精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Did you watch the magic shows played by Liu Qian from Taiwan in the 2009CCTV Spring Festival Gala(春节联欢会)?They attracted great attention and wide interests of the audience.During the gala,Liu managed to drop a coin into a glass which was placed upside down and transferred a finger ring into an egg.The two magic shows were so successful that everyone is now mad about him and all want to know how to play magic tricks."I saw the surprise on everyone's face.It was cool,"Liu said.
However,you may not believe that Liu didn't go to any magic school.He just learned by himself.When Liu was seven,he saw a coin trick in a big store.At that moment Liu decided to learn magic.He worked hard at it.He practiced hard to improve his skills.Then one day he was able to put on a show for his class.
After years of hard work,now Liu is a great magician.But he isn't satisfied with what he has got and keeps on trying every day.He may spend three years working out a new show.

56.Liu Qian started to learn magicA.
A.at the age of seven by himself.
B.at the age of seven at school.
C.in 2009.D.three years ago.
57.Liu Qian becomes famousB.
A.because he is from Taiwan      
B.for his magic shows.
C.only in Taiwan  
D.when he was seven.
58.According to the passage,we can use the following words to describe Liu Qian  EXCEPTC.
A.creative  
B.hardworking  
C.satisfied 
D.wise.
59.What does the underlined word"transferred"mean?D
A.制作  
B.进入          
C.输入  
D.转移
60.The passage is mainly aboutC.
A.how to play magic tricks
B.the 2009CCTV Spring Festival Gala
C.a great magician-Liu Qian.
D.how to be successful.

分析 文章大意:本文主要谈论了著名的魔术师刘谦的故事,首先谈论了他在2009年春节晚会上表演的两个节目,其次谈论了他学习魔术的历程为自学和努力,最后提到刘谦虽然取得了很大的成就,但他并不满意,还在继续努力.最终成为一名伟大的魔术师.

解答 56-60:ABCDC
56题答案:A细节理解题.根据文中的He just learned by himself.When Liu was seven,he saw a coin trick in a big store当刘七岁的时候,他在一家大商店里看到了一个硬币戏法,自开学习了魔术,可知7时自己学习魔术,故答案是A.
57题答案:B细节理解题.本文第一段第三行有一句The two magic shows were so successful that everyone is now mad about him and all want to know how to play magic tricks.意思为刘谦所做的两个魔术表演很成功,以至于大家现在都对他很疯狂并且想知道如何来玩魔术,所以说刘谦的出名是因为他的魔术表演,故本题选B.
58题答案:C细节理解题.本文第三段有一句But he isn't satisfied with what he has got and keeps on trying every day.意思为刘谦对他的成就不满意,还在继续不断地努力,根据后两段可知刘谦是聪明的,努力的,而且是有创造力的,故本题选C.
59题答案:D细节理解题.本文第一段第四行有一句transferred a finger ring into an egg.意思为将手指的戒指通过魔术变到鸡蛋里去,这是一种位置的转移,故transferred表示转移的意思,故本题选D.
60题答案:C 主旨归纳题.根据文中大意本文主要谈论了著名的魔术师刘谦的故事,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s,We had a milkman delivering  milk to our doorstep,His name was Mr Basille,He wore a white cap,and drove a white truck,As  a five-year-old boy,I couldn't take my eyes off the coin changer(硬币兑换器),fixed to his belt,He noticed this one day during a delivery,And gave me a quarter out of his coin changer,
Of course,He delivered more than milk,There was cheese and eggs and so on,If we needed to change our order,My mother would pen a note,"Please add a bottle of buttermilk next delivery,"And put it in the box along with the empty bottles,And then,The buttermilk would magically appear,
All of this was about more than convenience,There was a close relationship between families and their milkmen,Mr Basille even had a key to my house,For those times when it was so cold outside that we could box indoors,So that the milk wouldn't freeze,And I remember Mr Basille from time to time,taking a break at our kitchen table,Having a cup of tea and telling stories about his delivery,
There is sadly no home milk delivery today,Big companies allow the production of cheaper milk,so making it difficult for milkmen to compete,Besides,Milk is for sale everywhere,And it may just not have been practical to have a delivery service,
Recently,An old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories,I took it home and fixed it on the back porch(门廊),Every so often my son's friends will ask,what it is,so I start telling stories of my boyhood,And of the milk man who brought us friendship along with his milk,

