分析 本文主要讲述了学生对上网、游戏、博客等影响学生行为的东西上瘾的话,会使得他们独孤并且甚至自杀,因此出台了一些网络管理办法.
解答 25:D细节理解题.由第一段中的"addiction to surfing,gaming and blogging was affecting students'performance,making them lonely and even suicidal"可知对上网、游戏、博客等影响学生行为的东西上瘾的话,会使得他们独孤并且甚至自杀,故选D.
26:C 词义猜测题.依据上文Authorities at the best Indian Institute of Technology (IIT) in Mumbai said students had stopped socializing and many were late for morning classes or slept through them."可知,整日沉迷于网络的学生,不愿意参加社交活动,很多人要么早上上课迟到,要么干脆在课堂上睡觉,这些都是不正常的生活方式,由此可推断dysfunctional意为"不正常的,反常的",故C项abnormal"反常的,不正常的"正确.故选C.
27:D细节理解题.根据最后一段中的"Starting from Monday,Internet access will be banned between 11 p.m.and 12:30 p.m.at IIT-Mumbai's 13 boarding buildings to encourage students to sleep early and to try and force them out of their shells"可知网络的登陆时间被限制了,尤其在夜间.那样确保学生的睡眠,结合选项,选D.
28:B推理判断题.由最后一段中的"But the move has not gone down well with students who say they hate their lives being regulated"可推测,一些学生对该举措不满,有抱怨情绪.故选B.
点评 本文是科教类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | so that | B. | that | C. | for which | D. | which was why |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| "My husband,of course!George Clooney wouldn't think I'm as pretty as my husband does!" Roseane,42,Brazil | "My MP3player.I would not want my loved ones,including my pet,to be left alone like this." Co-Co,28,China | "My partner should be there to listen to me complain about the fact that we are left alone on an island-probably due to some error he made Julia,25,Jordan | |
| Spouse/Partner 82% of the South African women surveyed would most want their husband/partner with them,while just 45% of the Indian women surveyed agreed. | Clooney/Cruz 27% of Russian men surveyed would want a celebrity along.Only 2% of the Mexican men agreed.Less than 18% of women worldwide chose this option. | ||
| MP3Player This was second choice overall,particularly among Malaysian men,with 32% saying they'd most want an MP3player with their favorite songs.Just 5% each of Australian and American men agreed | Dog In France,28% of respondents older than 45would most want to be left alone with their dog,while not a single Russian or Malaysian in that age group surveyed would most want Fido along. | ||
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | one | B. | that | C. | ones | D. | those |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | what | B. | whether | C. | which | D. | how |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com