精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】

To Machu Picchu and Cusco, searching for the lost Inca (印加人)city

Climb its towering staircases to a ceremonial temple set in the mountain face. These ruins mark the start of the 4-day Inca Trail to Machu Picchu, one of the world's most rewarding hikes. A quicker way to reach the remote Inca city is catching the train to the riverside town of Aguas and then jumping on a bus into the misty mountains.

Once the clouds rise from the mountain ridge above the Sacred Valley, the true splendor of Machu Picchu is finally revealed. It's a humbling experience to stand at an altitude of nearly 8,000 feet, and gaze down at the Inca city below. Overlooking the glorious ruins, it's easy to imagine the prosperity (紧荣) this peak must have been almost 600 years ago.

It's one of the world's greatest mysteries what became of the Incas who inhabited Machu Picchu.What was once major defense works in the largest empire on Earth was slowly swallowed by the jungle, only to be uncovered a century ago. The Inca dynasty has come and gone, but Incan families still survive in the highlands. These modern-day Children of the Sun still speak Quechua and continue to live off the land, although many come to Cusco to sell their crops and woolen textiles.

After dusk, when the story of the Incas becomes a whisper in the night, Cusco is covered under a starry blanket. A landscape so gorgeous that it deserves to be preserved for ever.

1The attraction of Machu Picchu lies in_____.

A.its towering staircasesB.its changeable weather

C.its natural scenery and cultureD.its wilderness and inaccessibility

2We can learn from the passage that_______

A.the Incas like to stay up chatting

B.Machu Picchu is a military base

C.the Quechua language is lost to the world

D.what happened to the Incas remains unknown

【答案】

1C

2D

【解析】

这是一篇记叙文。文章介绍了马丘比丘和库斯科两处位于秘鲁的世界知名遗址,人们可以在这里探寻印加古城的遗迹。

1推理判断题。根据第二段Once the clouds rise from the mountain ridge above the Sacred Valley, the true splendor of Machu Picchu is finally revealed. It's a humbling experience to stand at an altitude of nearly 8,000 feet, and gaze down at the Inca city below. Overlooking the glorious ruins, it's easy to imagine the prosperity (紧荣) this peak must have been almost 600 years ago.(当乌云从神圣山谷上方的山脊升起时,马丘比丘真正的壮丽终于显露出来了。站在近8000英尺的高空俯视印加城是一种令人谦卑的体验。俯瞰着辉煌的废墟,很容易想象600年前的繁荣景象。)由此推断出,马丘比丘的魅力在于它的自然风光和文化。故选C项。

2细节理解题。根据第二段第一句“It's one of the world's greatest mysteries what became of the Incas who inhabited Machu Picchu.”可知,居住在马丘比丘的印加人后来怎么样了,一直是世界一大未解之谜。故选D项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是红星中学高三学生李华。端午节将至,上周末你和父母去看望爷爷奶奶,并学习了包粽子。请根据以下四幅图的先后顺序,为校刊“英语角”投稿,记述整个过程。

注意:词数不少于60

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The police __________ the building hoping to catch the thief.

A. looked for

B. searched for

C. found out

D. went through

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 It’s recommended that our plan _____ until it was tested again.

A. put off B. be put off

C. should put off D. would be put off

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I am very luckily to have the opportunity to see so many place, but sometimes I experience culture shock when I see or do something new. Dad and I now are travelled through Denmark, Norway and Sweden. I used to thinking that these countries are the same, but not any more. People in Denmark are a bit of friendlier, while Norwegians and Swedes prefer not to talk to strangers. I’m surprised to learn that many people there speak English in addition their national languages. In Sweden, it seems that anyone has golden hair and blue eyes. I feel a little strange with my black hair and dark eyes. I imagine this is that foreigners feel when they visit China!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】What’s the weather probably like now?

A. Rainy B. Sunny C. Cloudy

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】What you have done is __________ the doctor's orders.

A. attached to B. resistant to C. responsible to D. contrary to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When will the speakers probably leave for the train station?

A. At 3:30 p.m. B. At 4:00 p.m. C. At 4:30 p.m.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】---Where is Mary?

---Oh, she went out after breakfast, and her paper in the library ever since. You can find her there.

A. Wrote B. had written

C. has been writing D. is writing

查看答案和解析>>

同步练习册答案