精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Freedom means many things to many people.When we spoke to some children in the age group of 8to 12,we were amazed to learn the different meanings they gave to that one word"freedom".
Here they put their ideas exactly the way their thoughts arose in their minds…
I don't have to study.There's no homework over the weekend and on vacation."
"Being able to watch my favorite channel Star Plus,Cartoon Network whenever I like."
"Eating as many ice creams as I want."
"Going for school tours.Only 4th and 5th class students go for tours.We 3rd class students are not allowed."
"Not getting up early in the morning."

"Doing what I like but should be right …"
"I will never do anything bad against rules like corruption."
"I won't go against the government rules only of the rules are right.Out of 100 percent if 80 percent say a rule is bad then it is bad."

"We can do anything we want,like not going to school."
"Everything should be free.We should not pay money to buy anything."
"Can go anywhere I want …to the playground when exams are on."
"Chatting on phone with classmates or friends as long as I want."
"In school being able to play sports and not study."
"Flying kites."

50.What does Radhika want for freedom?D
A.Studying at home.
B.Doing homework.
C.Going sightseeing.
D.Eating more ice creams.
51.From the passage we knowC don't want to study.
A.Radhika Jain,Arihant Jain and Saloni
B.Arihant Jain and Saloni
C.Radhika Jain and Arihant Jain
D.Saloni and Radhika Jain
52.What might be the best title for the passage?B
A.Speaking for All Yourselves
B.Different Ideas about Freedom
C.Freedom Is Everything You Like
D.What Are You Thinking about.

分析 文章大意:自由对许多人来说意味着很多.但8到12岁的年龄段与一些孩子交谈时,惊奇地发现他们给了"自由"一词的不同含义.所以本文主要描述了几名8-12岁的同学对自由的理解.

解答 50-52:DCB
50题答案:D细节题,根据文中的第五段Eating as many ice creams as I want可知Radhika想吃多少就吃多少冰淇淋,故答案是D.
51题答案:C细节题,根据文中的第三段Radhika Jain说的I don't have to study和第十一段Arihant Jain说的We can do anything we want,like not going to school可知他们俩不愿意学习,故答案是C.
52题答案:B细节题,根据文中的大意自由对许多人来说意味着很多.但8到12岁的年龄段与一些孩子交谈时,惊奇地发现他们给了"自由"一词的不同含义.所以本文主要描述了几名8-12岁的同学对自由的理解.可知 用不同的自由观符合语境,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Some students like to translate(翻译) when they practice speaking English.Translation is a very difficult exercise.During a conversation,we don't really have time to translate what we understand.When we use translation,we don't develop the necessary reflexes (反应能力) needed to speak and understand a foreign language.It is important to build up reflexes right from the beginning.It will help you later when your skills are good enough to take a conversation.
Here is some advice on how to build up reflexes when you only have basic words and grammar.
Relax!
No one is checking you except yourself!Look at each communication experience as an adventure.Try to relax first when you speak English.You will pick up on small details.
Context(上下文) is your friend.

What is context?It means the situation in which something happens and that helps to understand it.(2)We can make good guesses about what is being said by using the context.It will be easy when you think about the context.You will feel much more comfortable and confident if you remember that.
Ask questions what you want to know.
After you have proudly asked for tickets at the train station,the booking-office clerk (售票员) spoke a long sentence to you about the place and the time.You may be a little unclear or have only understood a part of it.However,you can ask questions about what you want to know,such as,"Did you say…?"and"Would you repeat that more slowly?".So that you can easily move the communication forward.
Use body language.
Use body language to go with your words when you (1)to learn a (1)language.The person you are speaking to only wants to understand you and will be carefully listening to you.As you become more proficient (熟练的) in your second language,you will depend(依靠) more on the language and less on body language.But there is no shame for a beginner.

