精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.Fear can be a wonderful feeling in our lives,protecting us from dangerous situations and keeping us safe.But fear can also limit our lives significantly.While it may not be conscious,fear may make us think we are unacceptable or that what we have to offer isn't valuable.Fear may make us feel that we are not safe being ourselves.
To avoid feeling fear,we may limit our lives greatly,living in tiny boxes.Living this way gives us the illusion(假象) of safety but leaves us with an unfulfilling life of no passion.If we shine a light on many of our fears,we see they have a very limited view of what is"safe"and how to"protect"us.Many of our fears are concerned only with protecting us from humiliation(羞辱) and failure.While these fears are doing their jobs incredibly well,they are doing so with faulty and outdated programming.Many fears we have as adults are trying to protect us as they protected us when we were children.Indeed,many of our current,automatic reactions to fear were actually formed when we were children.
Even so,it's important not to judge ourselves for feeling these types of fears.If we judge ourselves,we will bury our fears or disguise them.By denying our fears,however,we also deny our energy,creativity and passion.
So what do we do with fear?We recognize the fear for what it is---a feeling we've experienced many times in the past and a feeling we will experience many times in the future.We become very familiar with our own particular brand of fears and how we allow them to control our lives.It is especially beneficial for each of us to become aware of the particular behavior patterns we've adopted when we feel fear,so we can look at our reactions with a sense of humor and compassion.Then,if we wish,we can choose a different response,which can be a scary yet very exciting experience.
5.According to the first paragraph,fear sometimesD.
A.protect us when we've made mistakes
B.makes sure our feelings are not hurt
C.brings great change to our everyday life
D.makes us lose confidence in ourselves
6.According to the author,the ways we react to fearB.
A.vary from person to person
B.have been formed since childhood
C.develop during our growth
D.will not change until we get old
7.The last paragraph mainly tells usC
A.what is the essence of fears
B.usual reactions we have when feeling fear
C.how to deal with fears reasonably
D.the importance of humor and compassion
8.What would be the best title for the passage?A
A.Is fear managing your life?
B.Be calm when feeling fear
C.What do you fear most?
D.Passion,chance and fear.

分析 本文讲述了恐惧会影响着我们的生活,我们不能让恐惧对我们产生负面影响,应该合理应对恐惧.最后作者告诉我们如何合理地应对恐惧.

解答 DBCA
5.D 考查细节理解.根据"fear may make us think we are unacceptable or that what we have to offer isn't valuable"可知,有时候恐惧让我们对自己失去信心.故选D.
6.B 考查细节理解.根据"Many fears we have as adults are trying to protect us as they protected us when we were children"可知,我们从小就形成了对恐惧的反应.故选B.
7.C 考查段落大意.根据"So what do we do with fear?"可知,最后一段主要告诉我们如何合理地应对恐惧.故选C.
8.A 考查文章主旨.根据文章内容可知,恐惧会影响着我们,所以不能让恐惧对我们产生负面影响,应该合理应对恐惧.所以最合适的标题是"恐惧是否掌控着你的生活?".故选A.

