精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】

You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?

Jane Addams(1860-1935)

Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addans helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.

Rachel Carson(1907-1964)

If it weren’t for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the world’s lakes and oceans.

Sandra Day O’Connor(1930-present)

When Sandra Day O’Connor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O’ Connor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.

Rosa Parks(1913-2005)

On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rasa Parks would not give up her seat on a bus to a passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott(抵制). It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.

1What is Jane Addams noted for in history?

A. Her social work.

B. Her teaching skills.

C. Her efforts for a prize.

D. Her educational background.

2What led to O’Connor’s being rejected by the law firm?

A. The poor financial conditions.

B. Her lack of proper training in law.

C. Her little work experience in court.

D. The unfair practice against women.

3Who started the civil-rights movement in the US?

A. Rosa Parks.

B. Jane Addams.

C. Rachel Carson.

D. Sandra Day O’ Connor.

4What can we infer about the women mentioned in the text?

A. They are highly educated.

B. They are truly pioneers.

C. They are rather creative.

D. They are peace-lovers.

【答案】

1 A

2 C

3 D

4 C

【解析】

试题

1】细节理解题。根据第二段首句可知她是一位社会工作者,而且获得诺贝尔和平奖。故选A

2】细节理解题。根据第四段中she could not find work at a law firm because she was a woman可知,她因为是女性而被法律公司拒绝录用。故选C

3】细节理解题。根据末段倒数第二句中and kicked off the civil-rights movement可知,Rosa Parks对民权运动做出了贡献。故选D

4】推理判断题。根据文章对这几个人物的介绍可知,这些女性都是在各自的领域为社会做出贡献的先驱。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】— Do you like the book you father bought you?

— Very much. It’s exactly______I wanted.

A. which B. that

C. what D. how

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】His sudden look of fear made ________clear that he had something to do with the matter.

A.him

B.this

C.it

D.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请阅读下面一篇短文,并按要求用英语写一篇150词左右的文章

As bike-sharing booms in China, a guideline was released by the government to promote a new form of the sharing economy - this time involving vehicles.

Car-sharing, which provides an alternative for people to travel in cities, will be the new innovation in a service model. The released guideline focuses on legal status, insurance and regular maintenance of cars before they join sharing services. It encourages the development of car-sharing, which is expected to reduce the liking to individually buy vehicles and ease traffic congestion amid a surge in recent years of private-car ownership.

“However, there is a long way to before the purpose of the guideline comes true,” said Xia Xueluan, a professor of sociology. “First, a car costs at least 100.000 yuan, almost 500 times that for a shared bicycle. Besides, shared cars also take the same spaces as other private cars, so parking will be another problem.”

“Meanwhile, traditional car rental companies are competing with the emerging car-sharing business. It’s estimated the charges will be almost the same for both forms of cars rentals,” Xia said. “How to survive fierce competition will remain a challenge for car-sharing providers,” he added.

(写作内容)

1. 用约30个词概括上述文章的主要内容;

2. 请你就共享汽车的话题发表观点。

(1) 为什么要发展共享汽车

(2) 如何才能更好地发展共享汽车

(写作要求)

1. 写作过程中不能直接引用原文语句:

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称:

3. 不必写标题。

评分标准)内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The reason why so many people sit before the television tonight is that there will be a______ show.

A. living B. live

C. alive D. lived

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号() 并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Our class joined in a meaningful activity during the winter vacation. First, we went to visit the old lady who lived all alone. Some chatted with her but others helped do a thorough cleaning for us. When the work was done, the house looked real neat and tidy. Then we went to the sport center, where all equipment needed polished. We set out to work at once. Everything was dust-free at no time. Having done all this, we saw a pleasant community than before. Tiring as we were, we felt happy as all of our work was paid off.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、 删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号A,并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线\划掉。

修改:在错的词下画一横线,在该词下面写出改正后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

During my process of grow up, senior high school life is most wonderful.The teachers give excellent lessons on a special way. All of them have rich knowledge, They not only explain the contents of textbooks and also provide extra information from many other aspect. Every word they say it in class makes me feel exciting. I have a strong desire to learn as much as I can. There are different after-school activities what are organized by us, We often shared a lot of things together.I am absolute fond of my senior school life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I was ill that day, otherwise I _______________the sports meet.

A. took part in B. would have taken part in

C. had taken part in D. would take part in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】He has set us a good example by serving people heart and soul, ________his personal gain and loss.

A. in terms of B. regardless of

C. in favor of D. by means of

查看答案和解析>>

同步练习册答案