精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Mike Robinson is a 15-year-old English schoolboy.His sister Clare is 14.At the moment,Mike and Clare are at a school in Sydney,one of the biggest cities in Australia.They have been there for two years.They like the school,but they know that soon they will leave and return to England with their parents.
Mike and Clare have also been to schools in America,Germany,France and China.This is because their father,Peter,works for a very big international company.The company has offices in many different countries.The company has sent Peter to work in many different countries.Peter usually stays in one country for about two years.Then the company moves him again.His family always goes with him.
The Robinsons are a happy family and love seeing the world.Mike and Clare have learnt to speak French,German and a little Chinese.The two children have friends all over the world.But they are glad that they are going to return to England.
Recently,the children told their parents,"We want to stay in England.We don't want to move again."Their father agrees and has asked his company to keep him in England.

36.Where are the Robinsons from?C.
A.Germany.
B.France.
C.England.
D.Australia.
37.What's special about this family?B.
A.It has more than one kid in the family.
B.They move a lot from one country to another.
C.The father works while mother takes care of the house.
D.They go to school in different countries.
38.What does the father do?A.
A.He works for an international company.
B.He teaches English to foreign students.
C.He stays home looking after the children.
D.He sends people to work in different countries.
39.How do the children feel about their life?D.
A.They want to spend more time with their parents.
B.They can't get along well with their classmates.
C.They hate having to learn foreign languages.
D.They are tired of moving from time to time.
40.What can they expect from their future life?A.
A.They can stay in England and enjoy a peaceful life.
B.They will have less homework and more time for fun.
C.Their mother will go out to work and let them alone.
D.They can spend less on travel and save more money.

分析 短文描述的是一个多年漂流在世界各国的家庭,由于父亲工作性质的原因,使一对兄妹没有一个固定的生长和学习的环境.虽然他们也喜欢那些国家,也有很多朋友,但是,最近听说要回自己的祖国长期呆下去,他们都很开心.

解答 36.C 细节理解题.根据第一段最后一句中的but they know that soon they will leave and return to England with their parents但他们知道他们很快就会离开,与他们的父母回到英国.可知答案.
37.B 综合理解题.根据文章第二段Then the company moves him again.His family always goes with him.然后公司和他一起搬过去,他的家人总是跟着他.
可知,他们一家经常从一个国家搬到另一个国家.
38.A 细节理解题.从文章第二段中的because their father,Peter,works for a very big international company.因为他们的父亲彼得在一家非常大的国际公司工作,可知答案.
39.D 推理判断题.根据文章最后一段中孩子的话"We want to stay in England.We don't want to move again.我们想呆在英国,我们不想再搬家了."可知答案.
40.A 推理判断题.根据文章最后一段孩子的话We want to stay in England.We don't want to move again.我们想呆在英国,我们不想再搬家了.和父亲的决定,可知答案.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Daniel has short hair and wearsglasses(眼镜).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The hero's story _____ differently in the newspapers.(  )
A.was reportedB.was reportingC.reportsD.reported

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Nowadays,more and more schools in China make rules making students wear school uniforms to school.Parents and teachers think it will make a better learning environment at school,but some students don't like their school uniforms.So,what are school uniforms like in other parts of the world?
In Japan,boys in middle school wear uniforms called"gakuran"which have dark jackets with stand-up collars and pants.Girls,on the other hand,wear uniforms called"sailor fuku",which look like European naval(海军) uniforms.
Most schools in England require students to wear school uniforms.Boys need to wear long grey or black pants,white shirts and school ties.Girls have the same clothes as boys,but they can wear skirts or summer school dresses during the summer term.
In the UK,uniforms were the custom throughout most of the 20th Century,but now more and more public schools stop requiring students to wear uniforms.They think uniforms make students lose their personalities(个性).
For children in many African countries,school uniforms can be a kind of pride,or a huge financial burden(经济负担).Many children have only one uniform,and that may be all the clothes they have.
In a word,love it or hate it,school uniform is a part of growing up for children around the world so you'd better enjoy your school uniform and your school life.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).
76.The author introduces school uniforms of different countries to prove it is a part of growing up for children.T(判断对错).
77.In Japan,teenagers all wear uniforms which liik like European naval uniforms.
F(判断对错)
78.Neither Chinese students nor students in other countries like their school uniforms.F(判断对错)
79.In England all the school stop requiring students to wear uniforms because they think uniforms make students lose their personalities.F(判断对错)
80.In Africa,many children are too poor to afford more than one uniform.T(判断对错)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容.符合的写(T),不符合的写(F).
When you are watching TV,you will notice that more and more famous stars make the ads on TV.Many people believe them because they are famous.But have you ever thought if the ads are real or not?
In the past few years,lots of stars have been on TV or newspapers as spokesmen (代言人) of some products(产品),such as Sanlu Milk and Haojixing Study Machine.People spent much money on these products,but at last,many of them were not like what the stars said.More and more people are very angry with the famous actors for making the ads after the accident of Sanlu Children Milk.
What are the public's ideas about the famous people making ads on TV?Do you agree that the famous people should take responsibility (负责任) if the products have any problems?A research shows that about 36% think it wasn't the famous stars'fault(过错),but they all think famous stars should give out the money they got from the ads to the charity(慈善机构).More than 34% think the famous stars must take responsibility.They are dishonest and lose themselves in the public.
So we should be more careful when we buy things advertised by the stars.We must find what these things are really like instead of only listening to what the stars say.

