精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Michael Jackson's sudden death really astonished(震惊) his fans,but soon they are glad to find another younger"King of Pop"has appeared.
Wang Yiming,who is known as Xiao Bao,has already been popular across the world with his wonderful dance moves.He once appeared on U.S.television show"Ellen"and performed successfully at the World Expo 2010.About seven years ago,Xiao Bao was born prematurely(早产),which made his mother really worried.He was so weak.What could he do?Doctors suggested that moving his body to music would help make him strong,but soon his parents were surprised by how quickly Xiao Bao fell in love with music!
"When he was young,we just started playing music to him and he started moving around like this.But we didn't think that he had such a strong feeling for music.When he was just several months old,we would let him listen to music and he would stop crying and calm down at once,"the proud mother once said.
So far,Xiao Bao has learned the moonwalk and other Jackson's moves well.His fans are crazy about his wonderful shows.He has drawn more people's attention.He is fast becoming internationally popular.
There are lots of problems waiting for him,but Xiao Bao will never give up.He is serious about his dancing career(事业).Where there is a will,there is a way.We are sure that Xiao Bao's dream will come true one day.

41.Xiao Bao has been famous forB.
A.his young age      B.his dance moves C.his television shows          D.his strong body
42.Why did doctors advise Xiao Bao to dance?D
A.Because they knew Xiao Bao's feeling for music.
B.Because Xiao Bao's parents wanted them to do so.
C.Because Xiao Bao likes Michael's dancing a lot.
D.Because they thought dancing would be good for his health.
43.How did Xiao Bao's parents feel when they first saw his reaction(反应) to music?A
A.Surprised.B.Happy.C.Proud.D.Worried.
44.What can we learn from the passage?C
A.People have paid little attention to Xiao Bao.
B.Xiao Bao's fans are not satisfied with his moves.
C.Xiao Bao works seriously and never gives up dancing.
D.His parents worry about their son's crazy love for music.
45.What's the best title for the passage?B
A.A Boy's Dancing Career.B.A Younger"King of Pop".
C.Michael Jackson's Moves.D.Wang Yiming's Hobby.

分析 文章大意:这篇文章主要介绍了年轻的"流行乐天王"王一鸣即小宝的故事.迈克尔杰克逊的死震惊了世界,但人们很快发现了另一个年轻的流行乐天王出现了.七年前,小宝早产,一直以来很是虚弱,医生建议他跳舞来强健体魄.之后他的父母惊喜的发现他很快爱上了音乐.在他小的时候便随音乐任意起舞,甚至在他只有几个月大的时候,只要父母一放音乐他便立刻停止哭闹平静下来.目前,他已经学会了太空步以及迈克杰克逊的一些其他舞步,在国际很受欢迎.尽管前路很多困难,但他从不言弃,相信有志者,事竟成,小宝一定会完成他的梦想.

解答 41.答案B.细节理解题.根据"Wang Yiming,who is known as Xiao Bao,has already been popular across the world with his wonderful dance moves."可知由于小宝美妙的舞步使得他在世界很受欢迎,故选B.
42.答案D.细节理解题.根据"Doctors suggested that moving his body to music would help make him strong"可知医生建议他随音乐移动身体,即跳舞,这将帮助他变得强壮,由此医生建议他跳舞是因为跳舞有利于他的身体健康,故选D.
43.答案A.细节理解题.根据""his parents were surprised by how quickly Xiao Bao fell in love with music!"可知他的父母对萧宝如此快的沉迷于音乐很是惊讶,故选A.
44.答案C.细节理解题.根据"He has drawn more people's attention."可知他吸引了越来越多人的注意,故A错;根据"His fans are crazy about his wonderful shows."可知小宝的粉丝都沉迷于他美妙的表演,故推断出对他的舞步很满意,B错误;根据"the proud mother once said."可知他的母亲很是自豪,并没有提及担忧他如此痴迷音乐,故D错;根据"here are lots of problems waiting for him,but Xiao Bao will never give up.He is serious about his dancing career(事业)"可知尽管很多困难等待着小宝,但他从不言弃,对自己的舞蹈事业很是认真,故选C.
45.答案B.题目拟定题.根据全文内容可知,该篇文章主要讲述了新一代流行乐天王小宝的故事,全文以该人物为线索展开,"A.一个男孩的舞蹈生涯;C.迈克尔杰克逊的舞步;D.王一鸣的爱好"都只是文章的一部分,文中也并没有重点介绍",故以人物为题最全面,"一个更年轻的流行乐天王".故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Welcome to Longhui Huayao Village. It lies at the eastern foot of Xuefeng Mountain. It's about 110 kilometers away from the County Seat(县政府所在地)of Longhui. It's an old village in the hills with a lot of beautiful waterfalls,trees and interesting rocks. Tourists are interested in not only the nature becauty of the village but also the culture of Huayao People. Huayao People are a special group of Yao People. They are famous for their special clothes which are as colorful as flowers. There are many interesting things in Huayao culture,such as wedding custom(婚俗),Tao-nian-bai Festival(讨念拜节)and so on.
I hope that more people can visit the village and know more about our special cultures.
46. Longhui Huayao village liesA
A. at the eastern foot of Xuefeng Mountain
B. at the southern foot of Xuefeng Mountain
C. at the western foot of Xuefeng Mountain
47. There areAin the village
A. many beautiful waterfalls,trees and interesting rocks
B. few waterfalls,flowers and interesting rocks
C. a lot of beautiful flowers,waterfalls and trees
48. Huayao People are a special group ofBPeople.
A. Miao
B. Yao
C. Hui
49. What are Huayao People famous for?A
A. Their special clothes.
B. Their special food.
C. Their special festival.
50. There aren't a lot of interesting things in Huayao culture,are there?A
A. Yes,there are.
B. No,there aren't.
C. We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--Mom,         I hang out my friends now?
--Sure,but you         clean up your bedroom first.(  )
A.can; needB.may; have toC.must; needD.need; must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.---I hear your uncle loved English when he was young.
---Yes.He wasso interested in it that he never gave up learning it by himself.(对英语感兴趣以至于他从未放弃自学) in his spare time.(that)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I used to be afraid of thedark/darkness (黑暗).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.-Look!I've chosen so many things here.
-Do you know all these shouldbe paid for(付款) in US dollars?(pay)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Excuse me.Is there a bank near here?
-No,___.But you can find one in Yang Fang Road(  )
A.there isn'tB.it isn'tC.they aren'tD.there is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-This dress was last year's style.
-I think it still looks perfect ________ it has gone out this year.(  )
A.so thatB.as ifC.even thoughD.ever since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We've had to __________the sports meeting until September.(  )
A.put onB.put outC.put upD.put off

查看答案和解析>>

同步练习册答案