【题目】“Clean your plate!” Just about every kid in the US has heard this from a parent. Often, it is accompanied by an appeal: “Just think about those starving orphans in Africa!” Sure, we should be grateful for every bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of staying “clean the plate”, perhaps we should save some food for tomorrow.
According to news reports, US restaurants are partly to blame for the growing bellies. A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.
Barbara Rolls, a nutrition professor at Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline began to expand.
Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling for this too. The restaurant industry trade believed restaurants serve portions that are too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can’t afford fine dining still prefer large portions. 70 percent of those earning at least $150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than$25,000 want smaller.
It’s not that working class Americans don’t want to eat healthy, It’s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck to paycheck, happy to save a little money for next year’s Christmas presents.
【1】“Clean your plate!” in the first paragraph means ______ .
A. to wash the plate B. not to eat too much
C. not to waste the food D. to help the starving orphans
【2】American restaurants serve large portions because ______ .
A. Americans are good at eating B. Americans value the amount
C. the restaurants want people to keep healthy D. the government recommend s the amount
【3】What happened in the 1970s?
A. The government recommended serving small portion.
B. Americans began to realize the importance of health.
C. Health experts persuaded restaurants to serve large portion.
D. People in the United States began to gain weight.
【4】What does the survey indicate?
A. Many poor Americans want large portions.
B. 20 percent Americans want smaller portions.
C. 70 percent Americans earn at least $150,000 per year.
D. 45 percent Americans earn less than $25,000 per year.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】这是一篇社会生活类文章。很多美国人吃得太多。研究表明,这和美国餐馆提供给顾客的大分量有关系。专家们呼吁餐馆给顾客提供小分量,部分顾客也有此要求。但是,调查表明,比较贫穷的美国人还是喜欢大分量。文章揭示了这些现象背后的原因。
【1】推理判断题。由第一段中的“Clean your plate!” 以及 “Just think about those starving orphans in Africa!” Sure, we should be grateful for every bite of food”可知,美国父母要求孩子将盘子内的食物吃光。提醒孩子想想非洲那些挨饿的孤儿。由此可以推知,美国父母对孩子说这些话,目的在于让孩子不要浪费食物。故C选项正确。
【2】细节理解题。由第二段中的“Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little”可知,美国人在传统上把东西的价值跟数量联系在一起,因此大多数的饭馆给的量大。这些饭馆宁愿让顾客们抱怨饭菜给得太多而不愿意让他们抱怨饭菜给得太少。故B选项正确。
【3】细节理解题。由第三段中的“restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline began to expand”可知,在20世纪70年代,餐馆给的量开始增加,同时,美国人的腰围也开始增加,即:美国人开始长胖。故D选项正确。
【4】细节理解题。由倒数第二段中的“But a closer look at the survey indicates that many Americans who can’t afford fine dining still prefer large portions. 70 percent of those earning at least $150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than$25,000 want smaller”可知,调查表明,很多吃不起美食的美国人仍然喜欢大分量。每年至少挣15万美元的人(较富有的人)中,70的人喜欢小分量,但那些年收入不足25,000的人(较贫穷的人)中,只有45想要小分量,这说明大部分穷人还是喜欢大分量的。故A选项切题。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从笫11处起)不计分。
My parents and I made a tour to Xi’an last summer holiday. Instead of having a travel agency arranging our transportation and accommodation, we booked the train tickets and hotel rooms on the Internet by us. During our tour in Xi’an, we went to many places of interests and took lots of photos, learned about the history of Xi’an. No tourists would miss the local food in Xi’an, so would we. We enjoyed the typically local food, it tasted more delicious than we had expected. Hardly had I returned than I shared the photos and experiences for my classmates. The trip to Xi’an has been such happy memory to me that I will never forget it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】“When can I get a cell phone?” The answer is when your parents think you need one, though many kids seem to be getting them around age 12 or 13. Some younger kids may have them because their parents see it as a matter of safety and convenience. For example, a kid can call mom and dad when sports practice is over. And a cell phone can give kids almost instant access(快捷通道) to their parents if something goes wrong or they need help. It can give parents quick access to their kids so they can check on them and make sure they’re OK.
If you do get a cell phone, make some rules with your parents, such as how many minutes you’re allowed to spend on the phone, when you can use your phone, when the phone must be turned off, and what you will do if someone calls you too often, and so on.
You’ll also have to learn to take care of the phone in your life. Keep it charged(充电) and store it in the safe place so it doesn’t get lost. And whatever you do, don’t use it in the bathroom. I know someone who dropped her phone in the toilet!
