分析 本文讲述了作者使用显微镜的过程.由于作者不会使用显微镜而挂科了,到了第二次考试作者终于画出细胞结构了,教授也很激动,但是教授看了一眼显微镜,发现作者画的是自己的眼睛.
解答 CABD
21.C 细节理解题.结合This,he claimed,was the result of my not having adjusted the microscope properly可知,他说,这是我没有正确地调整显微镜的结果.故选C.
22.A 推理判断题.作者因不能正确使用显微镜而考试不及格,教授自然希望作者能和其他学生一样,正确调节显微镜,并能看到"细胞",在他们的笔记本里画出细胞的照片.故选A.
23.B 细节理解题.结合He raised his head suddenly."That's your eye!"he shouted."You've adjusted the microscope so that it reflects可知,作者看到的是自己的眼睛.故选B.
24.D 考查写作风.本文的结局令人发笑,作者以为自己经过多次尝试之后看到的是细胞,教授也很激动,但是教授看了一眼显微镜,发现实际上画的是自己的眼睛.从文章用词及作者语气可看出作者的"幽默诙谐".故选D.
点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:广西省2017届高三下学期期中考试英语试卷 题型:阅读理解
Today I went to Berkeley, near our old neighborhood. I was a bit surprised by the increased number of homeless (alternatively housed) people walking around. I remember there are more in certain areas. So the first man who asked me for money got all my single bills. So when the second man asked me two minutes later, I said I was out because I gave all I had to the previous person.
I was headed to the grocery store for a coffee and after I left the store I walked out to find him as he had asked me for something because he was hungry and I invited him to go into the grocery store with me.
When I asked him what he wanted to eat, he just asked for vegetable and rice. He talked about how much better the vegetables were as we waited for our number to be called. While we waited he told me that he had slept outside last night on the sidewalk, that it was not good, and that he had come from Rwanda and was alone.
He was a gentleman. When I asked if he wanted more he said, this bowl of food would last him the whole day.
I don’t know what his circumstances were before he came to California, and wandering and begging on the streets could somehow be better because you just never know what had happened to him. He seemed like a kind soul who just needed some help like we all do. I am grateful I did a little to help him today.
1.Why did the author fail to give the second homeless man money?
A. He kept some money for others. B. He spent all his money shopping.
C. He didn’t take any money that day. D. He donated all her small money to the first man.
2.What does the underlined word“ it” in Paragraph 3 refer to?
A. He was alone. B. He waited for his food.
C. He slept on the sidewalk. D. He was offered food.
3.How did the author feel about the homeless man?
A. Understandable. B. Pitiful.
C. Hopeless. D. Strange.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com