精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】There was once a king who had a wise advisor. The advisor followed the king everywhere and his favorite piece of advice to the king was “Everything happens for the good.”

One day the king went hunting (狩猎) and had a small accident. His foot was injured. Fortunately, he was not badly injured but as always he was forced to ask his advisor what he thought about the accident, to which the advisor replied, “Everything happens for the good.”

This time the king was really angry and put his advisor in prison (监狱). The king then asked his advisor, “Now, what do you think?” The advisor again answered, “Everything happens for the good.”

About a week later the king went on another hunting trip. As it turned out the king was caught by some cannibals (食人者) and taken to their camp where he would be prepared to be their evening meal. Before putting him into the cooking pot, he was examined and the cannibals realized that the king’s foot was injured. They decided to throw him back into the forests. It is the tradition for the cannibals not to eat anything that was in any way injured.

It is true that everything in our lives happens for a purpose, and most often for our own good. If you think about it, all our past experiences actually happened to bring us to where we are today and make us a better person. So whatever challenges that we may face today, consider it happening to bring us to the next level.

【1】The second paragraph tells us that______ .

A. the advisor was worried about the king

B. the king was always careless about everything

C. the advisor didn’t have much useful advice

D. the king always asked for advice from the advisor

【2】When the advisor was put in prison, he remained ______ .

A. angry B. nervous C. calm D. upset

【3】It can be inferred from the last paragraph that ______ .

A. everything happens for their own reasons

B. our life experiences are our best teacher

C. it is good for us to think about experiences

D. challenges will make you do anything

【4】By telling the story, the writer ______ .

A. wants us to think positively

B. asks us not to hunt any more

C. wishes us to follow others’ advice

D. tells us the danger of hunting

【答案】

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【解析】

试题分析:国王狩猎时不幸受伤但又因为有伤免于死亡,作者告诉我们一切事都是变化的,坏事可能在某种情况下会变成好事,我们应该以积极的态度来考虑问题。

【1】D推理判断题。第二段主要讲国王狩猎时受伤,但不严重。他问顾问这件事怎么看,顾问说一切都能发展成好事。根据内容可知国王凡事都喜欢问顾问,故选D.

【2】C 细节推理题。根据第三段The king then asked his advisor, “Now, what do you think?” The advisor again answered, “Everything happens for the good.”可知顾问被抓进监狱依然镇静,故选C.

【3】B推理判断题。根据all our past experiences actually happened to bring us to where we are today and make us a better person.和consider it happening to bring us to the next level.及文意可知过去的经历会使我们变成现在的样子,使我们更好。我们的生活阅历就是成长最好的老师,故选B.

【4】A推理判断题。作者通过国王的例子告诉我们一切事都是变化的,坏事可能在某种情况下会变成好事,我们应该以积极的态度来考虑问题。故选A.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】To me, inspirations mean to put my thoughts, heart, and creations into my jewelry. Sometimes I become so inspired with what I’m working on that I can finish one or more sets in less than an hour. Because of that feeling, I have named my jewelry collection “Inspirations”.

I am a 17-year-old student with sickle-cell anemia. With this, I am in and out of the hospital a lot. So I started making jewelry a year ago when I was in the hospital. I really needed something to do, so I was introduced to jewelry making by a child life expert.

One day while lying in my hospital bed, I decided to get up and go to the patient’s playroom ,and look through the craft designs. That was when I became inspired to design my jewelry collection, and named it “Inspirations”.

When I’m not sick, I try to keep a positive attitude through reading, schoolwork and craft activities. Even though there is a lot of work, I try to stay focused all the time. When I need a break or just to be free I turn to my craft activities. This is a way to ease my mind and it always helps me to especially get through those stressful times.

I am getting very excited about graduating next year and preparing myself for college. Who knows my collection of “Inspirations” would take me to the places I always dreamed of? I may see celebrities I admire and even sell them some of my beautiful “Inspirations”. If they wear my “Inspirations”, it will be well known and in great demand. What a great way to make some extra money for college! I never thought being sick would bring me “Inspirations”. I want people to look beyond my illness and see the creations I’ve made in my collection called “Inspirations”.

