新视界初中英语九年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新视界初中英语九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(
B
)1. Which of the following is TRUE according to Paragraph 2?
A. People wish each other happiness when they eat.
B. Western people celebrate the New Year by having parties.
C. Western people drink champagne to welcome the first sunlight.
答案:B
解析:文中提到“In Western countries, people usually celebrate the New Year with family and friends. People go to parties...”,所以B选项正确。A选项文中未提及吃饭时祝福;C选项喝香槟是在午夜,不是为了迎接第一缕阳光,所以选B。
(
C
)2. Which sentence can be filled in " ▲ "?
A. The dolls are a symbol of good luck.
B. People then throw the dolls into rivers.
C. The dolls are filled with newspapers and fireworks.
答案:C
解析:前文提到“families make big dolls out of old clothes”,后文说“these dolls are burned”,C选项“娃娃里装满报纸和烟花”符合燃烧的语境,所以选C。
(
A
)3. Match the activities ①-④ with a or b. Which is right?
① eat grapes ② burn the dolls ③ eat black-eyed peas ④ throw things into the ocean
a. keep away from bad luck b. bring good luck
A. ①③ - a;②④ - b
B. ②④ - a;①③ - b
C. ②③ - a;①④ - b
答案:A
解析:文中提到“burned to show the bad things from the past year have gone”“throwing things into rivers... to keep away from bad luck”,所以②④是远离坏运气(a);“eat twelve grapes... bring good luck”“eat black-eyed peas... to get good luck”,所以①③是带来好运(b),选A。
(
B
)4. What do people do to have a happy New Year according to the passage?
A. Friends talk to each other on phones.
B. Some people get up early to enjoy the first sunlight.
C. Families make big dolls to show their good wishes.
答案:B
解析:文中提到“some countries celebrate the New Year by getting up early to watch the sunrise. They welcome the new year with the first sunlight.”,所以选B。
(
A
)5. What is the article mainly about?
A. Different New Year traditions.
B. Special food on New Year's Day.
C. The meaning of celebrating the New Year.
答案:A
解析:文章介绍了不同国家庆祝新年的方式,如西方国家的派对、喝香槟,厄瓜多尔烧娃娃,西班牙吃葡萄,法国吃薄煎饼,美国吃黑眼豌豆等,所以主要讲不同的新年传统,选A。
五、按要求回答问题。
1. How do people celebrate Qingming online?
2. Why is the new celebration environmentally friendly?
3. What are the worries of people questioning the new celebration?
4. How do we balance traditions and technology according to the text?
5. How do you celebrate Qingming? And why?
答案:1. People create special memorial pages with digital flowers, candles, photos, home videos, or written stories to show respect.
2. Unlike real paper-burning or fireworks, online celebration causes no air pollution or fire risks.
3. Others worry too much screen time might make the tradition lose its deep meaning.
4. We should teach young people about the history and value of Qingming while using technology as a helpful tool.
5. I usually go to clean the graves of my ancestors with my family and offer them flowers. Because it's a traditional way to show respect and remember our family history. (答案不唯一,合理即可)
解析:1-4题根据文中“People create special memorial pages with digital flowers... to show respect.”“Unlike real paper-burning... online celebration causes no air pollution or fire risks.”“Others worry too much screen time might make the tradition lose its deep meaning.”“We should teach young people... using technology as a helpful tool.”直接得出答案;5题为开放性问题,结合自身实际回答,合理即可。