【题目】JOHANNESBURG—They say cats have nine lives. Now a Chinese toad(蟾蜍) has joined that club of clever survivors.
South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain(瓷器) candlestick(烛台) that was made there. South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.
But the toad got a last-minute pardon. Mango Airlines, a South African airline, transported the toad on Friday to Johannesburg for delivery to an animal shelter, after officials decided to find a way to let the toad live. The two-hour fight was a breeze compared to the trip from China, a long way of many weeks and thousands of kilometers across the Indian Ocean.
Airline spokesman Hein Kaiser said the toad got “first-class treatment”, sitting in a transparent plastic container with escort Brett Glasby, an animal welfare inspector. There was even a ceremony, in which the toad’s boarding pass was handed to Glasby.
“He was the star of the show on the flight,” Kaiser said of the amphibious(两栖的) passenger. “I think every passenger stopped to have a look.”
On landing in Johannesburg, the toad was brought out of its container for a celebrity-style photo shoot. Observers said the brown toad seemed like a cool customer. It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.
“We’ve had snakes in imported timber and scorpions(蝎子) in fruit. We were called because the toad was right inside the candlestick, and we had to break it to get it out” Glasby, the inspector, told The Star, a South African newspaper.
【1】What is the passage mainly about
A. An Asian toad gets a new home in South Africa.
B. Asian toads can’t get used to the life in South Africa.
C. Workers shipped a toad to South Africa on purpose.
D. South Africa ignores the protection of animals.
【2】What would/might happen if the toad were released into the wild?
A. It would make the locals feel shocked
B. It might harm the native species
C. It would lose its life in the wild
D. It might flee into another country
【3】Why was the toad able to arrive in South Africa alive?
A. Because it escaped all attacks and hunts
B. Because it used to stop its breath in winter
C. Because it formed hard skin to protect itself
D. Because it was lucky to be given a chance
【4】What can be inferred from the passage?
A. Sometimes animal are transported accidentally
B. No one has seen such a big toad in Africa
C. A candlestick is the best place for a toad
D. Droughts make toads live longer.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】本文讲的是一只亚洲蟾蜍在从中国飞往开普敦的飞机上因为自己的硬皮肤能防止干燥,并减缓其呼吸和心率则顽强的生存下来,加入了聪明的幸存者的俱乐部,并且在南非有了自己的新家。
【1】主旨大意题。中国的一只蟾蜍被困在一个从中国飞往开普敦的飞机上,在这趟“免费旅途”中它展示了自己非凡的生命力,并找到了自己的新家。故选A。
【2】 细节理解题。根据第二段中“South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.”可知,南非官员计划将这种生物放生,但是担心如果它被放在野外会对当地物种造成伤害。故选B。
【3】 细节理解题。根据倒数第二段中“It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.”可知,这只蟾蜍之所以能够在长途中存活,主要是因为其硬化皮肤能防止干燥,并减缓其呼吸和心率有助于生存。故选C。
【4】 推理判断题。根据第一段中“South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain candlestick(烛台) that was made there.”可知,这只蟾蜍被困在一个从中国飞往开普敦的飞机上,所以动物有时候也会得到“免费旅游”的机会。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是某校学生会主席李华,准备在高一年级学生中举办一次“英文海报设计比赛”活动。请根据下面的提示,写一则英语书面通知。
1.活动目的:丰富校园生活,提高创新意识和英语水平。
2.展出地点: 教学楼三楼报告厅。
3.展评时间:5月16日—20日。
注意: 1.词数100左右。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
A Notice
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The Student Union
April 27, 2017
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,你校将于本周五上午举行题为“Protecting wild animals” 的英文演讲比赛,你将代表你班参赛,请你写一份演讲稿。内容主要包括:
1.野生动物的生存现状;
2.举例说明保护野生动物的重要性;
3.你是如何做的。
注意:词数100左右(开头已经给出,不计入总词数)。
Good morning,everyone!
I’m more than glad to stand here and give a short speech on protecting wild animals.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Your company produces a new product, which is worth_________(advertise).
【2】We will hold a party to celebrate my grandparents’ golden wedding tomorrow, for they have been______(marry) for 50 years.
【3】She was so weak_________she was out of breath after walking for only a few minutes.
【4】Mary pretended not __________(know) me when we met in the street the other day.
【5】The Chinese government is still looking for all possible s__________to the problem of unemployment.
【6】__________ the years passed, great changes took place in the personal computer revolution.
【7】This kind of bird is rarely seen in the area because they are being hunted without __________ (仁慈、怜悯).
【8】As you know, we should pay special attention to __________ (保护)these young trees from being damaged.
【9】Our football team’s __________ (表现)has been excellent during the whole year.
【10】Love is the most __________ (attract) power in the universe.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】There was once a king who had a wise advisor. The advisor followed the king everywhere and his favorite piece of advice to the king was “Everything happens for the good.”
One day the king went hunting (狩猎) and had a small accident. His foot was injured. Fortunately, he was not badly injured but as always he was forced to ask his advisor what he thought about the accident, to which the advisor replied, “Everything happens for the good.”
This time the king was really angry and put his advisor in prison (监狱). The king then asked his advisor, “Now, what do you think?” The advisor again answered, “Everything happens for the good.”
About a week later the king went on another hunting trip. As it turned out the king was caught by some cannibals (食人者) and taken to their camp where he would be prepared to be their evening meal. Before putting him into the cooking pot, he was examined and the cannibals realized that the king’s foot was injured. They decided to throw him back into the forests. It is the tradition for the cannibals not to eat anything that was in any way injured.