1What does “sickle-cell anemia”refer to?

A. A hospital. B. An illness.

C. A place. D. A doctor.

2What can we infer from the passage?

A. The writer plans to be a jewelry designer after graduation.

B. The writer wants to be a doctor in the future.

C. The writer will graduate from college next year.

D. The writer is a senior high school student.

3What is the best title of the passage?

A. Create “Inspirations”.

B. How to Get Through Bad Times.

C. My Jewelry Collection.

D. My Illness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请根据以下内容,写一篇文章介绍澳大利亚。

地理概况:澳大利亚位于太平洋的南面,是大洋洲(Oceania)最大的国家,面积达760万平方公里。它由六个州组成,其中墨尔本(Melbourne)和悉尼(Sydney)是最大的两个城市。首都堪培拉(Canberra)风景秀丽。

气候:它是一个以干旱气候为主的国家,只有少部分沿海地区有充足的雨量。

旅游:人口稀少,只有1000多万人。澳大利亚以明媚的阳光、数不清的牛羊和独特的野生动植物而闻名于世。世界各地的游客经常到澳大利亚体验它独特的美景。

注意:

词数 100左右。

不要逐条翻译,可适当增加细节,以使行文连贯。

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

I always have my own ways to learn English. First, I always read the text in advance so that I can know what I must pay much attention to in class. 【1】_____ my delight, when my teacher raises a question, I know how to answer more often. And whenever I answer a question2______ (correct), I have a strong sense of achievement.

Besides, I always try to take notes in class. Important language points, grammar rules, useful3_____ (express) and key words are4_____ I want to take down. After class, I organize the notes so that I can have a better5_______ (understand) of them. Of course, I will certainly read aloud the notes in the morning.

To develop my interest in English, after class I6______ (wide) read English materials. By this means I can also develop my ability of reading.

7____ (chat) with my teachers and classmates is also one of my ways to learn English. We often talk8____ English about different topics concerning friendship, sports, etc. Free expression in English always9___ (give) me a sense of pride, 【10_____ in turn inspires me to learn English better.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】(每句话一个错误,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。)

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

1Large quantities of water have been polluting, so the lake smells terrible.

2The car which is being repaired belongs to his.

3The factory in that his father works is far away from my hometown.

4We seldom use computers, so the software they use is not familiar us.

5The story happened on a day which the weather was very wet and cold.

6A new type of computer has produced by this company recently.

7He will be in the charge of the company while the manager is away on holiday.

8The teacher is to move to Beijing, but he doesn’t know what to deal with his old books.

9Under the help of the teacher, the students in this class have made great progress in English.

10I think that it will be long when human beings can be sent to the Mars.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】JOHANNESBURG—They say cats have nine lives. Now a Chinese toad(蟾蜍) has joined that club of clever survivors.

South Africans are shocked at the endurance of a toad that got trapped in a cargo shipment from China to Cape Town, after jumping into a porcelain(瓷器) candlestick(烛台) that was made there. South African officials reportedly planned to put down the creature, fearing it would cause harm as an invasive species if it were let go in the wild.

But the toad got a last-minute pardon. Mango Airlines, a South African airline, transported the toad on Friday to Johannesburg for delivery to an animal shelter, after officials decided to find a way to let the toad live. The two-hour fight was a breeze compared to the trip from China, a long way of many weeks and thousands of kilometers across the Indian Ocean.

Airline spokesman Hein Kaiser said the toad got “first-class treatment”, sitting in a transparent plastic container with escort Brett Glasby, an animal welfare inspector. There was even a ceremony, in which the toad’s boarding pass was handed to Glasby.

“He was the star of the show on the flight,” Kaiser said of the amphibious(两栖的) passenger. “I think every passenger stopped to have a look.”

