精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Mrs Turner's telephone number was 3463,and the number of the cinema in town was 3464.People often made mistakes and telephoned her when they actually wanted the cinema.
One evening the telephone rang and Mrs Turner answered it.A tired man's voice came over the phone,"At what time does your latest film begin?"
"I'm sorry",said Mrs Turner,"but you have the wrong number.This is not the cinema.""Oh,it began twenty minutes ago?"said the man."I am sorry about that.Well,good-bye."Mrs Turner was very surprised,so she told her husband.He laughed and said,"No,that wasn't a mistake.The man's wife wanted to go to the cinema,but she was feeling tired,so he telephoned the cinema.His wife heard him,but she didn't hear you.Now they will stay at home this evening,and the husband will be happy."

71.When the tired man telephoned Mrs Turner by mistake at first,she wasB
A.angry    
B.not surprised at all  
C.pleased   
D.surprised
72.Mrs Turner was surprised because the tired manB
A.wanted the cinema but called a wrong number
B.said something that had nothing to do with her answer
C.asked her silly questions that she didn't know how to answer
D.was angry with himself for having made the mistake
73.Which of the following is TRUE?C
A.The Turners lived near the cinema
B.Neither of the Turners wanted to go to the cinema
C.The man didn't want to go to the cinema with his wife that night
D.The man's wife was angry for what her husband had done
74.The husband would be happy because heC
A.laughed at his wife
B.could enjoy himself alone that night
C.could relax himself at home
D.could have good time at home with his wife
75.By this story the writer wants to tell usC
A.that it is tiresome (令人厌倦的) to answer a wrong phone call.
B.that wives are easier to be fooled by their husbands.
C.only a joke
D.that it's wrong for husband and wife to fool each other.

分析 Mrs Turner的电话是3463,电影院的号码是3464.人们经常打错电话,一天晚上Mrs Turner接到了一个电话,一个疲惫的男人的声音:"最早的电影什么时候开始?"Mrs Turner说打错电话了,这里不是电影院,男人还在说:"二十分钟前开场了?很遗憾,拜拜"Mrs Turner很惊奇,他的丈夫说:"这不是一个错误,这个男人的妻子想去看电影,但是男人累了,所以打电话给电影院,她的妻子听不到你说的话,所以今晚他们会待在家,这个丈夫会开心."

解答 71:答案:B.推理判断题,根据文中语句"People often made mistakes and telephoned her when they actually wanted the cinema."理解可知人们经常打错电话,她已经不感到奇怪了,故选B.
72:答案:B.理解归纳题,根据文中第三自然段Oh,it began twenty minutes ago?"said the man."I am sorry about that.Well,good-bye."可知男人的回答和Mrs Turner说的话毫无关系,故感到奇怪,故选B..
73:答案:C.细节理解题,根据文第三自然段"The man's wife wanted to go to the cinema,but he was feeling tired,so he telephoned the cinema.His wife heard him,but she didn't hear you.Now they will stay at home this evening,"可知男人不想和妻子一起去看电影,故选C..
74:答案:C.细节理解题,根据文中第三自然段"Now they will stay at home this evening,and the husband will be happy.""理解可知男人会在家放松自己,故选C.
75:答案:C.理解归纳题,本文是一个男人故意打错的一个电话,Mrs Turner不理解,丈夫给她做了解释,可知这只是作者想要告诉我们的一个笑话,故选C.

点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.一We have no meat at home.You'd better go and buy some tomorrow morning.
-I have                to do tomorrow morning,but I'll do it in the afternoon.(  )
A.important somethingB.nothing important
C.something important   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Do you notice the strange noise of the computer?
Maybe            is wrong with it(  )
A.everythingB.anythingC.nothingD.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Don't worry!I'm sure you'll        your classmates if you are kind and friendly to them.(  )
A.catch up withB.agree with
C.have a word withD.get along well with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.What do three hearts,eight arms,and one huge brain add up to?An octopus-a sea animal that can do amazing things.
Octopuses are very smart.They can learn new things just like humans.They've even learned a few skills to get themselves out of dangerous situations.Octopuses don't have teeth or sharp (锋利的) claws to protect themselves.Instead,they use more clever ways to fool their enemies.Octopuses like to hide themselves in the sand on the bottom of the ocean floor.It can change the color of its skin to match the sand.And this color change happens in less than a minute.
Some octopuses like to stay near rocks in shallow water.They can make themselves fit into small spaces between the rocks to get out of reach of their enemies.Another way an octopus can hide is by shooting ink.The ink forms a cloud that hides the octopus.By the time the ink clears,the octopus has swum away or hidden.
If an octopus is in danger,it can make itself look like a sea snake.It will hide itself in the sand,leaving two arms outside.It will change the color of those arms to match a sea snake.But what if there's no time to hide?It can break off one of its arms.The arm will then change colors and keep moving around in the water to take the enemy's attention away while the octopus swims away to safety.Don't worry though.The arm will grow back.
A kind of octopus is called the blue-ringed octopus.It is tiny.But the enemies know to stay away because it is very poisonous and can kill animals much larger than itself,including humans.
So the next time you see an octopus in the aquarium,remember that inside that oversized head is a very large brain,making it a clever addition to the sea.

