精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.
Welcome to the 2012 London Olympic Games!
Archery
Archery has a 10,000 year history,when bows and arrows were first used for hunting and war.
Archery first appeared at the Paris Olympics of 1990.It was removed after 1908 and only returned to the Olympics at Munich in 1972.
Did you know?
In the 14th century,archery was so important that as English law required every man,aged seven to 60,to practise it.
Badminton
This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono,the same name as the town in which they lived.
It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona.Although the rules of the modern sport were developed in England,Asian countries are now the best.
Did you know?
The best balls are said to be made from the feathers of the left wing of goose.
Football
There are two medal competitions for Olympic football,one for men's teams and one for women's.
Football was first played at the 1908 Olympic Games and it has been played at every Olympic Games ever since,except for Los Angeles 1932.
Did you know?
Hungary has won three football gold medals-more than any other country.
Taekwondo
This Korean sport's name means"the way of the hand and foot".The players get points by hitting each other with these two parts of the body only.The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used.
Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games.
Did you know?
Over 60 million people from 190 countries around the world regularly take part in this sport.
56.Who invented the sport of badminton?C
A.Indians.
B.Chinese.
C.British     
D.Koreans.
57.Which of these sports appeared earliest at the Olympics?A
A.Archery.
B.Badminton.
C.Taekwondo.
D.Football.
58.Which sport was first named after a town?B
A.Football.
B.Badminton.
C.Taekwondo.
D.Archery.
59.Which of the following picture shows the sport of"Taekwondo"C

60.Where can you most probably find web page?D
A.Sydney 2000.com          
B.Beijing 2008.com
C.Guangzhou 2010.com       
D.London 2012.com.

分析 本文以图表的形式向我们介绍了2012年伦敦奥运会的几个比赛项目:射击;羽毛球;足球;跆拳道.表格具体介绍了它们的历史起源,及比赛规则等.

解答 56.答案:C 细节题解题.读文中介绍的第二个比赛项目,羽毛球的历史可知,This sport was invented by British soldiers 这项运动是英国士兵发明的,故选C项.
57.答案:A 细节理解题.比较四个比赛项目,出现在奥运会上的时间可知,射击最早在1900年就出现在奥运会上了;Badminton:It was first played at the Olympics in 1992;Football was first played at the 1908Olympic Games;Taekwondo first appeared at the 2000Sydney Games,即其它三项在这之后出现在奥运会上,故选A项.
58.答案:B 细节理解题.读文中介绍羽毛球的历史可知,the same name as the town in which they lived它的命名与印度的一个小镇同名.故选B项.
59.答案:C 结论推理题.根据文中对跆拳道比赛规则的介绍,This Korean sport's name means"the way of the hand and foot有手和脚的方式;后文说只有身体的手和脚这两个部分;The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used.球员不得躺在地板上,不能使用任何设备.推断C图符合其要求,故选C项.
60.答案:D 常识判断题.根据文章所介绍标题的内容Welcome to the 2012London Olympic Games,推断在网页London 2012.com中可找到,故选D项.

点评 做阅读时经常犯错的主要原因是,仅凭读过文章后残留在脑海中的一丝印象来勾选答案,这样便很容易掉入出题人故意设布下的题目陷阱.所谓阅读理解,对于题目的理解一定要忠实于原文,因此,每一道题都应该与原文作全面的对比与核查,再得出答案.也就是说,阅读理解的每一道题目,在原文都应该有明确的出处,我们把这一出处叫做原文相关句,(1)排除与原文相关句主题不一致的选项(2)排除与原文相关句态度相反的选项 (3)排除用于过于极端或负面的选项(4)注意结合文章主旨和主题去排除.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15."世界读书日(每年的4月23日)",假定你是李华,你的加拿大网友Peter成立一个网上"读书俱乐部",邀请世界各地中学生参加.假定你对读书特感兴趣,希望加入该俱乐部,请用英文写一封自荐信,要点如下:
1.你对此事情的看法,并表达积极参加的愿望;
2.陈述自己的有利条件,如痴迷于读书,中英文阅读和写作能力强等;
3.若成为会员,会给其他会员提供更多帮助并使自己读更多的书.
注意:1.不要逐词逐句地翻译;
2.为使语句连贯,可以适当增加细节;
3.词数100左右.开头和结尾已给出,不计入总数.
Dear Peter,
I'm Li Hua.I'd like to join your"Reading Club"on the Internet.…
   _______________________________________________________________________
 Please consider my request,and I'm looking forward to your early reply.
                                                Yours sincerely,
                                                 Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.据我所知,Tom 有音乐天赋.
As far as I know,Tomhas a gift for music.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.An Englishman:a Frenchman and a Russian were discussing happiness."Happiness,"said the Englishman,"Happiness is when you return home tired after work,yet find your slippers(拖鞋) warming by the fire."
"You English have no romance,"said the Frenchman."Happiness is when you go on a business trip,find a pretty girl who entertains you-then afterwards you part without regrets."
"You are both wrong,"said the Russian."True happiness is when you are at home in bed and at 4a.m.,you hear a hammering at the door and outside stand the secret police,who say to you,‘Ivan Ivanovitch,you are under arrest',and you say,‘Sorry,Ivanovitch lives next door.'"