On landing in Johannesburg, the toad was brought out of its container for a celebrity-style photo shoot. Observers said the brown toad seemed like a cool customer. It belongs to the Asian Toad species, which breeds during the monsoon(季风) season. It is believed to have survived the trip from China by hardening its skin to prevent it from drying out, and also by slowing its breathing and heart rate—methods that help the species survive in times of drought.

“We’ve had snakes in imported timber and scorpions(蝎子) in fruit. We were called because the toad was right inside the candlestick, and we had to break it to get it out” Glasby, the inspector, told The Star, a South African newspaper.

1What is the passage mainly about

A. An Asian toad gets a new home in South Africa.

B. Asian toads can’t get used to the life in South Africa.

C. Workers shipped a toad to South Africa on purpose.

D. South Africa ignores the protection of animals.

2What would/might happen if the toad were released into the wild?

A. It would make the locals feel shocked

B. It might harm the native species

C. It would lose its life in the wild

D. It might flee into another country

3Why was the toad able to arrive in South Africa alive?

A. Because it escaped all attacks and hunts

B. Because it used to stop its breath in winter

C. Because it formed hard skin to protect itself

D. Because it was lucky to be given a chance

4What can be inferred from the passage?

A. Sometimes animal are transported accidentally

B. No one has seen such a big toad in Africa

C. A candlestick is the best place for a toad

D. Droughts make toads live longer.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】You go to a store to buy food for a party.But when you get to the cash register,there are no plastic bags for the things you buy.If you live in San Francisco,this situation might not surprise you.1Many cities and towns around the United States may ban plastic bags.2Instead,they'd like people to use their own cloth bags when they shop.3They say they wouldn't buy as much if they couldn't get a free bag.Store owners don't want to lose business.So they want to keep offering plastic bags.

Stores should be banned from using plastic bags.Here's why:

All those plastic bags fill up garbage dumps (垃圾站).That hurts the environment.

People can use cloth bags instead.4Stores should not be banned from using plastic bags.Here's why:

People might buy less if stores don't offer plastic shopping bags.Some stores might go out of business.

Some people reuse plastic shopping bags for things like garbage.If they don't get them for free,they'll have to buy some.5That could get expensive.

A.These bags don't get thrown away until they've been used many times.

B.There should always be a choice.

C.If shoppers forgot a cloth bag,they would have to buy one.

D.But many people don't want to buy their own cloth bags.

E.Many people throw them away after using them.

F.That city has banned most plastic shopping bags from stores.

G.They hope that shoppers won't use paper bags either.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Gregory Kloehn is an artist 【1】 uses his skills for a really worthy cause—building homes for the homeless.Making use of recycled materials found on the street,he creates small mobile homes,each about the size 2 a sofa.These homes come with pitched roofs to keep out the rain and3 (wheel)at the bottom for mobility.So far,hes built about 10 shelters through theHomeless Homes Project,and hopes to create 4 (much)in the future.

5 theyre not made of much,the tiny homes are more than enough for someone with no other place 6 (sleep)in.They ale painted in bright colors and have a few odd elementslike washing machine doors for windows and minivan tops for roofs.

Before,I 7 (be)all about sculpture,but I realized it just sits there,he said.And youre just selling it to rich people.I kind of think if youre putting so much effort into something more valuable,it would be 8 (good).He 9 (write)a book calledHomeless Architecture at the time,【10 (admire)how they were able to recycle all day and make homes out of almost nothing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1It is so wet there that the trees are extremely tall, ________ _________over 90 meters.

2We watched, __________ __________ ___________ ___________ ___________on the outside of the spaceship as the earth’s gravity increased.

3So whether life will continue on the earth for millions of years to come will _______ _________ _________this problem can be solved.

4The earth became so violent ________ ___________ __________ _____________ ____________whether the shape would last or not.

5It is Henry Adams, an American businessman, ________ _________ __________ ___________London and does not know what he should do.

查看答案和解析>>

同步练习册答案