精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
8.Once a father was seated at the dinner table with his wife and children.A good friend who had come to visit was eating with them.While they were sitting there the clock struck twelve,and the stranger saw the door open and a very pale little child dressed in snow-white clothes come in.It neither looked around,nor did it speak,but went straight into the next room.Soon afterwards it came back,and just as silently went out of the door again.
On the second and an the third day it came back in exactly the same manner.Then the stranger finally asked the father,whose beautiful child it was that went into the next room every day at noon.
"I did not see it,"he said,adding that he did not know whose child it might be.
The next day when it again came,the stranger pointed it out to the father,but the latter did not see it,nor did the mother and the children see anything.Then the stranger got up,went to the door of the room,opened it a little,and looked in.There he saw the child sitting on the floor,and busily digging and rooting about in the cracks in the floor.When it saw the stranger,it disappeared.
He now told what he had seen and described the child exactly.Then the mother recog-
nized it,and said,"Oh,it is my dear child who died four weeks ago."
They ripped up the floor and found two farthings(一种铜币)which the child had once received from its mother to give to a poor man.It,however,had thought,"with that money you can buy yourself a piece of zwieback,"and had kept the farthings,hiding them in the cracks in the floor.
Therefore it had had no rest in its grave,and had come every day at noon to look for these farthings.Then the parents gave the money to a poor man,and after that the child was never seen again.

21.In the passage the writer use"it"to refer to the child instead of"he",becauseC.
A.the child is lovely
B.the child is so young that we can't know he is a boy or a girl
C.the child isn't.a person alive
D.the friend doesn't know who is the child
22.Why did the child return to find two farthings?D
A.Because he wanted to take them back to his grave.
B.Because he could buy himself a piece of zwieback.
C.Because he received from its mother to give to a poor man.
D.Because he can't forgive himself after his death.
23.what would be best title for the passage?B
A.A Strange Family       B.The Stolen Farthings
C.A Good friend          D.The disappeared Child.

分析 本文主要讲述了一个过世的孩子因为曾经犯了错.而死后不能释怀,而灵魂回到家里寻找曾经对他很重要的东西,最后爸妈帮助他达成了心愿.

解答 21.C 细节理解题.根据文章内容He now told what he had seen and described the child exactly.Then the mother recog-nized it,and said,"Oh,it is my dear child who died four weeks ago."由此可知,客人看到的那个孩子是这个主人家里一个月前去世的一个孩子,由此可知,没有用he来替代,而用了it.故选C.
22.D 细节理解题.根据文章内容which the child had once received from its mother to give to a poor man.It,however,had thought,"with that money you can buy yourself a piece of zwieback这是二个妈妈曾经给了他让他给一个老人的,而这个孩子却留下了,想着用这个钱买东西.这是不对的,他过世之后也因此而不能原谅自己,故选D.
23.B 主旨大意题.根据文章内容,本文主要讲述了一个过世的孩子因为曾经犯了错.而死后不能释怀,而灵魂回到家里寻找曾经对他很重要的东西,最后爸妈帮助他达成了心愿(Then the parents gave the money to a poor man,and after that the child was never seen again.).结合选项,故选B

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.--Have you enjoyed camping in ________ wild with your friends?
--Never.I'm afraid that my life is in ________ danger there.(  )
A.the; aB./;/C.a; theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

9.Eileen Taylor had something sweet on her mind in the drivethrough line at Heav'nly Donuts.Just the day before,a stranger ahead of her in line had(61)generously(generous) paid for her coffee."The good deed made such (62)abig difference in my day,"says Eileen.She had recently lost her job as a physician's (63)assistant(assist),and money was tight.But Eileen (64)was inspired (inspire) to pay the $12bill of the family in the car behind hers.(65)What she didn't know was that her kindness would set off a chain reaction.In two and a half hours,fifty-five drivers paid for the order of the person behind(66)them(they).The doughnut shop's employees (67)had seen(see) this before.This Heav'nly Donuts,in fact,is known as a special place,the customers of (68)whichare considered as"the best in the world".But,even so,the workers were (69)amazed(amaze) that the shop had more than doubled its previous record by the end of the day.
Now (70)working (work) as a chemist,Eileen visits Heav'nly Donuts every Saturday morning,picking up a coffee and paying for the order of the customer behind her.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.•The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina
For the first time ever,two little fairy tale (童话) characters meet in one fun-filled,action-packed musical adventure.Trying to find their way in a great big world,Tom Thumb and Thumbelina join forces and face difficulties in a great journey to find their true home.
Starring:Elijah Wood,Peter Gallagher
Runtime:1hour 16minutes
Buy with 1click
•Uptown Girls
Carefree Molly Gunn loses her inheritance (遗产) and must do something she's never done before---to get a job.She ends up as babysitter to an 8-year-old girl who teaches Molly to be a grownup,while Molly teaches her to be a kid.
Starring:Brittany Murphy,Dakota Fanning
Runtime:1hour 33minutes
Buy with 1click
•Magic Beyond Words:The J.K.Rowling Story
Based on a true story,the movie Magic Beyond Words:The J.K.Rowling Story is about the British author's rise to fame,from poor single mother to author of the popular Harry Potter books,and one of the wealthiest woman in the world.
Starring:Poppy Montgomery,Emily Holmes
Runtime:1hour 26minutes
Buy with 1click
•The Book Thief
To everyone's excitement,Geoffrey Rush and Emily Watson star in this moving film based on the bestseller about a girl who changes the lives of those around her in World War II Germany.
Starring:Emily Watson,Geoffrey Rush
Runtime:2hours 11minutes
Buy with 1click
5.Where can the passage be found?A
A.On the website
B.In a newspaper
C.In a magazine
D.On a poster.
6. will be interested in the passage.B
A.People who love books               
B.People who enjoy films
C.People who are fond of stories         
D.People who are crazy about music
7.Which of the following will help you know about the writer of Harry Potter?C
A.The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina.
B.Uptown Girls.
C.Magic Beyond Words:The J.K.Rowling Story.
D.The Book Thief.
8.According to the passage,which actor or actress may be the most popular?D
A.Poppy Montgomery   
B.Emily Holmes   
C.Brittany Murphy   
D.Geoffrey Rush.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.假如你叫王军,是一名刚刚经历过高考的大一学生.请结合自己的经历给高三的学生们提一些缓解学习压力的建议.
要求:1)建议至少要3条:
2)字数:120词左右;
3)开头已为你写好,不计入总词数.
Dear friends,
I used to be under great pressure when I was in Senior Three,eager to be admitted by an ideal university but at the same time anxious about my final score.
    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Wang Jun.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.-Mr.Miller,I feel I will perform well in the final match.
-Yes.We know how hard you ____________ for it.(  )
A.were workingB.will be working
C.have been workingD.had worked

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.As a result of the serious flood,two-thirds of the buildings in the area_______.(  )
A.needs to repairB.need repairingC.need to repairD.needs repairing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.请仔细观察下面两幅图画,理解其含义,然后就"人与自然"这一话题写一篇英语短文.注意:
1.可适当增加细节,以使行文连贯;
2.词数:120左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

7.假设你叫李华.你的英国笔友Jack在邮件中谈到缓解学习压力的最好办法就是利用周末时间到野外放松一下.他建议你尝试一下郊外远足,并就物品准备和安全问题提出了一些注意事项.请回复邮件,表示感谢并告知你和你的同学的周末远足计划.
    注意:1.词数:120-150,开头结尾已给出,不计入总词数;
    2.参考词汇:远足hiking;创可贴band-aid
Dear Jack,
                                                                                    Best wishes!
Yours
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案