分析 本文介绍了给大脑保健的方法:合理的营养、适度的运动和智力活动.
解答 54.B 写作目的题 文章第一、二段介绍大脑的神奇,意在唤起读者对于大脑的赞叹并为下文"大脑保健"进行铺垫.然后以To keep this work of art (杰作)as polished as possible we need to eat right,exercise and keep mentally stimulated.一句揭示作者的写作意图.故选择B项.
55.D 主旨大意题 文章前半部分介绍了大脑的精巧和复杂.这种精巧和复杂远远超出人们的想象,令人惊叹.故选择D项.
56.B 细节理解题.由第三段Exercise stimulates a hormone in our brain that improves memory.一句可知,运动可刺激大脑里有助于改善记忆的荷尔蒙的分泌.故B项正确.
57.C 细节理解题 从表格中For breakfast,eat like a king; for lunch,like a queen; for supper,like a beggar.一句可知,给大脑保健所需要的合理营养要求早饭、午饭吃好,避免丰盛的晚餐.故C项正确.
点评 做阅读时经常犯错的主要原因是,仅凭读过文章后残留在脑海中的一丝印象来勾选答案,这样便很容易掉入出题人故意设布下的题目陷阱.所谓阅读理解,对于题目的理解一定要忠实于原文,因此,每一道题都应该与原文作全面的对比与核查,再得出答案.也就是说,阅读理解的每一道题目,在原文都应该有明确的出处,我们把这一出处叫做原文相关句,(1)排除与原文相关句主题不一致的选项(2)排除与原文相关句态度相反的选项 (3)排除用于过于极端或负面的选项(4)注意结合文章主旨和主题去排除.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
| Welcome to the 2012 London Olympic Games! | |
| Archery | Archery has a 10,000 year history,when bows and arrows were first used for hunting and war. Archery first appeared at the Paris Olympics of 1990.It was removed after 1908 and only returned to the Olympics at Munich in 1972. |
| Did you know? In the 14th century,archery was so important that as English law required every man,aged seven to 60,to practise it. | |
| Badminton | This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono,the same name as the town in which they lived. It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona.Although the rules of the modern sport were developed in England,Asian countries are now the best. |
| Did you know? The best balls are said to be made from the feathers of the left wing of goose. | |
| Football | There are two medal competitions for Olympic football,one for men's teams and one for women's. Football was first played at the 1908 Olympic Games and it has been played at every Olympic Games ever since,except for Los Angeles 1932. |
| Did you know? Hungary has won three football gold medals-more than any other country. | |
| Taekwondo | This Korean sport's name means"the way of the hand and foot".The players get points by hitting each other with these two parts of the body only.The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used. Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games. |
| Did you know? Over 60 million people from 190 countries around the world regularly take part in this sport. | |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Make a Racquet. | B.Sporting madness. |
| C.Festival of sport. | D.Let's go wild. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com