精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】The worlds richest man might seem to have it all,but Bill Gates has one regret.The self-made billionaire said he felt stupid for not knowing any foreign languages.

Speaking in his third Ask Me Anything question-and-answer session for online forum Reddit(红迪网),the Microsoft founder said that he wished he spoke French,Arabic or Chinese.

He said:I took Latin and Greek in high school and got A's and I guess it helps my vocabulary.I keep hoping to get time to study one of theseprobably French because it is the easiest.I did Duolingo for a while but didnt keep it up.

Gates,who is worth $79.3 billion,praised Facebook founder Mark Zuckerberg for surprising an audience in Beijing when he spoke fluent Chinese.Mark Zuckerberg amazingly leamed Chinese and did a Q&A with Chinese studentsunbelievable,isnt it?he said.

This isnt the first time for Gates to admit his regret over language.He also showed his habits at home and personal insights.

Last February, Gates said he likes to do the dishes himselfto his own special standards every night and also told the interviewer that his wife,Melinda,would likely want Samuel L.Jackson to play her husband in a biopic(传记片).

He also admitted that he would pick up a $100 bill if he found it on the street.

As he took the top spot on Forbes(福布斯)28th Annual Billionaires list last year for the fourth time,he said he is pretty basic when it comes to so ending on clothes and food,but that he enjoys investing in shoes and racquets(球拍)when he plays tennis.

When asked a life lesson he had to learn the hard way,the billionaire said staying up too late is a habit he is still trying to break.‘‘Dont stay up too late even if the book is really exciting.You will regret it in the morning.Pam still working on this problem,he said.

【1】Which of the following can be the best title for the passage?

A.An Interview with Bill Gates

B.How Bill Gates Succeeded

C.Bill GatesRegret

D.The Richest Billionaire

【2】The underlined part in Paragraph 8 may actually mean that_____.

A.it is important to lay a good foundation of life

B.food and clothing are basic needs for peoples life

C.he doesnt spend much money on food and clothes

D.he never cares about buying food and clothing

【3】What advice did Bill Gates give?

A.Avoid staying up too late.

B.Be a good language learner.

C.Do the dishes yourself at home.

D.Pick up the $100 bills in the streets.

【4】Which of the following is true according to the passage?

A.Bill Gates is also the founder of Facebook

B.Bill Gates topped the list of Forbes 28 times.

C.Bill Gates was good at learning languages in high schoo1.

D.Bill Gateswife wants Samuel to play a game with Gates.

【答案】

【1】C

【2】C

【3】A

【4】C

【解析】

试题分析:文章主要讲了盖茨给人们分享的关于生活的一些见解,他很后悔没有掌握几门外语。

【1】C标题判断题。文章主要讲了盖茨后悔的事情。故选C。

【2】C猜测句意题。画线句子意为:吃穿用品保持在基本水平,也就是说盖茨不会花过多的钱在吃穿上面。故选C。

【3】A细节理解题。根据文章最后一段可知盖茨给人们的建议是不要熬夜。故选A。

【4】C细节理解题。根据文章第三段第一句I took Latin and Greek in high school and got A's and I guess it helps my vocabulary.可知盖茨的外语成绩很优秀。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

He was __________ because he was caught cheating in the exam.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 In April, thousands of holiday makers remained __________ abroad due to the volcanic ash cloud.

A. sticking

B. stuck

C. to be stuck

D. to have stuck

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Have you ever used Facebook? Many people are being lured (引诱) onto it with the promise of a funfree service without realizing they're paying for it by giving up large amounts of personal informationFacebook then attempts to make money by selling their data to advertisers that want to send targeted messages

Most Facebook users don't realize this is happeningEven if they know what the company is up tothey still have no idea what they're paying for Facebook because people don't really know what their personal data is worth

The biggest problemhoweveris that the company keeps changing the rulesEarly onyou keep everything privateThat was the great thing about Facebook — you could create your own little private networkLast yearthe company changed its privacy rules so that many things — your cityyour photoyour friends' names—were setby default (默认) to be shared with everyone on the Internet

According to Facebook's vice-president Elliot Schragethe company is simply making changes to improve its serviceand if people don't share informationthey have a “less satisfying experience”

Some critics think this is more about Facebook looking to make more moneyIts original business modelwhich involved selling ads and putting them at the side of the pagetotally failedWho wants to look at ads when they're online connecting with their friends?

The privacy issue has already landed Facebook in hot water in WashingtonIn AprilSenator(议员) Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policyHe also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social-networking sites“I think the senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them” Schrage admits

I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy is only the beginningwhich is why I'm considering deactivating(撤销) my accountFacebook is a handy sitebut I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't knowThat's too high a price to pay

1What do we learn about Facebook from the first paragraph?

A. It is a website that sends messages to targeted users

B. It makes money by putting on advertisements

C. It profits by selling its users'personal data

D. It provides loads of information to its users

2What does the author say about most Facebook users?

