Moving to a new neighborhood,town,state,or even country can be a pretty scary experience.All you know is that things will be different and chances are you won’t know the kids at your new school.
The experiences that go with moving make many kids feel nervous and worried.This is perfectly normal but don’t let these emotions overrun your thoughts!You will soon get used to your surroundings and find new friends at your new school.
Leaving old friends and familiar places behind can be difficult.However,as you begin the moving process,keep in mind that saying goodbye to your old house,school,and friends does not mean that you have to forget them or that your farewell is permanent!If you’re moving to a new state or even a different country and won’t see your friends for a long nme,don’t despair.Make sure to ask everyone for their address so you can write them letters.Also,thanks to the Internet,it is very easy to stay in touch through email or instant messaging technologies.With your parent’s permission,you can even create a blog or web page to chronicle all of your new experiences.Include your thoughts,tales of your new adventures,even pictures of new friends,your new house,and new town.Your old friends will love seeing what you are busy with.
Many schools have an orientation program where a student already established at the school shows a new student around for their first week.This can help you to find your way around the school and to make new friends faster.
While moving is tough on kids of any age,high school counselor Karen Turner says moves can be particularly difficult for teens.“I think moving during adolescents is an extremely stressful experience,especially if you are into your junior high or senior year.Students tend to have established a very strong peer network during that period in their lives.Often this has more influence on them even than their families in some cases,and when they are torn from that there’s often resentment (怨气).” However,Turner adds that while moving isn’t easy,there are things that your parents and the school can do to help you cope with the change.
【小题1】Who are the intended readers of the passage?
| A.Education experts. | B.School teachers. |
| C.Parents. | D.Students. |
| A.Staying in contact with old friends. |
| B.Expressing yourself when it is possible. |
| C.Forming good habits at school. |
| D.Keeping positive about your new school. |
| A.helps local students in many ways |
| B.is organized by new students |
| C.offers help to new students |
| D.focuses on all the students at school |
| A.many parents seem to care little about their children |
| B.teens can easily be attached to their friends |
| C.parents should communicate with the school teachers |
| D.teens tend to behave rudely in a new school |
| A.What a new school is like. |
| B.why parents move with their children. |
| C.How parents and the school can help the children. |
| D.How children can express their anxiety. |
【小题1】C
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】C
【小题5】D
解析语篇解读 本文是一篇说明文。对青少年来说,搬家会令他们感到紧张和忧虑,因为这意味着要离开熟悉的环境、特别是熟悉的朋友们。对此,本文给出了一些建议来帮助青少年尽快适应新的环境。
【小题1】解析: 推理判断题。根据第二段最后一句“You will soon get used to your surroundings and find new friends at your new school.”可知,其中的“You”实际上指的就是学生,即本文的目标读者。
答案: D
【小题2】解析: 细节理解题。根据第三段内容可知,该段主要是讲述如果你搬到一个新地方,很长时间看不到朋友,不要绝望,可以通过信件、网络等方式与老朋友保持联系。
答案: A
【小题3】解析: 细节理解题。根据第四段最后一句“This can help you to find your way around the school and to make new friends faster.”可知,“导向计划”是给新学生提供帮助。
答案: C
【小题4】解析: 细节理解题。根据最后一段Karen Tuner所说的话可知,搬家对青少年来说尤其困难,因为此时他们在生活中已经建立了深厚的友谊,因此不愿离开朋友,也就是说,青少年更容易依恋他们的朋友。
答案: B
【小题5】解析: 推理判断题。根据文章最后一段最后一句提到“there are things that your parents and the school can do to help you cope with the change.”可推测出,如果短文继续写下去,作者讨论的应该是父母和学校怎样来帮助孩子们。
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
I went to a nearby car factory today with my uncle, who works there. One thing I noticed was that most of the work was done by robots. Welding (焊接), painting, testing and many other jobs are performed by robots. The whole dashboard (仪表板) is put into a car by a robot. It would have taken two men to do so in the past, and it would have hurt their backs quite a bit.
It got me thinking: Is it a good thing that robots are replacing factory workers? On the one hand, robots generally do a more accurate job than people. They are not likely to make many mistakes. If something goes wrong with one car, an alarm goes off. They do exactly the same thing every time, but a human worker is unable to do so. On the other hand, robots reduce costs for companies. Companies don’t have to pay robots wages or injury compensation (补偿) if they’re broken. If something in a robot does go wrong, it won’t have to take time off work for a year, or even forever, as could happen to a real person if he breaks his back or burns himself while welding.
The obvious downside is that robots increase unemployment rate, which in turn increases taxes. We don’t want to pay for those who are out of work just because a company has replaced them with robots.