46.Mr Basille gave the boy a quarter out of his coin changerD
A.to please his mother
B.to pay for the delivery
C.to show his magical power
D.to satisfy the boy's curiosity(好奇心)
47.if they needed to change their order,they shouldC
A.call the milkman
B.wait for the milk
C.leave a note in the box
D.leave a note on the door
48.why is there no longer milk delivery today?C
A.it is not allowed by the law
B.its service is getting poor
C.it has been driven out of the market
D.nobody wants to be a milkman now
49.why did writer bring back home an old milk box?B
A.he planted flowers in it
B.he missed the good old days
C.he needed it for his milk bottles
d,he wanted to tell interesting stories
50.what can be inferred(推断) from the fact that the milkman had the key to the boy's house?C
A.he was a funny person
B.he wanted to have tea there
C.he was fully trusted by the family
D.he was treated as a family member.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Most of us drink soda.Even if we know soft drinks are bad for the health.I think we need to know more about this drink that we love so much.And here are five reasons why we drink soda:
The taste could be one thing that makes us like drinking soda.It is delicious.In fact,it is so good that many people drink it with every meal.
Even if you wanted to drink something else,you would be hard to find it as displayed in stores,at fast-food chains and supermarket.You might not realize that Coke and Pepsi are everywhere until you try to stop drinking soda.
The most important thing about soda is convenient.If you want something in a hurry,it can be taken easily and convenient to drink.
Everyone in the world knows these soft drinks.Companies spend billions of dollars on advertising sodas,and put them up everywhere,in stores,restaurants,stations,museums,and even schools.
Soda may be cheaper than the fruit juice and milk.With meals,a large soda is only a dollar,and you get chips!
The Reasons You Drink Soda
Soda is very (73)delicious.Many people drink Soda with every meal.
You can buy soda (74)everywhere.You would be hard to find something else as displayed.
Soda is convenient.Soda is(75)taken easily and convenient to drink.
Companies spend much money (76)on advertising sodas.Everyone in the world knows these soft drinks.
Soda costs (77)a dollar.People drink soda instead of the fruit juice and milk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A study shows that parrots are actually quite smart.The birds can find food using clues (线索) that a human child can't understand until the age of 3.That's what a study carried out on Grey Parrots at the University of Vienna recently found,Live Science reported.
In the study,the parrots were shown two boxes.One box had food in it while the other was empty.The scientist shook the box with food in so it made a noise.The parrot could tell that the noisy box was holding food.But when they mixed the boxes around and shook the empty one first,the parrot would go straight for the other box. It could tell that no sound meant there was no food inside.
The result shows that parrots don't just judge (判断)by using eyes.They also use sound."It suggests that Grey Parrots can understand causality (因果关系),"said scientist Christian Schloegl.
One scientist tried to confuse the parrots with a small speaker hidden in his sleeve (袖子).The speaker played recording (录音) of the shaking sound.Sometimes they would shake the box in one hand but make the sound appear from the opposite hand.The parrots would pick the correct box more often when the noise came from the hand that was shaking the box.The birds understand the connection (联系) between movement and sound.Who knows what else these animals can do?
36.What does the underlined word"it"in the last sentence of the second paragraph mean?B
A.The food
B.The parrot
C.The empty box
D.The box with food.
37.We can tell from the passage that parrots judge byA.
a.listening   b.watching    c.touching   d.smelling
A.ab    B.ac   C.ad   D.be
38.What does the study show?D
A.Parrots can find food quickly.
B.Parrots can hear the sound far away.
C.Parrots are the cleverest bird.
D.Parrots can understand causality.
39.What's the main idea of the last paragraph?B
A.Parrots always get confused when listening to recordings.
B.Parrots know the connection between movement and sound.
C.Parrots pick up the correct box more often when hearing real sound.
D.Parrots can tell the difference between recording and real sound.
40.Which of the following is True according to the passage?C
A.The parrots are not clever at all.
B.The study shows the Grey Parrots can't decide which box has food in it.
C.The Grey Parrots can find food using clues like a little baby.
D.All kind of birds can find the lost things easily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Qi Haoren,a Junior 1student at High School Attached to Harbin Institute of Technology,was quite busy over the past winner vacation and not just with homework.Qi,together with 10other classmates made a volunteer group to call on people to join the Clean Your Plate Campaign.
The 11students went to many restaurants and told people the importance of saving food."Excuse me,do you know that 950million people around the world still haven't got enough to eat?Please don't waste food".They would say this kind of thing hundreds of times every day.
The Clean Your Plate Campaign began on the Internet in January.It calls on people to reduce food waste.
China in recent years has experienced serious problems with wasted food.CCTV reported in January that the food Chinese people waste every year is enough to feed 200million people for a year.
Chinese people are well known for being hospitable(好客的) and generous.Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food.
Luckily,the campaign has got the support of many.In a restaurant in Xinjiang,the owner gives the guests who have eaten all that they ordered a sticker.People can enjoy a free meal when they have 10stickers.More than 750restaurants in Beijing have begun to offer smaller dishes and encourage their guests to take leftovers home.
To reduce food waste is a big task,and it needs time.It's important that everyone does their bit,just like Qi.Did you finish your meals today?

