精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.When William Stidger taught at Boston University,he once thought about the people that he  hadn't thanked in his life.They taught him,encouraged him or cared a lot about him.
 One was a teacher.She once taught William geography.So he wrote a letter of thanks to her.
He got the teacher's letter later.It began,"My dear Willie".He was very happy.Now over 50,he didn't think someone would call him"Willie".Here is that letter:
My dear Willie,
    I cannot tell you how much your letter means to me.I'm in my eighties,living alone in a small room andcooking my own meals.You will be interested to know that 1 taught school for50years and yours is the first letter of appreciation (感激) I ever got.It came on a cold morning but it made me feel very warm.

    William cried when he read the letter.She was one of the people that William hadn't thanked in his past.She helped him to believe in himself.He would never forget her.
    There are some people we should always remember,because they helped to shape our life.William Stidger found a way to show his appreciation-he wrote them letters.
    Who are some of the people that you need to thank in your past?It may not be too late to say"Thanks".

31.Who did William write a letter to?A
A.His teacher.
B.His parents.
C.A neighbor.
D.A friend.
32.When William wrote the letter,he wasC
A.quite old                            
B.young
C.in his fifties                          
D.retired
33.Why did William write to his geography teacher?D
A.He got her firstletter of appreciation.
B.His teacher encouragedhim to be active.
C.He wanted to makefriends with his teacher.
D.His teacher helped himto believe in himself.
34.What can we learn about William's teacher?A
A.She was over 80.
B.She lived with herchildren.
C.She taught geographyfor 40'years.
D.Shedid everything well.
35.How did William show his appreciation to the people he needed to thank?D
A.He called them.
B.He visited them.
C.He sent themgifts.
D.He wrote them letters.

分析 当威廉.斯蒂杰任教于波士顿大学,他曾经想过一些在他生命中没有来得及感谢的人.这些人教他,鼓励他或照顾他.
一个是教师,曾经教威廉地理.所以他写了一封感谢信给她.
他之后得到了老师的回信.开始,"我亲爱的威利".他很开心.超过50岁,他不认为会有人叫他"威利".这里是那封信:
亲爱的威利,我不能告诉你,你的信对我意味着什么.我现在八十多岁,在一个小房间里独居并且自己做饭.你会有兴趣知道,我教书50年了,而你是第一个给我写信表达感激的.它来自一个寒冷的早晨,但它让我感觉很温暖.
当他读了这封信,他哭了.她是威廉过去没有感谢的一个人之一.她帮助他让他相信自己.他永远不会忘记她.
还有一些人,我们应该永远记住,因为他们帮助我们塑造了生活.威廉.斯蒂杰找到一种方式来表示感激--他写书信.谁是一些你过去需要感谢的人?现在说"谢谢"还不迟.

解答 31.答案A 细节理解题 由文中 One was a teacher.She once taught William geography.So he wrote a letter of thanks to her 可知 一个是教师,曾经教威廉地理.所以他写了一封感谢信给她,故选A
32.答案C 细节理解题 由文中 Now over 50,he didn't think someone would call him"Willie"可知 超过50岁,他不认为会有人叫他"威利",故选A33.答案D 细节理解题 由文中 She helped him to believe in himself 可知 她帮助他让他相信自己,故选D
34.答案B 细节理解题 由文中 I'm in my eighties 可知 我现在八十多岁,故选B
35.答案B 细节理解题 由文中 William Stidger found a way to show his appreciation-he wrote them letters 可知 威廉.斯蒂杰找到一种方式来表示感激--他写书信,故选B

点评 本文问题全部都是细节理解题,这种题目只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Which sign would you probably see beside a low door?(  )
A.SOLD OUTB.MIND YOUR HEADC.WET FLOOR

