【题目】Have you ever used Facebook? Many people are being lured (引诱) onto it with the promise of a fun,free service without realizing they're paying for it by giving up large amounts of personal information.Facebook then attempts to make money by selling their data to advertisers that want to send targeted messages.
Most Facebook users don't realize this is happening.Even if they know what the company is up to,they still have no idea what they're paying for Facebook because people don't really know what their personal data is worth.
The biggest problem,however,is that the company keeps changing the rules.Early on,you keep everything private.That was the great thing about Facebook — you could create your own little private network.Last year,the company changed its privacy rules so that many things — your city,your photo,your friends' names—were set,by default (默认) to be shared with everyone on the Internet.
According to Facebook's vice-president Elliot Schrage,the company is simply making changes to improve its service,and if people don't share information,they have a “less satisfying experience”.
Some critics think this is more about Facebook looking to make more money.Its original business model,which involved selling ads and putting them at the side of the page,totally failed.Who wants to look at ads when they're online connecting with their friends?
The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington.In April,Senator(议员) Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy.He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social-networking sites.“I think the senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them,” Schrage admits.
I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy is only the beginning,which is why I'm considering deactivating(撤销) my account.Facebook is a handy site,but I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't know.That's too high a price to pay.
【1】What do we learn about Facebook from the first paragraph?
A. It is a website that sends messages to targeted users.
B. It makes money by putting on advertisements.
C. It profits by selling its users'personal data.
D. It provides loads of information to its users.
【2】What does the author say about most Facebook users?
A. They are reluctant to give up their personal information.
B. They don't know their personal data enriches Facebook.
C. They don't identify themselves when using the website.
D. They care very little about their personal information.
【3】Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage?
A. To provide better service to its users.
B. To follow the Federal guidelines.
C. To improve its users'connectivity.
D. To expand its scope of business.
【4】Why does the author plan to cancel his Facebook account?
A. He is dissatisfied with its current service.
B. He finds many of its users untrustworthy.
C. He doesn't want his personal data abused.
D. He is upset by its frequent rule changes.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】
【1】细节理解题。第一段第一句的意思:Facebook(美国第一个社交网络服务网站)在承诺给用户们一个好玩的免费的服务来引诱人们放弃个人信息,人们却没有意识到他们的个人信息是可以赚钱的。由此选C。
【2】细节理解题。第一段和第二段说明很多人不知道自己的信息能赚钱也不知道个人的数据值多少钱。四个选项的意思是:A 他们不愿意放弃个人的信息; B他们不知道他们的个人数据使Facebook 发了财;C在使用网站时他们不确认自己;D他们不关心自己的个人信息。只有B与文章的细节一致。由此判断是选B
【3】细节理解题:根据第四段的大意:据Facebook副总裁Elliot Schrage所说,公司做改变仅仅是改善其服务,如果人们不分享信息,他们就会有“不太令人满意的体验”。由此判断选A。
【4】推理判断题。最后一段的大意:我认为侵犯隐私权仅仅是个开始,我正在考虑撤销我的帐号。因为我担心自己的信息会到了不信任的人手里,这样的代价就太高了。由此判断最佳选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Just be patient. You __________ expect the world to change so soon.
A. can't
B. needn't
C. may not
D. whether
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处,每处仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
A survey basing on 1,000 students found that 80% of senior students sleep
less than nine hours every night. One main reason lies at students’ bad habits.
Too much homework is given by school teachers is another main cause. Some students
are absent-minded while doing their homework, and some wasting their after-class time.
The third cause is that some students have to get up earlier on weekday to get to school that was far away from home. Experts think an amount of homework for the students should be cut down. Beside, teachers should encourage their students make good use of their spare time. Only in this way can the students improve our study efficiency.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Nobody seems to take notice of the ten-cent note which __________ (lie) on the ground for quite a long time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The world’s richest man might seem to have it all,but Bill Gates has one regret.The self-made billionaire said he felt stupid for not knowing any foreign languages.
Speaking in his third Ask Me Anything question-and-answer session for online forum Reddit(红迪网),the Microsoft founder said that he wished he spoke French,Arabic or Chinese.
He said:“I took Latin and Greek in high school and got A's and I guess it helps my vocabulary.I keep hoping to get time to study one of these—probably French because it is the easiest.I did Duolingo for a while but didn’t keep it up.”
Gates,who is worth $79.3 billion,praised Facebook founder Mark Zuckerberg for surprising an audience in Beijing when he spoke fluent Chinese.“Mark Zuckerberg amazingly leamed Chinese and did a Q&A with Chinese students—unbelievable,isn’t it?”he said.
This isn’t the first time for Gates to admit his regret over language.He also showed his habits at home and personal insights.
Last February, Gates said he likes to do the dishes himself—to his own special standards every night and also told the interviewer that his wife,Melinda,would likely want Samuel L.Jackson to play her husband in a biopic(传记片).
He also admitted that he would pick up a $100 bill if he found it on the street.
As he took the top spot on Forbes(福布斯)28th Annual Billionaires list last year for the fourth time,he said he is pretty basic when it comes to so ending on clothes and food,but that he enjoys investing in shoes and racquets(球拍)when he plays tennis.
When asked a life lesson he had to learn the hard way,the billionaire said staying up too late is a habit he is still trying to break.‘‘Don’t stay up too late even if the book is really exciting.You will regret it in the morning.Pam still working on this problem,”he said.
【1】Which of the following can be the best title for the passage?
A.An Interview with Bill Gates
B.How Bill Gates Succeeded
C.Bill Gates’Regret
D.The Richest Billionaire
【2】The underlined part in Paragraph 8 may actually mean that_____.
A.it is important to lay a good foundation of life
B.food and clothing are basic needs for people’s life
C.he doesn’t spend much money on food and clothes
D.he never cares about buying food and clothing
【3】What advice did Bill Gates give?
A.Avoid staying up too late.
B.Be a good language learner.
C.Do the dishes yourself at home.
D.Pick up the $100 bills in the streets.
【4】Which of the following is true according to the passage?
A.Bill Gates is also the founder of Facebook
B.Bill Gates topped the list of Forbes 28 times.
C.Bill Gates was good at learning languages in high schoo1.
D.Bill Gates’wife wants Samuel to play a game with Gates.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】--Why won’t you go to Jim’s birthday party with us?
--Well, I don’t like him, if you ________know.
A. can B. may C. must D. should
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Fishermen sailors sometimes __________ __________ __________ __________ __________ in the sea. (声称见过怪物)
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com