50.What did the 11students do in the winter vacation?D
A.They collected money from customers in restaurants.
B.They helped each other with homework.
C.They opened a restaurant together.
D.They volunteered for a campaign
51.From Paragraph 4-5,we learn thatA.
A.wasting food is a serious problem in China.
B.Chinese people waste the most food in the world.
C.Chinese people want to show off that they are rich.
D.most Chinese people are afraid of losing face at the table
52.What did the restaurant in Xinjiang do to support the campaign?B
A.Its owner would have dinner with those who had eaten up their food.
B.It offered a free meal to the guests who had finished all their food ten times.
C.It gave stickers to the guests who ordered small dishes.
D.It encouraged customers to take leftovers home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.ARE you creative,shy,outgoing?Our personalities reveal a lot about who we are.But what's surprising is that our personality can also say something about our health.That's according to researchers at Duke University,US.
During an experiment on 1,000people,scientists assessed (评定) their personalities in two ways:by asking someone they knew,such as a family member or friend; then by asking someone they had just met,such as a nurse.The study found that those who were careful at age 26were in better health after 12years.?
Being careful means that people tend to have a lot of self-control,and are less likely to smoke,the scientists said.Careful people are also more likely to have an active lifestyle and healthy diet.
From those who were least careful,45percent developed health problems by the age of 38.Such health issues included gum disease and high blood pressure (高血压).To compare,only 18percent of careful people went on to develop health problems.
Another positive personality was called"openness to experience",meaning curious and imaginative.People who have more of this personality have higher IQ scores.So they'd be more likely to know how to find medical help to prevent disease.
According to the report,if doctors assessed our personalities,it could help doctors to find which young adults need advice on how to live a healthy lifestyle.What's surprising is that stress didn't play a big part on a person's health.Even though stress and anxiety (焦虑) are usually linked to bad health.
But can a doctor who knows our personality really improve our health?Or should doctors be kept away from knowing something so personal?

32.Which personality type may be better for our health,according to the research?A
A.self-controlled.
B.Stressed.
C.Shy.
D.Careless.
33.From the passage,we learn that careful peopleC.
A.are too shy to talk to strangers
B.love to ask the doctor for advice
C.are likely to have a healthy lifestyle
D.may have high blood pressure when they're older
34.Where can you probably read the article?C
A.Newspaper.
B.Science fiction book.
C.Research paper.
D.Travel guide.
35.What is the main idea of the article?D
A.People can change their personality type.
B.Scientists have found two different personality types.
C.Personalities have something to do with our lifestyle.
D.Personalities say something about our health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

