water.I tried my best to call my friends for help,but this time nobody came to help me.
(84)A,they found I was telling the truth.They came and saved my life.They took me to the hospital.This is the best  (85)B  in my life.From then on,I haven't joked on anyone.

80.A.sleepingB.writingC.cookingD.swimming
81.A.happyB.angryC.worriedD.sorry
82.A.Come onB.HelpC.LookD.Hello
83.A.boredB.hungryC.surprisedD.tired
84.A.In the endB.In additionC.Since thenD.Instead
85.A.timeB.lessonC.experienceD.sport.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I got up late yesterday,so I ________ my breakfast with me to the bus station.(  )
A.takeB.tookC.am takingD.have taken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.他不仅擅长体育,唱歌也不错.
He isnot only doing well in sportsbut also good at singing.

查看答案和解析>>

同步练习册答案