It is true that everything in our lives happens for a purpose, and most often for our own good. If you think about it, all our past experiences actually happened to bring us to where we are today and make us a better person. So whatever challenges that we may face today, consider it happening to bring us to the next level.
【1】The second paragraph tells us that______ .
A. the advisor was worried about the king
B. the king was always careless about everything
C. the advisor didn’t have much useful advice
D. the king always asked for advice from the advisor
【2】When the advisor was put in prison, he remained ______ .
A. angry B. nervous C. calm D. upset
【3】It can be inferred from the last paragraph that ______ .
A. everything happens for their own reasons
B. our life experiences are our best teacher
C. it is good for us to think about experiences
D. challenges will make you do anything
【4】By telling the story, the writer ______ .
A. wants us to think positively
B. asks us not to hunt any more
C. wishes us to follow others’ advice
D. tells us the danger of hunting
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Over the years I’ve been teaching kids about a simple but powerful concept—the ant philosophy, an【1】(amaze) four-part philosophy.
First, ants never quit. If they're heading somewhere and you try to stop them, they'll climb over. they'll climb under, or they'll climb around. They never give up【2】(look) for a way to get where they【3】(suppose) to go! Second, ants think about winter and summer.They are always gathering in their winter food in the middle of summer and they are making【4】. (prepare) for the long cold winter.So you have to think about storms in summer; think about rocks【5】you enjoy the sand and sun. Third, ants think about summer all winter.During the winter, they remind【6】(they), "This won't last long and we'll soon be out of here. " On【7】first warm day, the ants are out. If it【8】(turn) cold again, they'll dive back down. But they come out again if it is warm Last,how much will an ant gather during the summer to prepare for the winter? All that it【9】(possible) can.【10】you can learn from the ant philosophy is: Never give up, look ahead, stay positive and do all you can.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】随着信息技术的不断发展,传统的靠读报获取信息的方式逐渐被看电视,上网所代替。对此我们学校开展了题为“Views on Newspaper”的假期社会调查。请你根据以下提示,给中学生英语报写篇稿,客观介绍你的调查情况,并简单陈述自己的看法。
45%的人喜欢读报:(1)不受时间限制,方便;
(2)阅读使人思考,有利于智力的提高;
(3)可以随个人兴趣获取信息。
55%的人不喜欢读报:(1)没有声像,不够生动;
(2)信息传递速度相对较慢。
注:文章的开头已给出。词数不少于100。
Dear editor,
Recently students of our school have made a survey of “Views on Newspaper”. _____________________________
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________
__________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Do you drink water that's been left sitting out overnight or even for another day? Have you noticed it tastes different?
Tap water that has been left to sit out slowly begins to acquire an off taste. Many people think that this is because of microorganisms(微生物). But that's not what makes old water taste not fresh. For that we can thank carbon dioxide. After about 12 hours, tap water starts to go flat as carbon dioxide in the air starts to mix with the water in the glass, lowering its pH and giving it an off taste. But it's most likely safe to drink.
However, back to those microorganisms. If you use a dirty glass day after day, there is more of a chance of bacteria making themselves known; a risk that increases if you share the glass with another mouth as well. But assuming you use a fresh glass every few days, you probably won't have a problem unless the glass has been touched by dirty fingers, and especially if those dirty fingers went unwashed after using the bathroom.
As for plastic water bottles that have been left out in the sun or in the car, step away from the bottle, warns Dr. Kellogg Schwab, director of the Johns Hopkins University Water Institute. "A chemical called bisphenol-A, or BPA, along with other things used to make plastic can leach(过滤) into your water if the bottle heats up or sits in the sun," he explains. BPA, as you probably know, has been linked to everything from heart disease to cancer. Schwab also adds that plastic used for commercial bottled water isn't meant to be washed or refilled, so use only one time and recycle. Or don't buy them at all; use refillable water bottles instead.
【1】Tap water begin to acquire an off taste because of ________.
A. BPAB. the glassC. the microorganismD. carbon dioxide
【2】According to Paragragh 2, tap water that's been left sitting out for 12 hours ________.
A. tastes betterB. is still safe to drink
C. contains few microorganismsD. is most likely undrinkable
【3】What should we do with plastic water bottles that have been left out in the sun or in the car?
A. Throw them away.B. Refill them with fresh water.
C. Use them after they cool down.D. Clean them and use them again.
【4】Which of the following is true about BPA?
A. It is safe for people to use.
B. It is a kind of new material.
C. It can cause great harm to people.
D. It is the main material to make plastic.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Adam Harper drinks a lot of coffee to stay up for study. Recently, Adam 6 1 (feel) that drinking this much coffee was making 【2】 hard for him to sleep at all.
He also complained of stomachaches. So he decided to stop drinking coffee.
When Adam got up on October 3,he began his day 【3】 this morning coffee. By 11:00 A. M., Adam was in a【4】 (terribly) condition. He was tired and had a headache. At 11:30, in the meeting with his student advisor, he found it 【5】 (possible) to concentrate. What was going on?
Caffeine, a chemical 【6】 (find) in coffee, was most likely the reason for how Adam felt. Caffeine is a stimulant(刺激物) 【7】 boosts energy levels and improves concentration. The result of lowering caffeine consumption is a "coffee headache" and the 【8】 (lose) of concentration.
The good news is that these feelings usually pass after four to five days. Doctors suggest 【9】 (take) some aspirin for the headache. So, if Adam can wait, in less than a week, he may be feeling much 【10】 (well).
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com