精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Everyone has got two personalities-the one that is shown to the world and the other that is secret and real.You don't show your secret personality when you're awake because you can control your behavior,but when you're asleep,your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in.
If you go to sleep on your back,you're a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don't like to upset people,so you never express your real feelings.You're quite shy and you aren't very confident.
If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)person.You worry a lot and you're always easily upset.You're very stubborn(顽固的),but you aren't very ambitious(有抱负的).You usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time.
If you sleep curled up (卷曲),you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and so you're often defensive.You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own.You're easily hurt.
If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengths and weaknesses.You're usually careful.You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.

61.According to the writer,you naturally show your secret and real personalityB.
A.only in a normal night
B.only when you go to sleep
C.only when you refuse to show yourself to the word
D.only when you change sleeping position
62.Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person's personality?C
A.He or she is always open with others.
B.He or she always likes new ideas earlier than others.
C.He or she is always easily upset.
D.He or she tends to believe in others.
63.Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping on his or her stomach?C
A.He or she is careful not to offend others.
B.He or she doesn't want to stick to his or her opinion.
C.He or she can't be successful in any business.
D.He or she likes to bring others happiness.
64.Which of the following may be the reason for you not to make friends with a person who sleeps curled up?A
A.He or she would rather be alone than communicate with you.
B.He or she is rarely ready to help you.
C.He or she prefers staying at home to going out.
D.He or she wouldn't like to get help from you.
65.It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side becauseB.
A.he or she always shows sympathy for people
B.he or she is confident,but not stubborn
C.he or she has more strengths than weaknesses
D.he or she often considers annoying people.

分析 每个人的性格都具有双重性--向外界显示的一面,还有真实却深藏不露的一面.在你清醒的时候,你不会表露出你秘密的一面,因为你能控制自己的行为;可在你入睡的时候,你睡觉的姿势会展示真实的你.正常情况下,人们在夜里会不断改变姿势.重要的是你入睡时的姿势.如果你是仰卧着入睡的,说明你是个心胸开阔的人.你一般信任他人,容易受时尚和新思想的影响.你不喜欢得罪人,所以你从不表露自己的真实感情.你很害羞,不够自信.如果你俯卧睡觉,说明你比较含蓄.你常忧心忡忡,且容易烦恼.你很固执,却没有多大抱负.你一般是今朝有酒今朝醉.也就是说,你喜欢玩得快乐.如果你睡觉时蜷缩着身体,那你可能是一个神经紧张的人.你自我感觉不好,所以常常谨小慎微.你还比较害羞,一般不喜欢与人打交道.你更喜欢一人独处.你容易受伤害.如果你是侧卧着睡觉的,说明你的性格比较稳健.你了解自己的优点和缺点.你处事比较谨慎.你很自信.你有时会感到焦急不安,但不会轻易愁苦.你总是直言快语,不怕得罪人.

解答 61、B       细节理解题      根据第一段but when you're asleep,your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in."可在你入睡的时候,你睡觉的姿势会展示真实的你.正常情况下,人们在夜里会不断改变姿势.重要的是你入睡时的姿势."可知只有当你入睡时你自然展示你的秘密和真实性格,故选B.
62、C          推理判断题      分析题目要求可知找出第二段没有提到的某个人的性格特点,根据第二段提到you're a very open person"你是个心胸开阔的人"结合选项A的意思"他或她总是向别人敞开心胸"可知在原文中提到该性格特点故排除A; 又提到you are easily influenced by fashion or new ideas"容易受时尚和新思想的影响"结合选项B的意思"他或她总是比别人更早喜欢新思想"可知在原文中提到该性格特点故排除B;还提到You normally trust people"你一般信任他人"结合选项D的意思"他或她常常相信别人"可知在原文中提到该性格特点故排除D;最后结合选项C的意思"他或她总是容易烦恼"结合本段意思没有提到该性格特点,故选C.
63、C        推理判断题        分析题目要求可知指出哪个句子被用来表明习惯俯卧睡觉的人的性格特点,根据第三段but you aren't very ambitiousYou're usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time"很固执,却没有多大抱负.你一般是今朝有酒今朝醉.也就是说,你喜欢玩得快乐"结合选项C的意思"他或她在一些职业上可能不成功"与原文意思一致故可做出该判断,故选C.
64、A         推理判断题     分析题目要求可知如果你不能和一位睡觉时蜷缩着身体的人交朋友的原因可能是什么,根据第四段You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own可知蜷缩睡觉的人还比较害羞,一般不喜欢与人打交道.更喜欢一人独处,可推知原因可能是他或她宁愿一个人而不愿与你交流,故选A.
65、B        推理判断题       分析题目要求可知说出作者对于侧卧着睡觉的人评价较高的原因,根据最后一段you have usually got a well-balanced personality.You know your strength s and weaknesses.You're usually careful.You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.可知这类人性格比较稳健.了解自己的优点和缺点.处事比较谨慎.很自信.你有时会感到焦急不安,但不会轻易愁苦.总是直言快语,不怕得罪人.结合选项B的意思"他或她自信但不固执"符合该类人的特点,故选B.

