精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Although some people don't like using automatic hand dryers in restrooms,it may actually be argued that motion-sensing hand dryers are a practical alternative to paper towels.More and more businesses are using automatic hand dryers in their restrooms today.I believe that our school would benefit from investing in automatic hand dryers in all the restrooms.
First of all,the automatic hand dryer is very sanitary(卫生的).Instead of pulling on a lever (手柄) that has been touched by a large number of students,users can just stick their hands under the air dryer.No germs can get on them because there is nothing to touch.Kids wouldn't get sick from the paper towel dispensers (纸巾盒) we now use at our school.This would keep kids'hands germ-free.
In addition,if the school buys automatic hand dryers,we can save money that can be spent on more important things.I have noticed that there is a terrible waste of paper towels in the restrooms.Students continuously pull on the lever,dispensing towels that they do not really need.It is annoying to find the dispenser empty.An automatic hand dryer costs about﹩500,with very little additional cost over time.On the other hand,paper towels can cost﹩25a case,or about﹩500a year,since we use about 20cases each year.After just one year,it would pay for itself.If we installed(安装) automatic hand dryers,we would not waste paper towels,and it would save the school a ton of money.
Finally,our bathroom is a paper towel mess!There are always piles of paper towels on the floor.Sometimes the extras fall from the dispenser unused.Many times kids make their used towel into a ball and aim for a basket.But if they miss the target,the paper ball stays on the floor.Paper towels leave so much litter in the restrooms that the restrooms are a mess--even before the end of the day!
Some people think that automatic hand dryers don't dry their hands as thoroughly as paper towels.People stand in front of the hand dryers for just a few seconds,and they are disappointed that their hands do not feel dry.However,studies have shown that when people dry their hands for at least 30seconds,automatic dryers actually dry much better than paper towels.It is difficult to get every part of your hand dry using paper towels.The air makes sure that your hands are completely dry…if you take a few extra seconds.
Keeping kids healthy,saving money,and helping our school stay clean are strong reasons for installing automatic hand dryers.Every day that goes by without having them means that we are continuing to have problems in our restrooms because we are using paper towels.Let's install automatic hand dryers as soon as possible!

31.The automatic hand dryers are more sanitary in thatB.
A.they can kill germs                
B.they keep kids'hands free of germs
C.they cannot be reached by kids       
D.they will clean themselves automatically
32.What is the main idea of the third paragraph?C
A.Schools should spend more money on important things.
B.Both automatic hand dryers and paper towels cost a lot.
C.Automatic hand dryers are more economical than paper towels.
D.Schools can make use of automatic hand dryers to make money.
33.The author seems to believe thatA.
A.the paper towel is the main reason for the bathroom mess
B.someone should be put in charge of the bathroom cleaning
C.it is a good idea not to allow kids to use paper towels
D.paper towels should be offered at a fixed time
34.Sometimes hand dryers don't dry our hands completely probably becauseD.
A.the dryer goes wrong                    
B.the dryer is in sleep mode
C.we don't know the operation of the dryer    
D.we do not continue drying long enough
35.The main purpose of the text is toC.
A.discuss the benefits of a new product
B.protect kids from getting sick in school
C.persuade the school to install automatic hand dryers
D.call on people to pay more attention to the environment.

分析 要介绍了干手机器在学校里比纸巾所具有的优点,目的是劝说学校安装干手机器.

解答 B C A D C
31.B 细节题.根据第二段最后一句话This would keep kids'hands germ-free.得知,这种自动烘干机让孩子的手远离细菌,故选B.
32.C 主旨大意题.根据该段第一句if the school buys automatic hand dryers,we can save money that can be spent on more important things以及it would save the school a ton of money得知,自动干手机器可以为学校节省很多钱,所以推出要比纸盒更好,故选C.
33.A 细节题.在文章Paper towels leave so much litter in the restrooms that the restrooms are a mess--even before the end of the day!这句告诉我们纸巾让卫生间产生如此都的垃圾,以至于一片混乱,所以作者认为纸巾是造成脏乱的主要原因.
34.D 细节题.根据when people dry their hands for at least 30seconds当人们在干手机器下至少得30秒,事实上很多人都没有达到,所以认为手不是完全干了.
35.C 主旨大意题.通过全文的内容可知,主要介绍了干手机器在学校里比纸巾所具有的优点,目的是劝说学校安装干手机器.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Smile,when making an introduction
Every day we meet people in a number of business and social situations.(36)FIt's important to do so in a proper way,no matter whether you are introducing yourself to someone,or introducing two people to each other.To keep you aware of this,we have gathered tips to make a proper introduction.
Always stand when making an introduction
When you are seated and someone comes up to greet you,make the effort to stand up.(37)E.
Always maintain eye contact while making an introduction
Many people are not aware of the value of this simple action.(38)B.
Always introduce a person of less authority to one of greater authority
(39)C.For example,when introducing your supervisor to a job candidate,you would give your supervisor's name first.
In a situation where rank is unimportant,an introduction is based on sex and age
A man is presented to a woman and a younger woman to an older woman.What if you find yourself in a situation where you have forgotten the other person's name?(40)A.By doing this,you will usually cause the other person to do the same.This is not the ideal situation,but it does happen to all of us.