29.The meaning of the Russian's words is thatC.
A.he would like to have a good sleep at night  
B.he will feel happy if his neighbour is arrested
C.he thinks it happiness to feel safe   
D.he will feel afraid if anyone knocks at his door at night
30.The best title for this story is"A"
A.The Difference in Happiness   
B.How to Get Happiness
C.The Definition of Happiness    
D.The Importance of Happiness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Vancouver is Canada's most beautiful city,surrounded (围绕)by mountains and the Pacific Ocean.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Table of hotels from the Tour Guide (指南)for the city of Mystic and Mystic nearby.

51.There areChotels with indoor swimming pools.
A.two           
B.four        
C.six      
D.eight
52.To get the free Internet,you'd better chooseD.
A.Sleep Hotel       
B.Groton Hotel         
C.Quality Hotel       
D.Hampton Hotel
53.You canB if you live in Roadway Hotel for holidays.
A.swim indoors          
B.play tennis       
C.ride bikes           
D.do running
54.The cheapest hotel with a restaurant isA.
A.Howard Hotel        
B.Rodway Hotel    
C.Holiday Hotel        
D.Comfort Hotel
55.We can find out thatDfrom the table above.
A.the largest hotel has 136 rooms               
B.five hotels have meeting rooms
C.people can't smoke in Sleep Hotel              
D.kids needn't pay for meals in Holiday Hotel.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Work your brain!
Between 2 and 3 pounds of wonder,it controls everything we say,do or think,who we are and what we care about,the way we walk or laugh or figure out things,what we like and the talents we possess,how we see and talk and run and jump and process our food.
The brain uses 20 percent of our body's oxygen and 20 percent of its blood.Somewhere within its protein,fat,100,000 miles of blood vessels and 100 billion nerve cells,it helps us remember where we put our gym shoes.Change our temperature so we don't die because of the heat or cold.Speed us up or slow us down.Help us choose between orange juice or orangeflavored drinks.
Its complexity is stunning,far beyond anything most of us can imagine.To keep this work of art as polished as possible we need to eat right,exercise and keep mentally stimulated.
Good nutrition help s brain cells communicate with each other.Exercise stimulates a hormone in our brain that improves memory.Mental stimulation keeps you sharp even as you age.
"It's very important that we tell people to be physically active and mentally active,"said neurologist Malcolm Stewart.
"People cannot stop aging,but you're able to reduce the damage; you're able to keep the function up."
Following are Dr.Stewart's advice for improving brain health:
l  Nutrition    
Avoid fast food.Follow the old adage(格言):For breakfast,eat like a king; for lunch,like a
queen; for supper,like a beggar.
l  Exercise     
Do a combination of stretching aerobic and musclestrengthening every day.
l  Mental games 
Try to have a sense of hope about the future.Do puzzles.Listen to music.Reach out to others to make their lives better.
54.The purpose of the author in writing this passage is toB.
A.inform us how the brain works
B.give us advice on how to keep the brain healthy
C.tell us that the brain plays an important role in our lives
D.show how special the brain is to us
55.The word"stunning"in Paragraph 5 meansD.
A.interesting        
B.strange             
C.significant        
D.amazing
56.According to the text,more exerciseB.
A.keeps our mind sharp       
B.helps improve our memory
C.gives our brain a rest         
D.is good for brain cells communicating with each other
57.In order to keep brain healthy,we should avoidC.
A.eating a good lunch         
B.doing puzzles
C.eating a large supper           
D.taking aerobic exercise.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