A. They are reluctant to give up their personal information

B. They don't know their personal data enriches Facebook

C. They don't identify themselves when using the website

D. They care very little about their personal information

3Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage?

A. To provide better service to its users

B. To follow the Federal guidelines

C. To improve its users'connectivity

D. To expand its scope of business

4Why does the author plan to cancel his Facebook account?

A. He is dissatisfied with its current service

B. He finds many of its users untrustworthy

C. He doesn't want his personal data abused

D. He is upset by its frequent rule changes

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】作为一名高三学生,你或许经常跟你的父母就看电视问题闹矛盾。你的父母以学业繁重和影响视力等为由阻挠你看电视,而你又认为电视能满足你的兴趣爱好同时繁重的学业下也需要放松,最后你们之间相互妥协达成了一致意见。请你以该话题写一篇字数120左右的短文。

注意: 1. 就双方的理由可以进行适当的扩充,协议自己想象。

2. 开头已写好,不计入字数

3. 词数:120词左右

I am a Senior 3 student. I often quarrel with my parents over whether I can watch TV after school.

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Tens of thousands of theatre tickets will be given away to young people next year as part of a government campaign to inspire a life-long love for theatre.

The plan to offer free seats to people aged between 18 to 26-funded with 2. 5 million of taxpayers' money-was announced yesterday by Andy Burnham, the Culture Secretary. It received a cautious welcome from some in the arts world, who expressed concern that the tickets may not reach the most underprivileged.

The plan comes as West End theatres are enjoying record audiences, thanks largely to musicals teaming up with television talent shows. Attendances reached 13. 6 million in 2007,up 10 percent on2006,itself a record year. Total sales were up 18 percent on 2006 to almost 470 million.

One theatre source criticized the Government's priorities (优先考虑的事)in funding free tickets when pensioners were struggling to buy food and fuel, saying " I don't know why the Government's wasting money on this. The Young Vic, as The Times reported today, offers excellent performances at cheap prices. "

There was praise for the Government's plan from Dominic Cooke of the Royal Court Theatre, who said :" I support any move to get young people into theatre, and especially one that aims to do it all over England, not just in London. "

Ninety-five publicly funded theatres could apply for funding under the two-year plan. In return, they will offer free tickets on at least one day each week to 18 to 26-year-olds, first-come, first-served. It is likely to be on Mondays, traditionally a quiet night for the theatre.

Mr. Burnham said " A young person attending the theatre can find it an exciting experience, and be inspired to explore a new world. But sometimes people miss out on it because they fear it's ‘not for them'. It's time to change this perception. "

Jeremy Hunt, the Shadow Culture Secretary, said "The real is-sue is not getting enthusiastic children into the theatre, but improving arts education so that more young people want to go in the first place. For too many children theatres are a no-go area. "

【1】 Critics of the plan argued that __________.

A. the theatres would be overcrowded

B. it would be a waste of money

C. pensioners wouldn't get free tickets

D. the government wouldn't be able to afford it

【2】 According to the supporters, the plan should __________.

A. benefit the television industry

B. focus on producing better plays

C. help increase the sales of tickets

D. involve all the young people in England

【3】 Which of the following is TRUE about the plan?

A. Ninety-five theatres have received funding.

B. Everyone will get at least one free ticket.

C. It may not benefit all the young people.

D. Free tickets are offered once every day.

【4】 We can infer from the passage that in England __________.

A. many plays are not for young people

B. many young people don't like theatre

C. people know little about the plan

D. children used to receive good arts education

【5】 According to the passage, the issue to offer free tickets to young people seems __________.

A. controversial

B. inspiring

C. exciting

D. unreasonable

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李华,你班的留学生Charles即将结束三周的假期从美国返回。你想委托他为你代购一个剃须刀,作为生日礼物送给爸爸。请按照以下要求给他写一封电子邮件:

1.品牌:Gillette:

2.价格:30美元左右。

参考词汇:剃须刀shaver

注意:

1.词数100左右:

2.可以适当增加细节,以使行文连贯:

3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。

Dear Charles,

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

Her a__________ was to be a famous singer.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

用所给词的适当形式填空:

cheer, classical, relieve, compose, generally, rhythm, instrument, come from, be true of, regard as

Life without music is like a severe winter without sunshine. I realize that this _【1】__ everyone. Music can be _____【2】___ a good lifetime companion. It helps you ease your strained feelings, _【3】___ the tension from the problems of a hard day, and ___【4】__ you up when you sad.

Music is often divided into several categories. Some of the categories are ___【5】__ music, traditional music, rock music and jazz music. Most of the original classic music was __【6】___ in Italy, Germany, Austria and Russia. Beethoven and Bach were two famous composers of classical music. Each culture has its own traditional music that is played by special __【7】____. Rock is __【8】______ a loud kind of music, played with a strong beat. Jazz probably __【9】_____ Africa originally. It has a different kind of ___【10】__ from other kinds of music.

查看答案和解析>>

同步练习册答案