精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 根据对话内容,从对话前的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余选项。如果选项为E,则涂A和B两项; 如果选项为F,则涂A和C两项。

A.When did it come out?

B.How many times have you read it?

C.Is it far from here?

D.Who is your favorite author?

E.It is wonderful.

F.So do I.

A:Hi,Bill! You’re reading the novel again.

B:Yes, Tom. I ’ll never be tired of it.

A: 【1】

B: Three times.Every time I read it,I can learn something new.

A: Really? 2

B: Charles Dickens.I think he is a great English writer.What about you?

A: 3 He is also my favorite foreign writer.Please let me have a look at it.

B:OK, here you are! What do you think of this novel?

A: 4 I haven’t seen a better one for long.Where did you buy it?

B: In the Rose Bookshop.

A:I don’t know where it is. 5

B: No.Only 10 minutes’ walk from here,next to the People’s Cinema.

AOh, I see.I'm going there to get one,too.Thank you!

B:You’re welcome.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】F

【4】E

【5】C

【解析】

试题分析:本篇短文是一篇对话式短文。两个好朋友讨论读书的事情,并交流心得。

【1】B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据B的回答 Three times.Every time I read it,I can learn something new.三次,每次读这本书我都能学到新的东西。可推测,A在问B,这本书读了几遍了。B选项符合题意。

【2】D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据B的回答Charles Dickens.I think he is a great English writer.查尔斯·狄更斯,我认为他是个伟大的作家。可知D选项符合题意。

【3】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据He is also my favorite foreign writer.“他也是我最喜欢的作家。可知F选项So do I.我也是。符合题意。

【4】E考查对上下文的理解和推理判断能力。B问道你觉得这本书怎么样?E选项It is wonderful.好极了符合题意。

【5】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据B的回答Only 10 minutes’ walk from here,next to the People’s Cinema.走10分钟就到了,就在人民电影院的旁边。,A在问书店的地址,故C选项符合题意。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Last month our school held a Reading Week, which aim was to encourage the students to reading widely. During the week, book lovers recommended a plenty of good books suitable for high school students. In addition, two famous writers are invited to give lectures on how to understand and appreciate literacy work. The poetry recitation contest was another amazed activity for the students to bring his talent into full play. All the contestants took turns read their favorite poems to the audience. We all find the Reading Week very beneficially. It has not enriched our school life, and also helped us form the habit of reading.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。

I’ve received your e-mail. Don’t worried about me. I’m getting on well with my research work in the lab. But in my surprise, you say you will give up learn English. The reason is because you have not done well in it recently and you have lose interest. I’m afraid I can’t agree with you. I know it is not easy to learn English, and it is widely used in the world today and it will be important tool in the future. Beside, it is becoming more and more important in our daily life. I am sure that if you study hardly, you will succeed. I’m looking forward to hearing a good news from you.

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】近年来,随着私家车的增加,城市交通越来越拥挤。在中、小学生上学或放学时,校门口以及学校附近拥挤问题更加严重。这给学生、教师、家长和其他市民带来许多不便。尤其值得注意的是,学校附近的交通堵塞也存在不可忽略的隐患。为此,这引起了不少民众的担忧。你作为一名在校学生,署名张小明,根据以下要点写一封英语信,向本校英语报投稿。

1.为什么要写这封英语信。

2.你们学校门口及附近交通拥挤的原因。

3.提出二至三条建议。

注意:词数120字左右

Dear Editor,

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据下列句子的汉语意思和英文提示,完成句子;每空一词。(每小题2分;满分10分)

【1】那个小孩在登山中意外地摔伤了腿。

That child broke his leg ___________ ___________ when he was climbing the mountain.

【2】她头发的颜色和她妈妈的一样。

Her hair is the ______ colour ______ her mothers.

【3】我们镇今年要建立以所医院。

We will ________ ________ a hospital in our town this year.

【4】为了通过这次考试,他夜以继日地努力学习。

In ________ ________ pass the exam, she worked hard day and night.

【5】如果你不舒服,你最好是呆在家里

If you don’t feel well, you____ ____ stay at home.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】For nearly ten years, he ______ very few interviews or concerts. His simple life might have continued but for the great musician.

A. did B. has done C. does D. has been doing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李华,第6届亚洲冬季运动会将在你居住的城市举办,现在正招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英语给组委会写一封申请信。

[写作内容]

1. 个人情况:年龄、性别、学历

2. 个人条件:英语好、爱好体育、善于交往、乐于助人、熟悉本地情况

3. 承诺:提供最佳服务,展现青年志愿者的风采。

[写作要求]

表达全部的内容,信的开头和结尾已给出,不计入考查范围内。

[评分标准]

句子结构的准确性,信息内容的完整性和连贯性。

Dear Sir/Madam,

My name is Li Hua ._____________________________________

____________________________________________________

Please consider my request, and I’m looking forward to your early reply.

Yours faithfully,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Parents should help their children understand money. 【1】 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.

1. The basic function of money

Being explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the thing he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier(收银员). 【2】When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money.

2. Money lessons

Approach money lessons with openness and honesty. 【3】 If you must say no to a child’s request to spend money, explain,” You have enough toy trucks for now. Or, if the request is for many different things, say. “You have to make a choice between this toy and that toy.

3. 【4】

Begin at the grocery store. Pick out similar brands of a product—a name-brand butter and a generic(无商标产品), for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. 【5】 If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases.

A. Wise decision.

B. The value of money.

C. Permit the child to choose between them

D. Tell your child why he can or cannot have certain things.

E. Ask yourself what things that cost money are most important to you.

F. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.

G. The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Many people in high school cannot wait to go to college and leave their hometown behind. Questions arise, though, when it comes to all of the decisions involved in choosing a college.

One of the first considerations may be finance. State and public colleges are often the least expensive. Often, though, the better colleges are private and more expensive. It is sad when gifted students cannot attend a college of their choice just for financial reasons.

Another major factor is location. Whether the college is in a small town or large city can have a major impact on its activities. A water lover probably will be more comfortable spending four years near an ocean or a lake. Those who cannot tolerate heat will probably be more comfortable at a northern college. Distance from home may also come into consideration. If family is a top priority, that person should stay close to home; on the other hand, if independence is desired, a campus farther from home would be more appropriate.

School size also plays a major role in the decision process. If you want to get to know your teachers, a small college is suitable. For those of you who consider yourself a people person and want a wide range of activities, a large college is more fitting. Your area of interest is another factor to consider in the decision-making process if you want to get the most from your education. The whole point of college is to learn what is of interest to you.

Crucially(至关重要地), one must take into consideration the colleges by which you can realistically be accepted. An Ivy League school for an average student would probably not be a good match. Similarly, an average school for an above-average student would not work well. The college should provide enough of a challenge for the student to work hard. Although there may not be the perfect college out there, there probably will be one that is close. Those who cannot find a suitable college are probably not looking hard enough.

【1】When it comes to going to college the author thinks ________.

A. financial situation is the first to consider

B. students are unwilling to leave their home

C. students will become homesick

D. students are eager to attend their ideal university

【2】What is the main idea of the third paragraph?

A. Students can be independent at college.

B. A long distance will make students upset.

C. The location of the college is a main factor.

D. The climate must be taken into consideration.

【3】What does the underlined part people person in the passage mean?

A. A person of great capacity. B. A very particular person.

C. A very sociable person. D. A person of great importance.

【4】Which is the most important factor when choosing a college?

A. The location of a college.

B. The examination result.

C. School size.

D. The coming challenges.

查看答案和解析>>

同步练习册答案