41.Many people believe the ads because they're made by famous people.T.
42.In fact,some products were not like what the stars said.T.
43.About 36% think famous stars should give out the money they got from the ads to the charity.T.
44.All the famous actors are not honest and lose themselves in the public.F.
45.When we buy things,we should only listen to what the stars say.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.World Book Day falls on April 23 every year.It was set up by the UNESCO  in 1995 to encourage people,especially teenagers,to discover the pleasure of reading.It is also the day to honor great writers,for exam-ple,William Shakespeare,born or dead on that day.
Many countries celebrate World Book Day.Take the UK as an example.On that day,millions of schoolchildren can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore.It has been done every year since 1998.World Book Day is also celebrated in China.Wen Jiabao,Premier of China,is an avid reader.He does lots of reading every day though he is very busy.On World Book Day 2009,he called on people to do more reading.Wen suggested that young people should spend more time reading."Books cannot change the world,but people can change the world by changing themselves through reading,"he said.
Reading can benefit people in many ways.Reading helps us become more knowledgeable and more intelligent.Reading helps us to follow the latest developments of science and technology.Reading gives us information about other cultures and places of the world.When we read,we may find many things that are unfamiliar to us.We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers.The more we read,the more we know.The more we know,the smarter we become.Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English.We all know that it is difficult to learn everything in the classroom,for example,the ways English people are speaking and writing today.Reading helps us.
"Reading makes a full man"(Bacon,1597).Books,magazines,newspapers and other kinds of reading materials can help us to know more about the outside world and perfect us.Therefore,it is necessary for us to spend time on reading every day.

37.Why was World Book Day set upB?
A.To encourage people to learn English.
B.To encourage people to do more reading.
C.To encourage people to buy more books.
D.To encourage people to know more about science.
38.An avid reader is a person whoA.
A.loves reading        
B.never reads
C.does little reading        
D.hates reading
39.According to the passage,reading can help people in many ways EXCEPTC.
A.learning English better
B.knowing more about culture
C.improving your memory
D.knowing more about the outside world
40.What's the best title for the passageD?
A.World Book Day in the UK
B.Suggestions on Reading
C.World Book Day in China
D.World Book Day and Benefits of Reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When we talk about stars,especially women stars,it seems that they are always young,pretty ana own charming body shapes.But recently a Britain's Got Talent (英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
Simon Co well,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyle's voice."This lady came up,and I'm thinking,‘This will take five seconds and I can go to have a cup of tea.That changed when she began to sing I Dreamed a Dream from Les Miserables.She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face midway through-it was one of my favorite moments,"Cowell said.
The performance was posted on line and before long,the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.
Speaking from her home in Scotland,Ms Boyle said that she hasn't thought of changing her appearance.She said that her friend helped her with make-up."I mean,that's hardly a makeover,"she added.
Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents,"I was kind of slow at school,so getting something like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence."

44.Susan Boyle isD.
A.a judge
B.a reporter
C.a beautiful lady     
D.a Scottish woman
45.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing becauseA
A.she was confident of her singing
B.she was satisfied with the judges
C.she was pretty and in good shape
D.she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables
46.According to the passage,which is NOT trueC?
A.It was the vocal talents that built Susan's confidence.
B.Susan Boyle was not good at her lessons when at school.
C.Susan Boyle became famous because of her appearance.
D.Simon Cowell didn't think Susan Boyle a good singer at the first sight.
47.What can we learn from Susan Boyle's successC?
A.It's never too old to learn.
B.It's easier to succeed at the age of 47.
C.If you have a dream,try to make it come true!
D.If you are not able to study well,to be a singer instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Five things to do before you are 18
1.Camp out in the garden
Go into your garden or your friend's.Two or three friends,a small tent,sleeping bags,food and drink are necessary.When it gets dark,tell thrilling stories,play games and eat your sweets.You will need a torch(手电筒)or you won't be able to see your sweets,and it might get a bit too scary.
2.Learn to swim.
Seriously,this is so important that it could save your life.If you can't swim,you won't be able to do water sports.Even taking a boat trip will be dangerous.
3.Collect things
One of the best hobbies for under-18s is collecting things.You could collect stamps,cinema tickets and so on.
The best way to collect them is to have a special album(册子) to put your collection in and to write what each thing means to you.
4.Try at least one kind of team sport
Team sports help you work well with other people.Being a good team player is an important skill in life.And they can make you keep fit,healthy and are also great fun.
5.Write your family tree
Get to know all the older people in your family and find out as much as you can about when they were young.Draw a family tree and make notes about each person so that you won't forget.
Five things to do before you are 18
Camp out in the gardenThings to do at night:(81)tell thrilling stories,play games  and eat sweets.
(82)Learn to swim.It's for doing water sports and safety.
Collect things(83)A special album  can help keep your collectioa
Try at least one kind of team sportYou should (84)work well with others  in team sports.
Write your family treeIt can help you (85)remember  each person in your family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
many   me    sleep    surprise   office
Colin lost his wallet a month ago.Colin didn't know how he lost it while travelling by train.He fell (81)asleep on the train.He didn't realize it until he was getting into a car in Geneva.He reported it to the local police.
A few days ago,he got an e-mail from a police (82)office in the tiny Swiss (瑞士的) mountain down of Chur.Someone found the wallet on the floor of a shopping center in Chur and handed it to the police.It took (83)more than four hours by train from Geneva to Chur to it.
After a quick search online,the police sent Colin an e-mail.Colin was very (84)surprised.He said,"I'm not sure if it is (85)mine.Everything is intact (原封不动的) and it was found in a shopping center.That's a big surprise."Colin said the wallet was a gift from his wife.After a few days,it is still in good condition.

查看答案和解析>>

同步练习册答案