精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.•Name:NyQuil
•Use it when you have a headache,sore throat,fever,or cough
•How much to use:
Adults(成年人)and children over 12:2tablespoons(汤匙) every 4hours
Children aged 6to 12:1tablespoons every 6hours
Children under 6and old people:Ask a doctor
•Warning: stop using and ask a doctor if your illness gets worse or you don't get better in 7days.
•If you have any questions,call 1-800-362-1683.
◆Till December 16th,2012
31.Peter is a 7-year-old boy and has a fever.How many times a day should he take NyQuil?B
A.2      
B.4     
C.6      
D.8
32.If you buy a bottle of NyQuil on October 16th,2009,you can keep it forC.
A.2years and 3months     
B.3years and 3months
C.3years and 2months     
D.2years and 2months
33.Which of the following is TRUE?C
A.After taking NyQuil,Tim coughs for ten days.He should use more of the medicine.
B.Old people should take 6tablespoons of the medicine every day.
C.If you have a question about NyQuil,you can call 1-800-362-1683
D.Children under 6should take more of the medicine if they have a fever.

分析 这是个药品的说明书,包括药的用途,用量,保质期等信息.

解答 31.B细节理解题.根据Children aged 6to 12:1tablespoons every 6hours可知7岁的彼得应该每天吃4次药,故选B.
32.C细节理解题.根据Till December 16th,2012可知药的保质期是2012年12月16日,现在是2009年10月16日,所以还能保存3年两个月,故选C.
33.C细节理解题.根据If you have any questions,call 1-800-362-1683.可知如果你有任何问题,打电话给1-800-362-1683,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Which do you think is _________,floods,droughts or earthquakes?
-Earthquakes,of course.(  )
A.seriousB.more serious
C.the most serious   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Theshy boy used to run away when he sees a stranger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.My classmates helped a little girl find her parents on arainy(rain) day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.enjoy reading喜欢阅读.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Unluckily (luck),he missed the last bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.OtolithsFish have ears.Really.They're quite small and have no opening to the outside world carrying sound through the body.For the past seven years,Simon Thorold,a university professor,has been examining fish ears,small round ear bones called otoliths.
As fish grow,so do their otoliths.Each day,their otoliths gain a ring of calcium carbonate ( 碳酸钙).By looking through a microscope ( 显微镜) and counting these rings,Thorold can determine the exact age of a young fish.As a fish gets older,its otoliths no longer get daily rings.Instead,they get yearly rings,which can also be counted,giving information about the fish's age,just like the growth rings of a tree.Ring counting is nothing new to fish scientists.But Thorold has turned to a new direction.They're examining the chemical elements ( 元素) of each otolith ring.
The daily ring gives us the time,but chemistry tells us about the environment in which the fish swam on any given day.These elements tell us about the chemistry of the water that the fish was in.It also says something about water temperature,which determines how much of these elements will gather within each otolith ring.
Thorold can tell,for example,if a fish spent time in the open ocean before entering the less salty water of coastal areas.He can basically tell where fish are spending their time at any given stage of history.
In the case of the Atlantic croaker,a popular saltwater food fish,Thorold and his assistant have successfully followed the travelling of young fish from mid-ocean to the coast,a journey of many hundreds of miles.
This is important to managers in the fish industry.They know nearly nothing about the whereabouts ( 行踪) of the young fish for most food fish in the ocean.Eager to learn about Thorold's technology,fish scientists are now lending Thorold their ears.

52.What can we learn about fish ears from the passage?D
A.They are quite small soft rings.
B.They are not used to receive sound.
C.They are openings only on food fish.
D.They are not seen from the outside.
53.Why does the writer compare the fish to trees?B
A.Trees gain a growth ring each day.
B.They both have growth rings.
C.Their growth rings are very small.
D.Trees also have otoliths.
54.Why is it important to study the chemistry of otolith rings?C
A.The elements of the otoliths can tell the history of the sea.
B.Chemical elements of otoliths can tell how fast fish can swim.
C.We can know more about fish and their living environment.
D.Scientists can know exactly how old a fish is from the elements.
55.What does the underlined sentence"ffish scientists are now lending Thorold their ears."mean?A
A.Fish scientists are very interested in Thorold's research findings.
B.Fish scientists want to know where they can catch more young fish.
C.Fish scientists lend their fish to Simon Thorold for chemical studies.
D.Fish scientists wonder if Thorold can find growth rings from their ears.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.My English teacher isthe strictest (strict) teacher I have ever met,but I like her a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Small steps can be takento reduce (reduce) pollution in our daily lives.

查看答案和解析>>

同步练习册答案