【题目】阅读理解
People aren't walking any more—if they can figure out a way to avoid it.
I felt superior about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn't in any hurry, either, I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.
It is an illness to which I had thought myself immune(免疫的), for I was bred in the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded 25 miles as good day's walk and the ability to cover such a distance in ten hours as sign of strength and skill. It did not occur to us that walking was a hardship. And the effect was lasting. When I was 45 years old I raced—and beat—a teenage football player the 168 steps up the Stature of Liberty.
Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart. But a well-known British physician, Sir Adolphe Abrhams, pointed out recently that hearts and bodies need proper exercises. A person who avoids exercise is more likely to have illnesses than one who exercises regularly. And walking is an ideal form of exercise—the most familiar and natural of all.
It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world, He cannot learn in a car.
The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life. Many people don't dare to approach Nature any more; to them the world they were born to enjoy is all threat.To them security is a steel river thundering on a concrete road. And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.
I say that the green of forests is the mind's best light. And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.
(1)What is the national sickness?
A.Walking too much.
B.Travelling too much.
C.Driving cars too much.
D.Climbing stairs too much.
(2)What was life like when the author was young?
A.People usually went around on foot.
B.People often walked 25 miles a day.
C.People used to climb the Statue of Liberty.
D.People considered a ten-hour walk as a hardship.
(3)The author mentions Henry Thoreau to prove that _____.
A.middle-aged people like getting back to nature
B.walking in nature helps enrich one's mind
C.people need regular exercise to keep fit
D.going on foot prevents heart disease
(4)What's the author's intention of writing this passage?
A.To tell people to reflect more on life.
B.To recommend people to give up driving.
C.To advice people to do outdoor activities.
D.To encourage people to return to walking.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】本文是一篇议论文,作者呼吁人们减少汽车等的使用,更多地用步行来代替汽车等交通工具,鼓励人们回归大自然。
(1)考查推理判断。根据第二段中的“The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn't in any hurry, either.”可知,只有281步的距离,作者却习惯性地开车前往,作者认为自己也成了motorosis的一名受害者。故选C“开车过度”。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“At that time, we regarded 25 miles as good day's walk...”可知,年轻时候,作者认为步行25里是很有好处的,但没有提到每天步行25里,排除B;C项未提及;根据第三段中的“It did not occur to us that walking was a hardship.”可知,D项错误,故选A。
(3)考查细节理解。根据第五段中的“The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world.”可知,步行的时候,可以了解树木、花草、昆虫、鸟儿、动物等,从而丰富自己的内心世界,故选B。
(4)考查写作意图。作者开始提到,如果人们能够避免步行,那么他们就会乐意为之。然而,现代生活中,人们过于依赖汽车等交通工具,从而导致人们与大自然的距离越来越远。所以作者的写作意图就是希望人们能够找回步行的习惯,亲近大自然。故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The New economy has brought great business opportunities besides great challenges. Not since the Industrial Revolution has managing with change been so urgent a matter. Indeed, the Information Age has accelerated the pace of market and business changes to the point where some firms have set up "change departments" whose job is to constantly look for opportunities to change the firm and make it more productive.
Most firms have accepted the fact that they must make major changes. To remain competitive, companies recognize that they need to be in a constant process of changing themselves. This change is accompanied by the need to be willing to take risks in management style. Managers with such spirit have called themselves "change agents".
Despite some remarkable successes, however, introducing managing change has not been a simple matter. Firms have tried to introduce change to achieve its attendant efficiencies (节省幵支)through new technologies, restructuring, or outsourcing. Yet, this has cost a great deal of time and money, but often led to at best mixed results: approximately 75% of all change activities failed. 、
The reason for most of these failures is that change often lacks a central focus. Managers become confused by all different and sometimes conflicting advice they receive about change management. The result is a loss of central focus and disorganized policies. To improve their chances of success, it is extremely important that managers should understand the nature and process of the whole company's change and its challenges much better.