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.When seeing Sign _________,we have to drive straight.(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.My cousin bought a new bike last week.(改为同义句)
My cousin hashada new bikesincelast week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Dear Dad,
Today I was at the shopping mall and I spent a lot of time reading the Father's Day cards.I wanted to buy one for you,but none of the cards could say what I really want to say to you.So I wrote the letter.
I haven't always been with you on Father's Day.It wasn't because I didn't want to be with you.You know,dad,I was naughty(淘气) when I was young,I often made mistakes and you were always angry with me.For a long time,I thought you didn't love me.
I remember once I stole a candy in a supermarket.I just felt it was fun.But you made me take it back,apologize to the man and pay for it.
At my birthday parties,you never played games with me,or said Happy Birthday.You were just busy blowing up balloons,setting up tables,and helping mom cook food.
I also remember when mom asked you to teach me how to ride a bike,I told you to held the bike,but you refused.I fell and cried.You just told me to try again instead of helping me.
When I was in a middle school,there was hard time between us.We didn't agree with each other.We often argued about hairstyles,clothing,music and many other things.
Time goes by,I am a father now.when my son does the same things as I used to do,I understand you and understand a father's love.I have realized how much I missed.Tomorrow will be Father's Day.I hope it's never too late to say I love you.
Happy Father's Day!
                                                               Love from
                                                                 Paul
41.The writer was at the shopping mall because he wanted toB.
A.spend Father's Day there              
B.buy a Father's Day card
C.make cards for his father            
D.say something to his father
42.How many cards did the writer buy?D
A.One     
B.Two     
C.Three    
D.None
43.The underlined word"apologize"meansB.
A.解释       B.道歉     C.争吵    D.询问
44.Which of the following statements is right?C
A.The writer's father always said Happy Birthday to him.
B.His father held the bike when he learnt to ride it.
C.They often argued when the writer was a teenager.
D.The writer still can't understand his father.
45.From the passage,we can know his father is a manC.
A.who is very rude(粗鲁) to his son      B.who can communicate well with his son
C.who loves his son very much          D.who does everything for his son.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Do you think yesterday's math problem was difficult?
-Yes.I could ________ work it out.(  )
A.hardlyB.easilyC.finallyD.nearly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Ted Brown's dream as a child was an unusual one:he wanted to fly.What was more unusual was the way in which he made his dream come true.
     After high school,he wanted to join the U.S.Air Force but he failed because of his poor eyesight.However,his dream remained.
     At the age of 33,Ted was a truck driver in Los Angeles.One day,while sitting outside in his garden,he watched planes fly overhead and an idea came to him:to use balloons(气球) to fly.
     A few weeks later,Ted bought 42 huge balloons.He tied them to a chair and then he sat down in the chair with some beer,sandwiches and a gun.His plan was to fly to 10 meters above his garden,enjoy a few hours in the air,and then shoot some balloons with his gun to get back down.But things did not go as he planned.
     Once his friends cut the ropes under Ted's chair,the 42 balloons flew into the sky at an astonishing speed until about 4000 meters above the ground with Ted and his chair.He didn't shoot any of the balloons because he was afraid he might break the balanee(平衡) of his"plane".Ted stayed in the sky with his beer and sandwiches for 14 hours,cold and frightened.
       Planes heading towards Los Angeles'busy international airport reported the strange sight.And Ted's balloons caused great danger to them.At last,Ted gathered his courage to shoot a few balloons and slowly landed on the ground,where many policemen were waiting for him.
     Ted made his dream come true,but it cost him:he was fined(罚款) 1,500dollars for breaking the law about air safety.
     When asked by a reporter why he had done it,Ted answered,"A man can't just sit around and do nothing; he should have his dream and go for it."

63.Why couldn't Ted join the American Air Force?C
A.Because he didn't finish high school.
B.Because his parents stopped him.
C.Because there was problem with his eyes.
D.Because he was too short.
64.He was fined 1500dollars becauseA.
A.his balloons caused trouble to planes
B.he stayed too long in the air
C.he used too many balloons
D.he took a gun with him
65.Which of the following is true?C
A.He didn't go to college because of his dream to fly.
B.He felt sorry for what he had done.
C.He realized his dream in a dangerous way both to himself and to others.
D.He didn't shoot the balloons at first because he wanted to stay there longer.
66.What can be the best title for the story?D
A.Go for It.
B.A Man with Poor Eyesight.
C.Up High in the Air.
D.Ted's Dream to Fly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.___ Lily ____ Lucy is going with you because one of them must slay at home.(  )
A.Not only;but alsoB.Neither; nor
C.Both; andD.Either; or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My bike is broken.Could you help me to __________?(  )
A.fix it upB.set it upC.make it upD.put it up

查看答案和解析>>

同步练习册答案