精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.He borrowed the money_____he could send his son to school.(  )
A.whichB.so thisC.so thatD.because

分析 他借了一些钱,为的是能够送儿子去上学.

解答 答案:C;
根据语境以及上下文,本题考查的是连词的用法.结合语境推测句意是"他借了一些钱,为的是能够送儿子去上学.",由此可知,句子中的表目的,所以用so that(为的是)引导目的状语从句;故选C.

点评 本题主要考查连词的用法,做此类题目一定要弄清句意,明白上下文之间的关系,比较和分析选项中连词的不同含义及其用法才能更好地判断出所要用的连词.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In ancient Greece,Socrates was a great philosopher (哲学家),who was widely known for his wisdom.
One day the great philosopher met a man,who ran up to him excitedly and said:"Socrates,do you know what I just heard about one of your students?"
"Wait a moment,"Socrate s replied."Before you tell me,I'd like you to pass a little test.It's called the Test of Three."
"Test of Three?"
"That's correct,"Socrates continued."The first test is Truth.Are you sure that what you are going to tell me is true?"
"No,"the man replied,"actually I just heard about it."
"All right,so you don't really know if it's true or not,"said Socrates."Now let's try the second test,the test of Goodness.Is what you are going to tell me about my student something good?"
"No,on the contrary…"
"So,"Socrates continued,"you want to tell me something bad about him even though you're not sure it's true?"The man shrugged (耸肩),a little embarrassed(尴尬的).
"The third test-the filter (过滤) of Usefulness,"Socrates continued."Is what you want to tell me about my student going to be useful to me?"
"No,not really…"
"Well,"Socrates said,"if what you want to tell me is neither true,nor good,nor even useful,why do you want to tell me at all?"
The man was ashamed (惭愧的) and said no more.

81.When the man tried to tell Socrates something about his student,SocratesC.
A.listened to him carefully                  
B.told him to go away
C.asked him to pass a test                    
D.walked away quickly
82.What is the meaning of"on the contrary"?B
A.相同                
B.相反                     
C.同意                     
D.反对
83.What is the Test of Three mainly about?A
A.Truth,Goodness and Usefulness.
B.Love,Truth and Honesty.
C.Wisdom,Love and Goodness.
D.Honesty,Wisdom and Truth.
84.Which of the following is true according to the passage?B
A.The man told Scocrates the news.
B.The man passed none of the tests.
C.What the man wanted to tell Scocates about his students was true.
D.What the man wanted to tell Scocates about his students was something good.
85.What can we learn from the story?D
A.Don't tell a lie to a philosopher.
B.Truth always hides behind small things.
C.No one wants to listen to bad news  
D.Think twice before you spread(散播) a piece of news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Look!The boy is playing football in the street.
 ________.Don't play here and it's too dangerous.(  )
A.Take outB.Look outC.put out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I will buy you a new bike if you get good grades in the final exam.
-Is that a _____?I'm sure I'll get the bike.(  )
A.chanceB.trickC.promiseD.treat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-The lady in red ______ be over fifty!She looks very young.(  )
A.mustB.mustn'tC.canD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.A:What's the matter?B:______.(  )
A.I'm sorry to hear that
B.I did some washing this morning
C.I left home after breakfast
D.I'm really tired

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Tony's grandma still looks very healthy in herninties (九十多岁).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The medals in the box are thosewinners' (win).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.Complete the title"I learned to be/do                      after the failure"and write a composition about it in at least 60words.

查看答案和解析>>

同步练习册答案