精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Once upon a time a man became a great archer(射手).He asked the king to declare  him as the greatest archer of the country.The king was about to do so when an old servant of the king said,"Wait,sir.I know an old man who lives in the forest.He is a much greater archer.Let this young man go to him and learn from him for at least three years."
The man could not believe that there could be a greater archer than him,but he went and found the old man and he was!For three years he learned from him.Then one day,when he thought he had learned everything,the thought arose in him:"If I kill this old man,then I will be the greatest archer."
The old man had gone to cut wood and he was coming back carrying wood on his shoulder.The young man hid behind a tree,waiting to kill him.He shot an arrow(箭).The old man took a small piece of wood and threw it.It struck the arrow and the arrow turned back and wounded the young man.The old man came,took out the arrow and said."I knew that some day or other you were going to do this.That's why I have not taught you this secret.There is no need to kill me.My master is still alive,and I'm nothing before him.You must be with him for at least thirty years.And he is very old,So go fast!Find the old man!"

48.The underlined word in the 1st paragraph is closest in meaning to"C".
A.崇拜       
B.建议      
C.宣布    
D.夸奖
49.The young archer wanted to kill the old man becauseB.
A.he had nothing more to learn from him
B.he could then become the greatest archer
C.the old man refused to teach him everything
D.the king's old servant ordered him to do so
50.What do you think would most probably happen next?D
A.The young archer died from the wound soon after.
B.The king declared the young man the greatest archer.
C.The young archer found the old man's master and killed him.
D.The young archer set off to look for the old man's master.
51.What lesson can you learn from the story?A
A.There's always someone better than you in this world.
B.You must never try to become better than your teacher.
C.The older a man is,the better archer he usually becomes.
D.Always use a piece of wood to protect yourself from an arrow.

分析 以前有一个射手,他想要国王宣布他是最伟大的射手,但是国王的一个仆人说森林里有有个更伟大的射手,让这个年轻人向他学习至少三年.
年轻人不信,但当他去了,发现他的确是,他在那学了三年,有一天,当他以为他学了一切了,他想杀了这个老人,那样他就是最伟大的射手了.
老人开始去砍木头,年轻人藏在树后,等着去杀了老人,他射出一根箭,老人拿出一块木头丢出去,将箭挡回去了,伤到了这个年轻人.老人拔出箭说:"我知道有一天你会这样做,这也是我为什么没有教你秘诀,你没有必要来杀我,我的老师还在,你还需要和他学习至少三十年,他老了,所以快点,去找那个老人."

解答 48:答案:C.词义理解题.结合句中的as表示作为,as the greatest archer of the country作为最伟大的射手,可知年轻人是希望国王宣布自己是最伟大的射手,故选C.
49:答案:B.细节理解题.根据第二段Then one day,when he thought he had learned everything,the thought arose in him:"If I kill this old man,then I will be the greatest archer."可知他想杀了这个老人,那样他就是最伟大的射手了.故答案为B.
50:答案:D.推理判断题.根据最后"I knew that some day or other you were going to do this.That's why I have not taught you this secret.There is no need to kill me.My  master is still alive,and I'm nothing before him.And he is very old,So go fast!Find the old man!"可知老人之上还有高人,加之这位大师年纪大了,所以时间不等人,在老人的催促下故而推测年轻人去找那个高人继续学习射箭了,故答案为D.
51:答案:A.主旨大意题.根据文章内容可知年轻人认为自己是射箭最棒的,但是森林里还有比他更棒的,还有比老者更棒的大师,故这篇文章告诉我们在这个世界上总会有那个比你棒的人,答案为A

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文找出相关的信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Nanjing topped the list of the happiest cities foreducation(教育) in China in 2009.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Remember not _________ loudly when we are in the reading room.(  )
A.speakB.speakingC.to speak

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A store owner was putting up a sign above his door that read"Puppies(小狗) For Sale".Signs like that have a way of attracting small children.A little boy appeared under the store owner's sign."How much are you going to sell the puppies for?"he asked.
The store owner replied,"Anywhere from 30 dollars to 50 dollars."The little boy reached in his pocket and took out some change."I have 2.37 dollars,"he said."Can I look at them?"
  The store owner smiled and whistled(吹口哨),five puppies were running down the aisle(过道) of his store.One puppy was lagging(落后) behind.The little boy said"What's wrong with that little dog?"
  The store owner explained that it didn't have a hip socket(髋部).It would always be lame(瘸的).The little boy became excited."That's the little puppy that I want to buy."
  The store owner said,"No,you don't want to buy that little dog.If you really want him,I'll just give him to you."
  The little boy got quite upset.He looked straight into the store owner's eyes and said,"I don't want you to give him to me.That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and I'll pay full price.In fact I'll give you 2.37dollars now,and 50 cents a month until I have him paid for."
  The store owner said,"This little dog is a disabled dog.He is never going to be able to jump and play with you like the other puppies."
  To this,the little boy reached down and rolled up his pant leg to reveal(显露) a badly twisted(弯曲的) left leg supported by a big metal brace(支架).He looked up at the store owner and softly replied,"Well,I don't run so well myself,and the little puppy will need someone who understands!"