14.A crow lived in a thick forest filled with many birds.The crow was very content with his carefree life until he saw a swan one day.The swan was flying over a lake."This swan is so white,"he thought,"and I am so black.It must be the happiest bird in the world."
He shared his thoughts with the swan."Actually,"the swan replied,"I thought so too until I met a parrot.It had brilliant colors of red and blue.No other bird could be happier than the parrot."
The crow went in search for the parrot,and found it rested on the top of an old rain tree.The parrot explained,"I too was very happy until I chanced upon a peacock.My colors paled in comparison to the peacock's. Its rich colors put my coat to shame."
Curiosity defeated the crow,who was determined to look for the beautiful peacock.He finally found the peacock at the zoo.Hundreds of people gathered round to watch the peacock and its beautiful wings.After the crowd left,the crow rested itself onto a rock and said,"Dear peacock,"the crow said,"You are so beautiful.Every day,people come just to see you.People either drive me away or avoid me when they see me.You must be the happiest bird on the planet."
The peacock replied,"My beauty had me kept in this zoo.In the years I spent here,I often thought to myself that if I were a crow,I could be enjoying a carefree life outside.Then after many months of internal struggles,I come to realize that I need to learn to be happy in what I have instead of expecting what I do not have.I am happy because I'm satisfied with my life here."
56.How did the crow feel about his life at the beginning?( no more than 8 words)He/The crow was satisfied (content) with his/its life.
57.What is the meaning of the underlined part in Paragraph 3?(no more than 15 words)His/Its/My colors were not as beautiful/bright/colorful as the peacock's./Compared to/with the peacock's,his/its/my colors were less beautiful/colorful/bright.
58.What do people usually do when they see a crow?( no more than 10 words)They usually (either) drive him/it away or avoid him/it.
59.Why did the peacock often wish to be a crow?(no more than 15 words)Because he/it thought if he/it were a crow,he/it could be enjoying a carefree life.
60.What do you learn from the story?(no more than 20 words)We/People need to be happy with what we/they have instead of hoping for what we/they do not have..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Alexis,17,sat quietly in the passenger seat of her dad's car.She let her eyes lazily scan the landscape for wildlife.Then a deer came into view about 200 yards in front of them."Dad,there's a deer there!"Alexis said.It was a male deer with sharp antlers (角) on each side of its head.
As the car moved closer,Alexis saw that the deer's head was bent toward the ground.Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deer's head.Alexis realized the deer was attacking a woman.Sue,a 44-year-old mother,had been out for her morning run.The deer followed her and edged closer."I knew I was in trouble,"Sue says.She went to pick up a stick for self-defense,and the deer charged.It lifted her with its antlers and threw her into the air.Sue could feel blood flew down her leg.Within seconds,the deer had pushed her off the road.
When Alexis and her father pulled up,the deer was throwing Sue like a doll.Alexis looked into the woman's terrified eyes,and before her father had even stopped the car,the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer."I was kicking it to get its attention,"she says.Then her father,who had followed his daughter,pushed the deer away from the women.
Alexis helped Sue into the car,and then applied a piece of cloth to Sue's injured leg."We're going to get you to a hospital,"Alexis said.Then she heard her father shout loudly.He had been knocked to the ground.Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back.She beat the deer's head and neck,but the blows didn't scare it away."I was losing faith,"she says."A couple more strikes,Alexis,"said her father."You can do it."Turning the hammer around,Alexis closed her eyes and beat the deer's neck with all her strength.When she opened her eyes,the deer was running away.Alexis got in the driver's seat and sped toward the nearest hospital.
After Sue was treated,she tearfully thanked her rescuers."You expect a teenage girl to get on the phone and call for help,"she says,"not to beat up a deer."
21.What was Sue doing when she was attacked by the deer?C
A.She was driving home.
B.She was resting on the road.
C.She was taking exercise.
D.She was feeding wild animals.
22.What did Alexis do to save Sue?B
A.She pushed the deer away.
B.She hit the deer with her feet
C.She drove the car to hit the deer.
D.She beat the deer with a hammer.
23.Which of the following words can best describe Alexis?D
A.Strong.B.Cruel.C.Energetic.D.Brave.
24.What is the best title for the passage?D
A.A Woman Was Seriously Injured            
B.A Dangerous Deer Attacked a Woman
C.A Girl Rescued Her Father Successfully       
D.A Teenager Saved Others from a Deer Attack.

查看答案和解析>>

同步练习册答案