19.阅读短文,根据其内容回答问题.
The speed and convenience of modern travel makes the faraway countries can now be reached quickly and easily.Even though they now seem closer,they may still be different from your home country.So it is important to change your behavior so that you don't insult or offend (冒犯)the local people.Following are some basic rules that will make communication easier,and your trip more enjoyable.
First,never raise your voice in order to make yourself understood.If you don't know the word for something in the local language,try to draw a picture or point to an object.Before you travel,you can also learn some basic words or phrases of the local language,such as words for please,thank you,and may I,as well as basic greetings.
Second,consider the main religion of the country you plan to visit and read about any taboos(禁忌)related to clothing.You can bring some clothes such as shirts or T-shirts that cover your shoulders,and long trousers.
Avoid topics that you think may be sensitive(敏感的).If a topic is sensitive in your own culture,it will likely be the same in other cultures.Feel free to show interest in the history and customs(风俗)of the place that you are visiting,but don't ask too many questions about why things are done a certain way; you may offend the local people.
Keep in mind that in many cultures,showing affection(情感)in public is considered taboo.Kissing on the street or in public is unacceptable behavior and should be avoided.If you are unsure of how to behave,watch the local people and copy them.
Finally,if you wish to take a gift,do some research.The idea of the perfect gift is different greatly from country to country,and one of the easiest ways to offend someone is to give the wrong gift.

64.What makes it easier to reach the faraway places?The speed and convenience of modern travel
65.What are the basic local words you should learn before travelling?Such as words for please,thank you,and may I,as well as basic greetings
66.If you don't know how to behave in a new place,what can you do?Watch the local people and copy them
67.What are the safe topics in a place you are visiting?Topics on history and customs
68.What does the writer mainly tell us in the passage?Why and how to make communication easier,and our trip more enjoyable.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16.Are your spending habits doing you more harm than good?Getting control of your daily money is an important part of personal financial management.These following steps will help you.
Track (追踪) your spending
How much money did you spend last month?Most people have no idea where most of their money goes,so finding out can be a life-changing experience.Try tracking your spending for one month.After you buy something,make a record of it.This will help you analyze (分析) it.You may be surprised at how much you are actually spending on something.
Making a budget (预算)
After you've tracked your spending for a month,creating a useful budget will be easy.Start your budget by listing all of your spending such as food,clothes,entertainment,etc.Then use the information you've got from tracking your spending to decide how much you should budget for each area.
Stay on budget
Once you have created your budget,stick to it by using the envelope (信封) method.Prepare an envelope for each of your budget things.Then put your budget money into the envelopes so you can monitor your spending throughout the month.Using the envelope method helps you control your spending.
Start an emergency fund (紧急情况基金)
Having an emergency fund gives you the ability to deal with unexpected things while letting you stay on budget.First,decide how much you will need.Experts (专家) often advise to have enough money to cover between three and six months of living spending.Then set up your emergency fund that will only be used for emergencies.Make saving for your emergency fund and other savings for part of your budget.
64.How many steps are mentioned to manage our money well?Four
65.When should we make a record of our spending?After we buy something
66.How do we start a useful budget?By listing all of our spending
67.What's in the envelopes?Our budget money
68.What does the writer want to tell us?The importance and suggestions of having a good spending habit..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.根据短文内容,从短文后的选项(A、B、C、D、和F)中选出能填人空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项.
Do you know Weibo?Do you write a Weibo?If you don't,you are"out"!Weibo means microblog.People may spend muchtime writing a blog,but it takes a little time to write a microblog.Why?Because every message on a microblog is less than 140words.
Microblog started in the USA.It came to China in 2009andit has developed very fast.In 2011,the number of Chinesemicro-bloggers grew to 300million.Now,more and more people are interested in writing microblogs.For manymicroblog users,it is a great way of learning the freshest news,talking with friends and sharing different kinds of information,including news,daily life,pictures,music and so on.Many stars and famous people also write microblogs and share good things with theirfans.
It is easy and fast to send a message on a microblog.However,this can also lead to problems and even cause panic.For example,when thebig earthquake and tsunami hit Japan in March,2011,messages like"Salt can protectpeople from radiation"were hot on microblogs.It soon caused a crazy buying of salt.Later people realized it was just arumor (谣言).
In a word,microblog plays a new role in the life of Chinese people.

34.People spendC time andC words writing microblog.
A.little,a few
B.a little,few
C.a little,a few
D.a few,a little
35.There were 300million Chinesemicro-bloggersinC.
A.2008
B.2009
C.2011
D.2013
36.Which of the following is TRUE?C
A.Writing a microblog needs a special training.
B.Microblog appeared in China only one year ago but it has developed rapidly.
C.As a popular thing,microblog has its advantages and disadvantages.
D.More and more Chinese show great interest in microblog because it started in the USA.

查看答案和解析>>

同步练习册答案