【1】What is the article mainly about?
A. Developing strong marketing plans.
B. Bringing in top technologies.
C. Ways for companies to hire better managers.
D. Changes of companies' operations.
【2】The words "change agents" in Paragraph 2 are closest in meaning to “_____ ”.
A. instructors B. customers
C. reformers D. performers
【3】According to the article, why do companies frequently fail to change?
A. Managers are conservative. B. Not enough attention is paid.
C. Employees generally fight change. D. Policies are not well directed.
【4】What does the article suggest managers do?
A. Spend more time and money. B. Improve their knowledge.
C. Buy more advanced technologies. D. Face their challenge directly.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】For the Travel section,writers and editors selected special items to profile from a dozen cities.
Brussels:Chocolate
Nearly half the chocolate consumed in the world is eaten in Europe,and Belgium—with average consumption of 14.99 pounds per person a year—certainly covers its fair share.While Brussels,the country’s capital,is home to hundreds of chocolate makers,what makes a visit necessary is the rich heritage of traditional chocolate makers.
Budapest:Paprika(红辣椒)
The job of preparing Hungarian paprika was once considered too dangerous for mothers to do.A woman who touched her children upon returning from work risked burning them,so only the elderly and unmarried were allowed the delicate task of separating the skin from the flesh.But by the early 20th century,sweeter varieties and a machine turned paprika into a common feature of all Hungarian cuisine.
Lisbon:Tiles(瓷砖)
Is there a bluer country than Portugal?The blue sky and Atlantic Ocean embrace the land.The blue moods of Fado,the dark folk music,form the national soundtrack.And all across Portugal,the typically blue designs of azulejos—ceramic tiles—are spread across churches,castles,palaces,university halls,parks...The result is a beautiful land of Christian saints,Portuguese kings,historical glories,aristocrats(贵族) at leisure,seascapes and so on.
Madrid:Guitars
Walking into one of Madrid’s storied guitar makers’ workshops can feel like stepping into the past.Curly wood shavings,from the palest pine to ebony,fall onto the floor as artisans(工匠) turn some humble wood into works of art.It’s painstaking work—all done by hand—with classical guitar models and the methods of making them changing little over the last century.
【1】What does the job of preparing Hungarian paprika suggest?
A. The popularity of Hungarian peppers.
B. The difficulty of processing peppers.
C. The unique tradition in Budapest.
D. The hot level of Hungarian peppers.
【2】Which city can be a splendid setting for a film?
A. Brussels. B. Budapest.
C. Lisbon. D. Madrid.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写(词汇运用)
(1)Scientists believe that little pleasures, such as a bar of chocolate, a glass of wine can improve our health, because of the psychological l they give us.
(2)Some people are o about cleanliness.
(3)The south of the country was worst a by the drought (影响) .
(4)Lack of exercise can lead to feelings of d and exhaustion.
(5)School crime and violence cuts across (城市的), rural and suburban areas.
(6)In her spare time Bonnie does (志愿的) work at a local nursing home.
(7)Clouds surrounding Venus t the sun's energy and make the surface of the planet very hot.
(8)People on the earth s Saturn's rings in the 1600s.
(9)Existing models will eventually be r by new designs.
(10)Bob begged his daddy to b him up to look over the wall into the mysterious garden.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,今年将要参加高考。你的老师和父母对你大学专业的选择提出异议,为此你很苦恼。请你根据提示,用英语给你的美国笔友Bob写一封邮件,谈谈你的想法,并征求笔友的建议。
1.父母的建议:法律专业(就业前景好);
2.老师的建议:外语(充分发挥自己的语言天赋);
3.你的想法:……
2.注意:1)词数100左右;
2)可适当增加细节,以使行文连贯;
3)信的开头和结尾已经给出,但不计入总词数。
Dear Bob,
I am at a loss nowadays. ________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
I am looking forward to your advice.