【小题1】We can learn from the first paragraph that _______.
| A.all the workers have been replaced by robots |
| B.robots do most of the work in the car factory |
| C.there are no workers with back strain now |
| D.the author’s uncle designs robots in the factory |
| A.the author’s experience in a car factory |
| B.the advantages of robots over human workers |
| C.the advantages of human workers over robots |
| D.the management of factory workers |
| A.weakness | B.favor |
| C.assistance | D.Advantage |
| A.companies refuse to pay for workers. |
| B.robots have completely replaced workers. |
| C.robots can help solve the problem of unemployment. |
| D.people have to pay more taxes for unemployment. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
On a hot summer day, a soft drink can really take away your thirst. At home, at school, in the park or at the movies---you can find one almost anywhere.
Carbonated
You can see bubbles(泡沫) in these! Of all soft drinks sold, about 75 percent are carbonated(碳酸的). But be careful, carbonated soft drinks have lots of sugar and caffeine(咖啡因). Caffeine is not very good for you in the summer because it takes water out of your body. And the sugar can make you overweight if you drink too much.
Fruit juice
There are different kinds of juice. One kind is made only from fresh fruit. This kind of fruit juice may not taste sweet enough for some people, but it is nutritious(有营养的). Another kind of fruit juice tastes good but has lots of sugar in it. Many young people buy this kind because the advertisements are good. It is bad for your teeth and bones to drink lots of this.
Energy drinks
These kinds of drinks have caffeine and things that make people get excited in them. They are sometimes called “party drinks”. Doctors say that if you drink too much of this kind, you may have a heart attack.
Bottled water
We have lots of different kinds of bottled water, such as mineral water, purified water and distilled water(蒸馏水). They are clean and easy to drink. But it is best not to drink very cold water. It may make your stomach feel bad.
Sports drinks
Most of these have funny names like “Scream(尖叫)” and “G-Vital(激活)”. They have lots of vitamins and minerals in them. After you play sports, you may want to drink one of these.
But if you just spend your summer holiday sitting around watching TV, you won’t need them at all!
【小题1】Which two types of drinks may make you overweight?
| A.Carbonated and fruit juice. |
| B. Energy drinks and sports drinks. |
| C.Carbonated and energy drinks. |
| D.Fruit juice and bottled water. |
| A.Carbonated. | B.Fruit juice. |
| C.Energy drinks. | D.Sports drinks |
| A.they can take away your thirst |
| B.they can put back minerals you’ve lost in sweat |
| C.they have funny names that sound very exciting |
| D.they have no sugar |
| A.warn us to keep away from soft drinks |
| B.teach us some useful ways of keeping healthy |
| C.tell us how to choose a good one from all kinds of drinks |
| D.make the advertisements for soft drinks |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
For most city people, the elevator is an unremarkable machine that inspires none of the enthusiasm or interest that Americans afford trains, jets,and even bicycles. Dr. Christopher Wilk is a member of a small group of elevator experts who consider this a misunderstanding. Without the elevator, they point out, there could be no downtown skyscrapers or tall buildings, and city life as we know it would be impossible. In that sense, they argue,the elevator’s role in American history has been no less significant than that of cars. In fact, according to Wilk? the car and the elevator have been locked in a “secret war” for over a century, with cars making it possible for people to spread horizontally (水平地),and elevators pushing them toward life in close groups of towering vertical (垂直的)columns.
If we tend to ignore the significance of elevators, it might be because riding in them tends to be such a brief, boring, and even awkward experience^one that can involve unexpectedly meeting people with whom we have nothing in common, and an unpleasant awareness of the fact that we’re hanging from a cable in a long passage.
In a new book, Lifted, German journalist and cultural studies professor Andreas Bernard directed all his attention to this experience, studying the origins of elevator and its relationship to humankind and finding that riding in an elevator has never been a totally comfortable experience. “After 150 years, we are still not used to it”, Bernard said. “We still have not exactly learned to cope with the mixture of closeness and displeasure.” That mixture, according to Bernard, sets the elevator ride apart from just about every other situation we find ourselves in as we go about our lives.
Today,as the world’s urban population explodes,and cities become more crowded, taller, and more crowded, America’s total number of elevators—900,000 at last count, according to Elevator World magazine’s “2012 Vertical Transportation Industry”一are a force that’s becoming more important than ever. And for the people who really, really love them, it seems like high time that we looked seriously at just what kind of force they are.
