13.Cleverness is a gift while kindness is a choice.Gifts are easy-they're given after all.Choice can be hard.
I got the idea to start Amazon 16years ago.I came across the fact that the Internet usage was growing at 2300percent per year.I'd never seen or heard of anything that grew that fast,and the idea of building all online bookstore with millions of titles was very exciting to me.I had just turned 30years old,and I'd been married for a year.I told my wife MacKenzie that I wanted to quit my job and go to do this crazy thing that probably wouldn't work since most start-ups don't and I wasn't sure what to expect.MacKenzie told me I should go for it.As a young boy,I'd been a garage inventor.I'd always wanted to be all inventor,and she wanted me to follow my passion.
I was working at a financial firm in New York City with a bunch of very smart people and I had a brilliant boss that I much admired.I went to my boss and told him I wanted to start a company selling books on the Internet.He took me on a long walk in Central Park,listened carefully to me,and finally said,"That sounds like a really good idea,but it would be an even better idea for someone who didn't already have a good job."That 1ogic made some sense to me,and he convinced me to think about it for 48hours before making a final decision.Seen in that light,it really was a difficult choice,but finally,I decided I had to give it a shot.I didn't think I'd regret trying and failing.And I suspected I would always be haunted by a decision to not try at all.
After much consideration,I took the less safe path to follow my passion,and I'm proud of that choice.For all of us,in the end,we are our choice.
21.What inspired the author with the idea of building an online bookstore?C
A.His dream of being an inventor.
B.The support of his wife.
C.The greatly increasing usage of the Internet.
D.Millions of exciting titles,
22.Which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?C
A.He would be very excited if he tried it out.
B.The idea of not trying would keep coming to his mind and disturb him.
C.He would be always having a doubt if he didn't try.
D.The decision to not try the online bookstore would terrify him.
23. Which of the following would be the best title for the passage?D
A.Cleverness and Kindness B.The Starting of Amazon
C.Following My Passion D.We Are What We Choose.
分析 文章讲述作者对自己开网上书店这个选择的介绍.
解答 21 C 细节理解题.根据文中的 I came across the fact that the Internet usage was growing at 2,300 percent per year.I'd never seen or heard of anything that grew that fast,and the idea of building an online bookstore with millions of titles was very exciting to me.可知,是网络的广泛使用让作者有了建立网上书店的想法.故选C.
22 C 句意猜测题.根据上文的 I decided I had to give it a shot.I didn't think I'd regret trying and failing.(我觉得要试一试.我认为我不会后悔尝试和失败.)可知,此处句意为:如果不进行尝试,会一直怀疑自己.故选C.
23 D 标题归纳题.根据作者对自己开网上书店这个选择的介绍以及文章最后一句中的For all of us,in the end,we are our choice.故选D.
点评 本文是一个人生感悟类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.