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Last summer,I got a part-time job like a waiter.I worked hardly and was very helpful.Everyone in the restaurant including some regular customer liked me.One day,a foreign couple,which were in their fifties,entered the restaurant. I was happy to have a chance to practice my speaking English.I went up to greet them warmly.After I took their order,I told them their food will be served quickly because us Chinese respect the elderly.Hearing my words,a look of displeasure was appeared on the wife's face.Seeing my confused look,her husband explained to me the westerners disliked the description "old".I made a apology to them,keeping in mind the lesson cultural differences should never be ignored.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的朋友李芳向你询问你校新开设的iPad课程( iPad class),请你向她写封回信,告诉她课程很受学生欢迎并简单阐述理由,要点如下:
1. 资源丰富
2. 促进交流
3. 利于环保
4. 其他理由
注意:1. 开头和结尾已给出。
2. 可适当增加细节,使行文连贯。
3. 词数100词左右。
Dear Li Fang,
I’m very glad to receive your last letter, in which you enquired about our newly opened iPad classes.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空
When Dave was eighteen, he bought a second-hand car for £200 so that he could travel to and from work more 1 than by bus. It worked quite well for a few years, but then it got so old, and it was costing him2 much in repairs that he decided that he had better3 it.
He asked among his friends to see if anyone was particularly4 to buy a cheap car, but they all knew that it was falling to pieces, so 5_of them had any desire to buy it.
Dave's friend Sam saw that he was 6 when they met one evening, and said, “What's 7, Dave?” Dave told him and Sam answered, “Well, what about advertising it in the paper? You may8 more for it that way than the cost of the advertisement!” Thinking that Sam's 9was sensible, he put an advertisement in an evening paper, which read: “For sale: small car,10very little petrol, only two owners. Bargain at £50.”
For two days after the advertisement first appeared, there was no 11. But then on Saturday evening a man rang up and said he would like to 12 him about the car. “All right,” Dave said, feeling happy. He asked the man whether ten o'clock the next morning would be 13or not. “Fine,” the man said. “And I'll 14 my wife. We intend to go for a ride in it to 15 it.”
The next morning, at ten quarter, Dave parked the car in the square outside his front door,16 to wait there for the person who had 17 his advertisement. Even Dave had to 18 that the car really looked like a wreck (残骸). Then soon after he had got the car as 19 as it could be, a police car stopped just behind him and a policeman got out. He looked at Dave's car and then said, “Have you reported this 20 to us yet, sir?”
(1)A.directly B.safely C.properly D.easily
(2)A.so B.such C.very D.too
(3)A.keep B.repair C.sell D.throw
(4)A.anxious B.lucky C.ashamed D.generous
(5)A.some B.neither C.none D.most
(6)A.delighted B.upset C.calm D.astonished
(7)A.on B.up C.it D.that
(8)A.learn B.miss C.get D.find
(9)A.message B.advice C.request D.description
(10)A.uses B.loses C.has D.spends
(11)A.doubt B.help C.trouble D.answer
(12)A.tell B.see C.agree D.call
(13)A.exact B.suitable C.early D.late
(14)A.follow B.meet C.bring D.introduce
(15)A.recognize B.gain C.admire D.test
(16)A.happening B.meaning C.turning D.failing
(17)A.read B.posted C.answered D.placed
(18)A.forget B.show C.disagree D.admit
(19)A.clean B.admit C.fast D.light
(20)A.bargain B.sale C.accident D.result
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你叫李华,今年18岁,想利用暑期打工,你在英文报纸上看到了咖啡厅的招聘广告。请根据下面的广告写一封求职信。
TEMPORARY JOB OFFER
Age 18-24
To work in busy center café.
Must enjoy working with people.
Previous experience necessary.
Good pay.
Tel. 01 222 643
注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节;3. 开头和结尾已给出。
Dear Sir,
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com