【小题1】What does the underlined word “this” in Paragraph 1 refer to?
| A.The general view of elevators. |
| B.The particular interests of experts. |
| C.The desire for a remarkable machine. |
| D.The enthusiasm for transport vehicles. |
| A.to contrast their functions with elevators, |
| B.to emphasize the importance of elevators |
| C.to reveal their secret war against elevators |
| D.to explain people’s preference for elevators |
| A.Vertical direction. |
| B.Lack of excitement. |
| C.Little physical space. |
| D.Uncomfortable conditions. |
| A.the exact number of elevator lovers |
| B.the serious future situation of elevators |
| C.the role of elevators in city development |
| D.the relationship between cars and elevators |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
Since the first Earth Day in 1970,American have gotten a lot “greener” toward the environment . “We didn’t know at that time there even was an environment ,let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.
But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement .Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many ,many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first According to US government reports , emissions (排放)from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 tons .The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to 9 .Although serious problems still remain and need to be dealt with , the world is a safer and healthier place .A kind of “Green thinking ” has become part of practices .
Great improvement has been achieved .In 1988 there were only 600 recycling programs ,; today in 1995 there are about 6,600 .Advanced lights ,motors , and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution .
Twenty –five years ago , there were hardly any education programs for environment .Today , it’s hard to find a public school , university , or law school that does not have such a kind of program .” Until we do that , nothing else will change! ” say Bruce Anderson .
【小题1】According to Anderson , before 1970, Americans had little idea about ___
| A.the social movement |
| B.recycling techniques |
| C.environmental problems |
| D.the importance of Earth Day |
| A.The grass –roots level |
| B.The business circle |
| C.Government officials |
| D.University professors |
| A.They have cut car emissions to the lowest |
| B.They have settled their environmental problems |
| C.They have lowered their CO levels in forty cities. |
| D.They have reduced pollution through effective measures . |
| A.Education |
| B.Planning |
| C.Green living |
| D.CO reduction |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
Multitasking
What is the first thing you nitice when you walk into a shop? The products displayed (展示) at the entrance? Or the soft background music?
But have you ever notice the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop’s scent may not be outstanding compared with sightsand sounds, it is certainly there. And it is providing to be an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.
A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers’ intension to purchase increased by 80 percent.
When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on slaes. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.
Some years ago,the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants’ disproving attitude and don’t-touch-what-you-can’t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.
Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut (椰子) scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.
【小题1】According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some brand store?
| A.Friendly assistant. | B.Unique scents. |
| C.Soft background music | D.attractive window display. |
| A.ashow the advantages of brick-and-mortar stores |
| B.urge shop assistants to change their attitude |
| C.push stores to use sights and sounds |
| D.introduce the rise of e-commerce |
| A.a platform that exhibts goods |
| B.a spot where travelers like to stay |
| C.a place where customers love to go |
| D.a target that a store expects to meet |
| A.compare and evaluate | B.examine and assess |
| C.argue and discuss | D.inform and explain |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
For more than two days in September 1974, the people of Honduras shut their windows, locked their doors and covered in their homes. Fifi was outside, and they were frightened.
By the time Fifi had left, 8,000 people were dead, Fifi wasn't a pet dog as the name suggests. It was a hurricane, one of the most destructive natural phenomena in the world.
Why do we give human names to storms and hurricanes?
We didn't always. Two hundred years ago, many hurricanes in the Caribbean were named after the saint's(基督徒的)day on which the storm occurred. Later, storms were known by the name of the city where they came ashore.
Meteorologists (气象学家) then tried naming storms after the latitude (纬度) and longitude (经度) where they occurred.
Finally, in 1953, hurricanes started getting people's names —specifically, female names. Male names were added in 1979.
There are six sets of names for what the experts call “Atlantic tropical cyclones”( 热带风暴).
Each list is used every six years and consists of 21 names, starting with every letter but Q, U, X, Y ,Z. the names alternate (交替)between male and female.
A storm won't get a name until its winds reach 39 mph or about 62.4 kph, at which point it becomes a tropical storm. At 74 mph or 118.4 kph it's declared a hurricane.
The 126 names on the list are used only for storms that form off the Atlantic coast of the US. There are separate lists for the Pacific.
So what happens if a hurricane should cross from the Atlantic to the Pacific? It's happened before. The storm just gets a new name and sometimes a new sex.
Max Mayfield is the director of the National Hurricane Centre, headquartered in Miami, Florida. He is in charge of picking new names for storms off the Atlantic coast.
He doesn't do it alone, though. His counterparts in two dozen other countries in the Caribbean, Central America and North America vote on what names will replace retired names.