【1】Parents buy cell phones for their kids because ___________.
A. they think it is necessary
B. they think their kids are old enough
C. they have asked the author for advice
D. they want to follow their kids wherever they are.
【2】The author of the passage ___________.
A. wants to describe how children use cell phones
B. knows nothing about when children can have a cell phone
C. may have done a survey on kids using cell phones
D. has been a teacher for many years
【3】Which of the following is true?
A. It is too young for kids of 12 or 13 to get a cell phone.
B. A cell phone is useful for kids and their parents.
C. The author is against the idea of kids to have cell phones.
D. Most kids are considering having cell phones.
【4】Who is the passage most probably written by?
A. Parents who have bought phones for their kids.
B. Someone who does cell phone business.
C. A teacher who cares most about school safety.
D. Someone who works for children’s education.
【5】Which might not be a rule for kids with a cell phone?
A. Keep it on all the time.
B. Make a call if something goes wrong.
C. Don’t use it in the bathroom.
D. Take care not to lose it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The earthquake in Japan _______ the tsunami, three days after which a baby was magically found alive while her village _______ in ruins.
A. led to; laid B. led to; lay C. resulted in; lain D. resulted from; lied
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】She looked at his fingers with wonder as they turned each page and suddenly reached for his hand. She was amazed by his and the softness and warmth of his skin.
A. fingernails B. fountain C. fuel D. figure
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Home-working opportunities and __________(灵活的)working hours are top concerns for the working mothers.
【2】Many people were waiting anxiously and they looked ______________ (disappoint).
【3】The CPC and the KMT Party will continue to ______________ (strength) exchanges based on 1992 Consensus(共识).
【4】Because final exams are coming, most students are under a lot of p_____________.
【5】He gave a detailed ______________(描述) of what he had witnessed yesterday.
【6】Life’s ______________ are not supposed to paralyze you; they’re supposed to help you discover who you are. (something that tests strength, skill or ability)
【7】There is a growing _______________ (tend) for people to work at home instead of in offices.
【8】His wound became _______________ (infect) with a new virus, so he had to be kept in hospital.
【9】To some degree, only those people who are _______________ (ambition) can have their own careers.
【10】We should submit our plans to the committee for _______________(approve).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】I wish I _______________ (have) a chance to talk with you about my writing before you left.
【2】_______________ ( live ) in Zhangzhou for many years, I know this ancient city quite well.
【3】Quiet student _______________ he may be, he talks a lot about his favourite singer after class.
【4】She is proud to _______________ (represent) her country recently in an international competition.
【5】Unless ________________(invite) to speak, you should remain silent at the conference.
【6】If I can help ______________, I don’t like working late into the night.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】I _________ (真诚地)hope that you recover health quickly after the operation.
【2】Please sit __________(直)and listen to me carefully.
【3】None of us were late. We all arrived there on s____________.
【4】The woman i__________ in the accident should be given first aid immediately.
【5】We must follow the __________(原则)that education should be fair to everyone.
【6】Of the six people on the plane that crashed, only one __________(幸存).
【7】They must have an _________(智力)test before taking the job.
【8】He has ____________(承认)that he did not finish his homework.
【9】He ___________(假装)to have known the fact which he heard for the first time.
【10】I would a____________ it if you give me a hand.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Winners Club
You choose to be a winner!
The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.It has been made to help you better manage your money.The Winners Club is a transaction account where you receive a key-card so you can get to your money 24/7--that’s 24 hours a day,7 days a week! It’s a club with impressive features for teenagers:●No account keeping fees! You’re no millionaire so we don’t expect you to pay large fees.In fact,there are no account keeping or transaction fees!●Excellent interest rates! You want your money to grow.The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.●Convenient Teenagers are busy–we get that.You may never need to come to a bank at all.With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet.......You can have money directly deposited into your Winners Club account.This could be your pocket money or your pay from your part-time job!●Mega magazine included Along with your regular report,you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members. The Winners Club is a great choice for teenagers.And it is so easy to join.Simply fill in an application form.You can’t wait to hear from you.It’s the best way to choose to be a winner!
【1】The Winners Club is a bank account intended for ________.
A. parents B. teenagers C. winners D. adults
【2】If you want to be a member of the Club, you must ________.
A. be an Internet user
B. be permitted by your parent
C. have a big sum of money
D. be in your twenties
【3】What is the purpose of this text?
A. To set up a club.
B. To provide part-time jobs.
C. To organize key-cards
D. To introduce a new banking service.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com