53.The octopus breaks off one of its arms toC.
A.fit into small spaces
B.swim much faster
C.get time to run away
D.shoot more ink
54.Which of the following is true according to the passage?D
A.The octopus has sharp teeth to catch food.
B.The octopus uses its arms to kill the enemy.
C.The octopus changes color to fool the sea snake.
D.The octopus can make itself look like another animal.
55.The passage is mainly aboutB.
A.how careful the octopus is to hide itself
B.how clever the octopus is to protect itself
C.how happy the octopus is to live in water
D.how brave the octopus is to face dangers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Once upon a time a man became a great archer(射手).He asked the king to declare  him as the greatest archer of the country.The king was about to do so when an old servant of the king said,"Wait,sir.I know an old man who lives in the forest.He is a much greater archer.Let this young man go to him and learn from him for at least three years."
The man could not believe that there could be a greater archer than him,but he went and found the old man and he was!For three years he learned from him.Then one day,when he thought he had learned everything,the thought arose in him:"If I kill this old man,then I will be the greatest archer."
The old man had gone to cut wood and he was coming back carrying wood on his shoulder.The young man hid behind a tree,waiting to kill him.He shot an arrow(箭).The old man took a small piece of wood and threw it.It struck the arrow and the arrow turned back and wounded the young man.The old man came,took out the arrow and said."I knew that some day or other you were going to do this.That's why I have not taught you this secret.There is no need to kill me.My master is still alive,and I'm nothing before him.You must be with him for at least thirty years.And he is very old,So go fast!Find the old man!"

48.The underlined word in the 1st paragraph is closest in meaning to"C".
A.崇拜       
B.建议      
C.宣布    
D.夸奖
49.The young archer wanted to kill the old man becauseB.
A.he had nothing more to learn from him
B.he could then become the greatest archer
C.the old man refused to teach him everything
D.the king's old servant ordered him to do so
50.What do you think would most probably happen next?D
A.The young archer died from the wound soon after.
B.The king declared the young man the greatest archer.
C.The young archer found the old man's master and killed him.
D.The young archer set off to look for the old man's master.
51.What lesson can you learn from the story?A
A.There's always someone better than you in this world.
B.You must never try to become better than your teacher.
C.The older a man is,the better archer he usually becomes.
D.Always use a piece of wood to protect yourself from an arrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.On a recent day,"Linsanity"is popular all over the world.It's the combination of"Lin"&"insanity",referring to the person who made surprising success.
"Lin"refers to Jeremy Lin,an American professional basketball player,with the Chinese name Shu How Lin.He is the first American player with Chinese descent(血统).
Jeremy Lin was born on August 23,1988.At the age of 5,He started playing basketball at the kindergarten.He went to Harvard University after playing at Palo Alto High School in California.He graduated in 2010and joined the Golden State Warriors,an NBA team in California.In late 2011,Lin moved to another team-the New York Knicks at the very end of the year.The Knicks added him to their starting lineup(阵容)that month.He began averaging more than 20points a game and leading the team to a series of wins.
Here is his career statistics(统计表).
57."Linsanity"is an expression referring to the person whoA.
A.made surprising success
B.played basketball young
C.was very popular
58.Jeremy Lin is the first American player withB descent.
A.French
B.Chinese
C.English
59.According to the passage,Jeremy Lin started playing basketball atA.
A.kindergarten
B.high school
C.university
60.Jeremy Lin is playing forC team in NBA now.
A.the Golden State Warriors
B.the Los Angeles Lakers
C.the New York Knicks
61.Jeremy Lin got 14.6A in Regular Season 2011-2012.
A.PPG
B.SPG
C.MPG.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Liu Qian's magic performance is very popular.D o you think so?
-Yes.He_____"magic"a hot word since 2008.
A.madeB.has madeC.will make.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Every time Sam leaves the room,he remembers to               the lights.(  )
A.put offB.get offC.run offD.turn off

查看答案和解析>>

同步练习册答案