点评 本文是人生感悟类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Although some people don't like using automatic hand dryers in restrooms,it may actually be argued that motion-sensing hand dryers are a practical alternative to paper towels.More and more businesses are using automatic hand dryers in their restrooms today.I believe that our school would benefit from investing in automatic hand dryers in all the restrooms.
First of all,the automatic hand dryer is very sanitary(卫生的).Instead of pulling on a lever (手柄) that has been touched by a large number of students,users can just stick their hands under the air dryer.No germs can get on them because there is nothing to touch.Kids wouldn't get sick from the paper towel dispensers (纸巾盒) we now use at our school.This would keep kids'hands germ-free.
In addition,if the school buys automatic hand dryers,we can save money that can be spent on more important things.I have noticed that there is a terrible waste of paper towels in the restrooms.Students continuously pull on the lever,dispensing towels that they do not really need.It is annoying to find the dispenser empty.An automatic hand dryer costs about﹩500,with very little additional cost over time.On the other hand,paper towels can cost﹩25a case,or about﹩500a year,since we use about 20cases each year.After just one year,it would pay for itself.If we installed(安装) automatic hand dryers,we would not waste paper towels,and it would save the school a ton of money.
Finally,our bathroom is a paper towel mess!There are always piles of paper towels on the floor.Sometimes the extras fall from the dispenser unused.Many times kids make their used towel into a ball and aim for a basket.But if they miss the target,the paper ball stays on the floor.Paper towels leave so much litter in the restrooms that the restrooms are a mess--even before the end of the day!
Some people think that automatic hand dryers don't dry their hands as thoroughly as paper towels.People stand in front of the hand dryers for just a few seconds,and they are disappointed that their hands do not feel dry.However,studies have shown that when people dry their hands for at least 30seconds,automatic dryers actually dry much better than paper towels.It is difficult to get every part of your hand dry using paper towels.The air makes sure that your hands are completely dry…if you take a few extra seconds.
Keeping kids healthy,saving money,and helping our school stay clean are strong reasons for installing automatic hand dryers.Every day that goes by without having them means that we are continuing to have problems in our restrooms because we are using paper towels.Let's install automatic hand dryers as soon as possible!

31.The automatic hand dryers are more sanitary in thatB.
A.they can kill germs                
B.they keep kids'hands free of germs
C.they cannot be reached by kids       
D.they will clean themselves automatically
32.What is the main idea of the third paragraph?C
A.Schools should spend more money on important things.
B.Both automatic hand dryers and paper towels cost a lot.
C.Automatic hand dryers are more economical than paper towels.
D.Schools can make use of automatic hand dryers to make money.
33.The author seems to believe thatA.
A.the paper towel is the main reason for the bathroom mess
B.someone should be put in charge of the bathroom cleaning
C.it is a good idea not to allow kids to use paper towels
D.paper towels should be offered at a fixed time
34.Sometimes hand dryers don't dry our hands completely probably becauseD.
A.the dryer goes wrong                    
B.the dryer is in sleep mode
C.we don't know the operation of the dryer    
D.we do not continue drying long enough
35.The main purpose of the text is toC.
A.discuss the benefits of a new product
B.protect kids from getting sick in school
C.persuade the school to install automatic hand dryers
D.call on people to pay more attention to the environment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.She wondered uneasily what use she would__________ this opportunity.(  )
A.makeB.make aboutC.make forD.make of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.The gentleman _____ you told me the day before yesterday proved to be a thief.(  )
A.whoB.about whomC.whomD.with whom