【小题1】From the first paragraph we can find that ________.
| A.Honduras is a country which was destroyed by Fifi |
| B.Honduras is a country which has no mountains |
| C.Honduras is a country which faces the ocean |
| D.Honduras is a country which lies at high latitude |
| A.There were no hurricanes two centuries ago. |
| B.The Caribbean is a state of the United States. |
| C.The Caribbean is a place where hurricanes occur often. |
| D.Fifi was formed off the Pacific. |
| A.are set for use. |
| B.are all from American English |
| C.are difficult to spell |
| D.are easy to fix |
| A.citizens holding the same opinion |
| B.people with a similar position or function |
| C.passengers traveling by sea |
| D.assistants working abroad |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
What is Home stay? Literally it is a home for you to stay at when you are not at home. To be specific, home stay provides foreign language students with the opportunity to speak native language outside the classroom and the experience of being part of a British home. Here is what you will experience in our British Home-stay Program.
What to Expect
The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.
Accommodation Zones
Homestays are located in London mainly in Zones 2, 3 and of the transport system. Most hosts do not live in the town centre (Zone 1) as much of central London is commercial and not residential(居住的). Zones 3 and 4 often offer smaller accommodation in a more crowded area. It is very convenient to travel in London by underground.
Meal Plans Available
? Continental Breakfast
? Breakfast and Dinner
? Breakfast, Packed Lunch and Dinner
It’s important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品), bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally part of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.
Friends
If you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your host’s permission. You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.
Self-Catering Accommodation in Private Homes
Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student. However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.
【小题1】The passage is probably written for _____.
| A.host willing to receive foreign students |
| B.foreigners hoping to build British culture |
| C.travellers planning to visit families in London |
| D.English learners applying to like in English homes |
| A.Medical care. | B.Room cleaning. |
| C.Free transport. | D.Physical training. |
| A.Zone 3 is more crowded than Zone 2. |
| B.The business centre of London is in Zone 2. |
| C.Hosts dislike travelling to the city centre. |
| D.Zone 1 offers bigger accommodation. |
| A.Dessert and coffee. | B.Fruit and vegetables. |
| C.Bread and fruit juice. | D.Centre and cold meat. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个恰当的单词。(答案填在答题纸上)
Becoming a fireman is a challenging and competitive job today. A fireman’s main duty is decided by the fighting and extinguishment(熄灭) of fire which definitely requires being a strong man, both mentally and physically.
The duty of a fireman includes protection of life and property of the public. They are the servicemen who are decisively selected by an organization to deal with situations like fire. Such type of jobs is one of those few jobs where service is provided for innocent people when they need help immediately. This may include rescuing people from a building at fire, providing them with medical facilities, extinguishing fire in a house or in a large commercial building. Serving people is the main purpose of these professionals(职业). The satisfaction which a fireman gets from this type of job cannot be compared to any other profession in the world.
Such profession requires top-level commitment and professionalism from those who have chosen it as a career. Fireman should have the highest level of courage and patience to put their lives in danger for the sake of others. They undergo lessons of maintaining patience for long hours and go through complete preparation to become successful and well-organized professional firemen. There are certain tests that are recommended before becoming a fireman.
It’s not that easy to become a fireman nowadays. A fireman is supposed to deal with unexpected situations, and they should be skilled at communicating with others and be self-disciplined at the same time.
In order to be a good fireman, one must undergo(经历、接受) strict local fire department’s training program after passing all the tests. All the fire departments conclude a two-to-four-month course, including classroom training and practical training that cover firefighting techniques, fire avoidance, dangerous materials and urgent situation medical actions. Completing this training, trainees go through the department’s trial period of service that can last from three to six months, depending on the methods of selection.
Firemen usually work both indoors and outdoors. They have to be on duty at all times and mostly work in shifts of at least 8 hours. They are also provided with several benefits which include medical aid plan, pension fund, annual leave and many more.
Title: Fireman
| Definition | The servicemen decisively selected by an organization to (【小题1】)_______ situations like fire. |
| (【小题2】) | ● Helping innocent people (【小题3】) they need help. ● Rescuing people from a building at-fire and providing them with medical facilities. ● (【小题4】) out fire in a house or in a large commercial building. |
| Requirements | ● Having top-level commitment and professionalism. ● Being courageous and (【小题5】) . ● Being strong both in body and (【小题6】) _________. ● Having good (【小题7】) skills. ● Being self-disciplined. |
| (【小题8】) | ● Firefighting techniques, fire avoidance, dangerous materials and urgent situation medical actions. ● The department’s trial period of service which possibly (【小题9】)_________ 3~6 months. |
| (【小题10】) | Medical aid plans, pension fund, annual leave and many more. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com