A.Start with a handshake and reintroduce yourself.
B.When you make eye contact,you are giving a confident image.
C.The most important thing to remember is to say the most important person's name first.
D.Standing up is the most important to meet a person.
E.By doing this,you show respect for yourself and the other person.
F.And the way we meet and greet them creates an impression.
G.By staring at the other person,you show your interest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.以"The Way to Keep Healthy"为题
内容如下:1.有益:新鲜水果和蔬菜,有规律的锻炼,每天睡眠应约八小时;
2.有害:过量的糖果和咖啡,香烟,工作过度劳累.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.A disturbingchildhood made him afraid of his own shadow.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

2.The Importance of Positive Attitude
A positive attidude is very important as it will make our life easier.(36)C There will be times when we will face problems and obstacles.The most challenging part is not when our life goes smoothly but how we react when we experirence problems and difficulties.
Those who have a positive attitude will treat any problem as a challenge.Instead of being discouraged,they will treat each failure as a lesson.(37)A As for those who do not have the positive attitude,they will see problems and difficulties in a different way.
The situation can be the same for both the Guy A and Guy B.(38)D Every one of us has the same amount of time.Since having negative attitude will eat up our time,why don't we just make good use of the same amount of time to have a positive attitude?Life itself is already hard.It will be much better if we have a positve attitude which will make our life happier and easier.(39)
FPeople will generally perfer to stay with people who have positive attitudes as being happy is very infectious (富有感染力的).Everybody will be affected by the energy of positive attitude and they too will have a positive attitude.
If you learned to see the bright side of life whe∩n you're surrounded by difficulties,you'll be building your positive attitude fast.(40)G

A.And they will be motivated to achieve the goal.
B.Having good attitudes provides many health benefits.
C.In life,not everything goes as smoothly as we want.
D.But with different attitudes,the results will be quite different.
E.They may have no approaches to solving the problem.
F.When you have a positive attitude towards everything,you will be happier.
G.The more you practice having a positive attitude,the easier and more natural it will come to you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.It was on the principle that all men are created equal _____________the nation was founded.(  )
A.so thatB.thatC.for whichD.which was why

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.Follow these tips,and your time _________ doing research on the Internet ________ much more worthwhile..(  )
A.is spent; has beenB.spent; is
C.spent;  will beD.is spent;  is

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文.
As we all know,life is full of dreams and having a good dream is of great importance in our daily life.Without a good dream,people can't make progress; without a good dream,countries can't develop; without a good dream,the world can't become so beautiful!And I hold the strong belief that everyone,whether he is old or young,poor or rich,junior or senior,does have a good dream!After all,dreaming is certainly a positive part of our life,and wishing for good things,however,costs nothing!
What's more,it is important to fly our dreams,especially for those who are Senior 3 students.It is high time for them to fly their dreams.If they can't let their dreams fly,the dream would just die!
Therefore,it is no wonder that so many people have a dream since their childhood.With a nice dream,China succeeded to host the 29th Olympic Games in 2008; with a nice dream,Hong Kong returned to the motherland peacefully in 1997; with a nice dream,Yuan Longping rids the world of hunger; with a nice dream,Michael Jordon becomes the most popular basketball star; with a nice dream I can stand on this stage to compete in the final English speech contest.And with an aim of achieving success,I must do the best!
So my good friends,if you want to realize your dream,please do not be afraid in face of difficulties or give up in face of failure nor lose your dream in face of pains.You must keep going forward bravely!Just fly your dream highly above the sky!
【写作内容】
1.阅读短文后用30词左右概括短文的要点.
2.就"放飞梦想"为主题,以120词左右发表自己的看法,并包括以下内容要点:
(1)列举自己或身边现实生活中中学生梦想成真的一件事例;
(2)结合自己的实际,谈谈你现在的梦想,并说明打算如何实现.
【写作要求】
1.在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容 但不得直接引用原文中的句子;
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Everyone has got two personalities-the one that is shown to the world and the other that is secret and real.You don't show your secret personality when you're awake because you can control your behavior,but when you're asleep,your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in.
If you go to sleep on your back,you're a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don't like to upset people,so you never express your real feelings.You're quite shy and you aren't very confident.
If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)person.You worry a lot and you're always easily upset.You're very stubborn(顽固的),but you aren't very ambitious(有抱负的).You usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time.
If you sleep curled up (卷曲),you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and so you're often defensive.You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own.You're easily hurt.
If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengths and weaknesses.You're usually careful.You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.

61.According to the writer,you naturally show your secret and real personalityB.
A.only in a normal night
B.only when you go to sleep
C.only when you refuse to show yourself to the word
D.only when you change sleeping position
62.Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person's personality?C
A.He or she is always open with others.
B.He or she always likes new ideas earlier than others.
C.He or she is always easily upset.
D.He or she tends to believe in others.
63.Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping on his or her stomach?C
A.He or she is careful not to offend others.
B.He or she doesn't want to stick to his or her opinion.
C.He or she can't be successful in any business.
D.He or she likes to bring others happiness.
64.Which of the following may be the reason for you not to make friends with a person who sleeps curled up?A
A.He or she would rather be alone than communicate with you.
B.He or she is rarely ready to help you.
C.He or she prefers staying at home to going out.
D.He or she wouldn't like to get help from you.
65.It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side becauseB.
A.he or she always shows sympathy for people
B.he or she is confident,but not stubborn
C.he or she has more strengths than weaknesses
D.he or she often considers annoying people.

查看答案和解析>>

同步练习册答案