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.The little baby,if _________ by other people,will wake up and cry.(  )
A.disturbingB.disturbedC.to be disturbedD.being disturbed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.One of India's top engineering schools has restricted Internet access in its boarding houses,saying addiction to surfing,gaming and blogging was affecting students'performance,making them lonely and even suicidal.
Authorities at the best Indian Institute of Technology (IIT) in Mumbai said students had stopped socializing and many were late for morning classes or slept through them."Now,a student doesn't even know who lives two doors away from him because he is so busy on the Internet,"said Prakash Gopalan,dean of Student Affairs."The old dormitory culture of companionship and socializing among students is gone.This is not healthy in our opinion."
IITMumbai,with about 5,000 students,is one of the seven IITs across India which are considered to be among the finest engineering schools in the world.They are also a talent pool for global technology giants.But their hard courses,tough competition and lonely campus lifestyle have taken an effect on students.Depressive and dysfunctional lifestyles are known to be common among IIT students,and at least nine have committed suicide in the past five years.Students have unlimited free Internet access in their boarding houses to help them in their studies,but many also use it to surf,chat,download movies and music,blog and for gaming.
"Starting Monday,Internet access will be banned between 11 p.m.and 12:30 p.m.at IITMumbai's 13 boarding buildings to encourage students to sleep early and to try and force them out of their shells."Gopalan said.But the move has not gone down well with students who say they hate their lives being regulated."Now they will say we need to listen to a lullaby (摇篮曲) to go to sleep."said Rajiv,an electronics student.
25.According to the text,the students addicted to the Internet in IIT-Mumbai are likely toD.
A.perform well in studies                  
B.participate in social activities
C.know their classmates better             
D.feel lonely and even suicidal
26.The underlined word"dysfunctional"in Paragraph 3 most probably means"C".
A.unpopular        
B.meaningful          
C.abnormal    
D.exciting
27.What measures have been taken in IITMumbai?D
A.Students must go to bed before 11 p.m.
B.Students are forbidden to surf the Internet on campus.
C.Students have unlimited free Internet access in their dormitories.
D.Internet access is unavailable in deep night in boarding buildings.
28.We may infer from the last paragraph thatB.
A.all electronics students hate the banning order
B.some students complain about the banning order
C.there is no Internet access on the IIT campus ever since
D.more students prefer listening to music to surfing the Internet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.For centuries,the only form of written correspondence(通信)was the letter.Letters were,and are,sent by some form of postal service,the history of which goes back a long way.Indeed,the Egyptians began sending letters from about 2000BC,as did the Chinese a thousand years later.
Of course,modern postal services now are much more developed and faster,depending as they do on cars and planes for delivery.Yet they are still too slow for some people to send urgent documents(紧急文件)and letters.
The invention of the fax(传真)machine increased the speed of delivering documents even more.When you send a fax,you are sending a copy of a piece of correspondence to someone by telephone service.It was not until the early 1980s that such a service was developed enough for businesses to be able to fax documents to each other.
The fax service is still very much in use when copies of documents require to be sent,but,as a way of fast correspondence,it has been largely taken the place of by email,Email is used to describe messages sent form one computer user to another.
There are advantages and disadvantages with emails.If you send someone an email,then he will receive it extremely quickly.Normal postal services are rather slow as far as speed of delivery is concerned.
However,if you write something by email,which you might later regret,and send it immediately,there is no chance for second thoughts.At least,if you are posting a letter you have to address and seal(封)the envelope and take it to the post box.There is plenty of time to change your mind.The message is think before you email!
25.We can learn from the text thatC.
A.the postal service has over the years become slower
B.email is less popular than the fax service
C.the postal service has over the years become faster
D.the fax service has a history as long as the postal service does
26.It can be inferred from the text thatC.
A.the fax machine was invented after the 1980s
B.letters have been used in China for about 1,000years
C.the fax service had been fully developed by the 1980s
D.letters have been used in Egypt for about 2,000years
27.In the last paragraph,the writer mentions"think before you email"to show thatA.
A.you'd better not send your email in a hurry
B.you may regret if you don't seal your envelope
C.you may regret before you send something by email
D.you need plenty of time to send an email
28.The text mainly deals withD.
A.the invention of fax machines      
B.the advantage of fax machines
C.the advantage of emails           
D.the progress in correspondence.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.There is no chargefor using the library.It's free.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.---I've always felt a need to be prepared for _________ situation I've found myself in.
---Small wonder you always do a good job.(  )
A.whatB.whateverC.whicheverD.which

查看答案和解析>>

同步练习册答案