64.Who was putting up a sign above his door that read"Puppies For Sale"?A store owner.
65.How much did the little boy have in his pocket?He had 2.37 dollars.
66.What was wrong with the little dog?The little dog didn't have a hip socket./He was lame.
67.Why did the boy want to buy the disabled dog?Because he wanted to help the little dog./Because he wanted to take good care of the little dog.
68.What can we learn from the story?Disabled animals and people need understanding,support and help..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Mrs Turner's telephone number was 3463,and the number of the cinema in town was 3464.People often made mistakes and telephoned her when they actually wanted the cinema.
One evening the telephone rang and Mrs Turner answered it.A tired man's voice came over the phone,"At what time does your latest film begin?"
"I'm sorry",said Mrs Turner,"but you have the wrong number.This is not the cinema.""Oh,it began twenty minutes ago?"said the man."I am sorry about that.Well,good-bye."Mrs Turner was very surprised,so she told her husband.He laughed and said,"No,that wasn't a mistake.The man's wife wanted to go to the cinema,but she was feeling tired,so he telephoned the cinema.His wife heard him,but she didn't hear you.Now they will stay at home this evening,and the husband will be happy."

71.When the tired man telephoned Mrs Turner by mistake at first,she wasB
A.angry    
B.not surprised at all  
C.pleased   
D.surprised
72.Mrs Turner was surprised because the tired manB
A.wanted the cinema but called a wrong number
B.said something that had nothing to do with her answer
C.asked her silly questions that she didn't know how to answer
D.was angry with himself for having made the mistake
73.Which of the following is TRUE?C
A.The Turners lived near the cinema
B.Neither of the Turners wanted to go to the cinema
C.The man didn't want to go to the cinema with his wife that night
D.The man's wife was angry for what her husband had done
74.The husband would be happy because heC
A.laughed at his wife
B.could enjoy himself alone that night
C.could relax himself at home
D.could have good time at home with his wife
75.By this story the writer wants to tell usC
A.that it is tiresome (令人厌倦的) to answer a wrong phone call.
B.that wives are easier to be fooled by their husbands.
C.only a joke
D.that it's wrong for husband and wife to fool each other.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Katie Spotz is a 22-year-old girl form America.She wants to cross the Atlantic Ocean by boat.If she succeeds,she'll be the youngest and the first American to finish the 2500-mile trip.
Spotz began sailing when she was at university,but she has never tried to sail such a long way before.It will be a great challenge for her.In recent years,she has swum all the way down the 325-mile Allegheny River and traveled by bike form Seattle to Washington.
Spotz knows that she may see some dangerous things during the trip.It will be very dangerous if she meets very bad weather in the middle of the sea.But she believes that she can deal with all the difficulties.
"I never thought I could run 26miles,"she said."But once I finished it,I realized that maybe I could do something even more difficult."
Spotz wants to collect money by going on this trip.She wants to collect money for an organization called"Blue Planet run".The organization offers free,safe drinking water to people who need it.
It's take her about three months to finish this trip.Good luck to this brave girl and best wishes to her!
The age of Spotz(76)22 years old
The distance of the trip(77)2500 miles
A dangerous thing during the trip isthe (78)bad weather
The purpose of the tripto collect (79)moneyfor an organization
The trip will takeAbout (80)three/3months.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.A.Hello.
B.Not at all.
C.My name is Sally.
D.How do you spell it?
E.yes,S-A-L-L-Y,Sally.
F.Nice to meet you,Bob

Bob:Hello.
Sally:(76)A
Bob:What's your name,please?
Sally:(77)C
Bob:Can you spell it,please?
Sally:(78)E
Bob:My name is Bob.
Sally:(79)D
Bob:B-O-B,Bob.
Sally:(80)F
Bob:Nice to meet your,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-I like to sing English songs.(  )
-_________.
A.So he doesB.So did heC.So does he

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I'm new here.I don't know how to solve the problem.
-Don't worry.I'll do what I can ___       you.(  )
A.helpB.to helpC.inviteD.to invite

查看答案和解析>>

同步练习册答案