点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

20.假如你是李华.你的美国朋友 Lucy 因家庭经济困难准备辍学.请你根据以下 提示要点,给她写封信,劝她继续上学.
1.学习的重要性;2.如何面对目前的困难.
注意:1.词数 100 左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.信的开头和 结尾已经给出,但不计入总词数.
Dear Lucy,
I am sorry to hear that you have decided to drop out of school(辍学).
I am writing to persuade you not to do that and hope you can continue your studies.(高分句型一)The reasons are as follows.
First of all,as a student,our studies must come first.To receive education at school at present will have a long-lasting influence on our future.Second,all of us will meet with difficulties in our lives and thus we must accept the challenges and try to overcome them.(高分句型二)Third,there are many ways to help you get through the present difficult situation.For example,you can apply for student loans or take part-time jobs.
There is no doubt that I will try my best to help you.(高分句型三)In short,I do hope you can take my suggestion into consideration and make a final decision.
Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.假如你是李华,收到你的美国笔友Bob发来询问你厦门共享单车(shared-bike)的现状的一封邮件.你给他写一封回信,介绍共享单车并分享你的看法,回信包含以下要点:
1.共享单车的好处(至少两点)2.共享单车的乱象(至少两种)3.你对共享单车的看法
注意:1.词数100左右
2.可以适当增加细节,以使行文流畅.
3.开头已为你写好,不计入总词数.
Dear Bob,
How's everything going?In your la st letter you were asking about the current situation of the Bike-sharing Program in Xiamen.I'm writing to tell you something about it and share some of my ideas with you.
Undoubtedly,the Bike-sharing Program can bring lots of benefits.To begin with,riding a bike is not only economic but also time-saving,especially when your destination is not far away.(高分句型一)What's more,the program makes contributions to reducing air pollution.
However,there is also some disturbing news connected with it.Some shared-bikes are parked everywhere,making the city roads messy and dangerous.(高分句型二)Worse still,some shared-bikes have been damaged,stolen or even burnt.
As far as I'm concerned,as long as people park the bikes in the right places and obey the traffic rules,I'm definitely in favor of such a program.(高分句型三)I'm looking forward to hearing from you.
Yours,
LiHua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Iwould rather(宁愿,宁可)give all my money to poor children.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Parents and kids today dress alike,listen to the same music,and are friends.Is this a good thing?Sometimes,when Mr.Ballmer and his 16-year-old daughter,Elizabeth,listen to rock music together and talk about interests they both enjoy,such as pop culture,he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.
"I would never have said to my mom,‘Hey,the new Weezer album is really great.How do you like it?'"says Ballmer."There was just a complete gap in taste."
Music was not the only gulf.From clothing and hairstyles to activities and expectations,earlier generations of parents and children often appeared to move in separate orbits(轨道).
Today,the generation gap has not disappeared,but it is getting narrow in many families.And parent-child activities,from shopping to sports,involve a feeling of trust and friendship that can continue into adulthood.
But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents."There's still a lot of strictness and authority(权威) on the part of parents out there,but there is a change happening,"says Kerrie,a psychology professor at Lebanon Valley College."In the middle of that change,there is a lot of confusion among parents."
Family researchers offer a variety of reasons for these changing roles and attitudes.They see the 1960s as a turning point.Great cultural changes led to more open communication and a more democratic(民主的) process that encourages everyone to have a say.
"My parents were on the‘before'side of that change,but today's parents,the=40-year-olds,were on the‘after'side,"explains Mr.Ballmer."It's not something easily achieved by parents these days,because life is more difficult to understand or deal with,but sharing interests does make it more fun to be a parent now."
52.The underlined word"gulf"in Para.3most probably meansA.
A.distance
B.interest  
C.similarity
D.cooperation
53.The change in today's parent-child relationship isC.
A.more confusion among children.
B.less respect for parents from children.
C.new equality between parents and children.
D.more strictness and authority on the part of parents.
54.By saying"today's parents,the 40-year-olds,were on the‘after'side."the author means that today's parentsB.
A.can set a limit to the change.
B.follow the trend of the change.
C.fail to take the change seriously.
D.have little difficulty adjusting(适应)to the change.
55.The purpose of the passage is toB.
A.describe the difficulties today's parents have met with.
B.discuss the development of the parent-child relationship.
C.suggest the ways to handle the parent-child relationship.
D.compare today's parent-child relationship with that in the past.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.She sings well and she hopes to be one of the greatestmusicians(音乐家) contemporarily.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Some researchers believe thatartificial(人造的) sweeteners may do harm to people's health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

18.My 10-year-old son Arthur loves to help others.He never (41)D to help people in need.His favorite pastime is to volunteer  (42)Aat various charities in our community.One day,after purchasing the hamburger Arthur liked most,I tried to hurry him along when he (43)Bnext to our car to look at something.I turned to see what stopped him.
Standing about five feet away was an old (44)Cin rags.Every few seconds he smiled and tried to speak to the people who were walking by.At that moment,he turned around and (45)A my son watching him.
"Hey,do you happen to have any spare (46)B?".he smiled broadly and asked (47)D I could say anything.
Arthur(48)A his empty pockets and then looked at me briefly.I shook my head-I hardly ever(49)Acash anymore.Arthur frowned and then he said something that took my breath away.
"No.I don't.But are you (50)C?Do you like the hamburger?"
Knowing the old man was hungry,Arthur's whole face(51)B."Good,here,you can have (52)C."
I thought about how many people had (53)Cthis man as he walked the streets that day.How many (54)Dto act as if he were invisible?But my son?The one who just moments before had loudly begged me for the hamburger was now (55)A giving his favorite away to a strange man because he was hungry.And he didn't (56)Bgive the food and walk away.He engaged the man in conversation.The smile on the man's face told me this was the real (57)Cfor his happiness.
"I'm really proud of you,Arthur.I think you (58)B his day."
His respond was (59)Amy expectation."It's only logical."
It's true that being kind doesn't have to be difficult or complex.(60)D is logical.
41.A.attemptsB.managesC.1ikesD.fails
42.A.activelyB.carefullyC.seriouslyD.curiously
43.A.ranB.pausedC.parkedD.walked
44.A.employeeB.custo merC.beggarD.policeman
45.A.spottedB.recognizedC.observedD.understood
46.A.foodB.changeC.pocketD.time
47.A.afterB.sinceC.untilD.before
48.A.checkedB.mendedC.returnedD.handed
49.A.carryB.1ackC.donateD.pay
50.A.angryB.thirstyC.hungryD.worried
51.A.turned redB.1itC.froze upD.got up
52.A.hisB.yoursC.mineD.hers
53.A.caredB.welcomedC.ignoredD.appreciated
54.A.beganB.demandedC.regrettedD.chose
55.A.willinglyB.thankfullyC.basicallyD.normally
56.A.evenB.justC.yetD.still
57.A.excuseB.doubtC.reasonD.fear
58.A.challengedB.madeC.brokeD.sacrificed
59.A.beyondB.toC.withinD.below
60.A.PatienceB.EffortC.ResponsibilityD.Kindness

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.Icompared(比较)  the copy with the original,but there wasn't much difference.

查看答案和解析>>

同步练习册答案