51.在(1)处的空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺.begin;second/foreign
52.将(2)句译成中文.我们可以通过上下文(语境)来很好的猜测到说的内容/说的话/说了什么.
53.回答问题:What does the writer want us to do first when we speak English?To relax
54.在文中找出与 Maybe you didn't hear clearly or understand all of it.意思相同或相近的句子,并将它写在答题卡上.You may be a little unclear or have only understood a part of it.
55.在文中找出最能表达该短文主题的句子,并将它写在答题纸上.Here is some advice on how to build up reflexes when you only have basic words or grammar.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读下面短文,将文中划线句子译成中文.
Some kids in boarding school often like to talk withtheir roommates.(38)They won't stop talking until someone comes to stopthem. This is the reason why many of them are sleepy in class the next day.Lack of (缺乏) sleep is bad for theirhealth.Growth hormones (生长激素) are very important if oneis to grow taller.(39)The body makes the most hormones between 10 p.m.and2 a.m.While you are asleep.(40)This means that if you don't get tosleep at the time,you won't grow taller.

38.他们不会停止说话直到有人来阻止他们.
39.晚上10点到凌晨2点你睡觉的时候,人体分泌出最多的生长激素
40.这意味着如果你不及时睡觉,你就不会长得更高..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.----What should she do?
She should take her temperature..( temperature,take,she,her,should )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.is,it,job,an,easy,I,think.
I think it is an easy job..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.check out  B.ran away C.would rather D.a couple of  E.is harmful to F.ever since G.took up H.without doubt I.in silence J.was responsible for

41.HeGfootball when he was 6 years old.
42.She has lived in this houseFshe came to the village.
43.I don't want to go out.IChave a quiet night in front of TV.
44.If you go to his home tomorrow,please make a phone can toAhis address.
45.Four men satI.They were thinking over the problem.
46.The boyBhis home quickly when the earthquake happened.
47.Police believe the same manJthe other traffic accident in the city.
48.There areDteachers waiting for you outside.Hurry up.
49.Jo isHone of the best swimmers in the school.He got many prizes.
50.Don't read in the sun.ItEyour eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.When we stay abroad(国外) for long,we may feel homesick sometimes.But if we can eat a b owl of egg fried rice,it will make us feel as if we were at home.It′s easy and quick to cook egg fried rice.Now I'll show you how to make egg fried rice.
You need these ingredients(原料):
●350g pre-cooked rice
●2 eggs(beaten打碎的)
●4 spoons of oil 
●2 spoons of sliced(切割的)carrots
●1 onion,sliced
●salt and white pepper 
First,fry the egg.Add a little oil to a hot pan,pour in the egg and stir(搅拌)quickly to break it up.Next,add the rice.Add another spoon of oil to the pan,then the rice.Stir until well mixed.Then,mix the vegetables.Add the carrots,onions and mix them up.Then,add salt and white pepper and stir it and remove(移开)from the fire.Finally,eat it.Pour the Egg Fried Rice into a bowl.I can't wait.Chinese s mell.

64.From the passage,we know the writer may be fromC.    
A.America                 
B.Australia                  
C.China                   
D.Japan
65.To cook egg fried rice,you need four spoons of ____ and two spoons ofA.   
A.oil; sliced carrots                  
B.sliced carrots; oil                  
C.egg; rice                  
D.salt; onion
66.What does the underlined word"homesick"mean?D
A.旅行                    
B.故乡                  
C.生病                    
D.想家
67.Put the instructions of cooking egg fried rice in the correct order:C
a.Put the rice into the pan.      
b.Put in the vegetables and mix them up.
c.Add oil and fry the egg.        
d.Eat it.     
e.Add salt and white pepper.
A.a→b→c→d→e.                          
B.e→a→b→c→d.
C.c→a→b→e→d.                         
D.e→d→c→b→a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Mum,may I play computer games for a while?
--As soon as all your homework ______,you can.(  )
A.will finishB.finish
C.is finishedD.will be finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Most of the earth's surface _______by water.(  )
A.is coveredB.are coveredC..coverD.

查看答案和解析>>

同步练习册答案