精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.One day,not too long ago,the employees of a large company in St.Louis,Missouri returned from their lunch break and were greeted with a sign on the front door.The sign said,"Yesterday the person who had been hindering(阻碍)your(41)Bin this company passed away.We (42)C you to join the funeral(葬礼)in the room that has been (43)Bin the gym."
At first everyone was sad to(44)Athat one of their colleagues had died.(45)D after a while they started getting (46)C about who this person might be.The curiosity(47)Aas the employees arrived at the gym to pay their last respects.Everyone (48)D,"Who is this person that was hindering my growth?Well,(49)Ahe's no longer here!"
One by one the(50)Agot closer to the coffin (棺材) and when they looked inside it,
they (51)Dbecame speechless.They stood over the coffin,(52)C into silence,as if someone had(53)Bthe deepest part of their soul.
There was a mirror inside the coffin-everyone who looked inside it could see himself.There was also a (54)B next to the mirror(55)D,"There is only one person who is able to(56)Ayour growth:it is YOU."
You are the only person who can determine your (57)C.You are the only person who can  (58)Cyour happiness,realization and success.You are the only person who can help yourself.Your life does not change when your boss changes,your friends change,your parents change,your partner changes or your company changes.Your life changes when YOU change,when you go(59)D your limiting beliefs and when you realize that you are the only one(60)Bfor your life.

41.A.abilityB.growthC.talentD.practice
42.A.makeB.letC.inviteD.have
43.A.startedB.preparedC.openedD.created
44.A.hearB.receiveC.noticeD.find
45.A.forB.orC.soD.but
46.A.angryB.sorryC.curiousD.nervous
47.A.grewB.appearedC.improvedD.disappeared
48.A.saidB.shoutedC.criedD.wondered
49.A.at leastB.in factC.at onceD.at all
50.A.employeesB.managersC.friendsD.leaders
51.A.clearlyB.fortunatelyC.obviouslyD.suddenly
52.A.worriedB.frightenedC.shockedD.delighted
53.A.brokenB.touchedC.stolenD.changed
54.A.letterB.signC.markD.book
55.A.tellingB.talkingC.speakingD.saying
56.A.limitB.helpC.improveD.inspire
57.A.businessB.heartC.lifeD.mind
58.A.realizeB.satisfyC.influenceD.consider
59.A.forB.uponC.withinD.beyond
60.A.reasonableB.responsibleC.suitableD.valuable.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一个小故事告诉我们你是唯一能帮助你自己的人,只有自己可以实现成功.

解答 41-45 BCBAD   46-50CADAA   51-55 DCBBD       55-60 ACCDB
41.B.考查名词辨析.依据下文的"Everyone wondered.‘Who is this person that was hindering my growth'"中的"my growth"可以推知,此处指在公司里阻碍自己成长的人,故选B项.ability能力;talent天赋;practice实践;故选B.
42.C.考查动词辨析.作为一个公司,有人去世,如果让员工参加葬礼,只可能是邀请,而不可能是要求、允许或建议,故选invite;故选C.
43.B.考查动词辨析.依据句意可知,体育馆的这个房间是被准备好举行葬礼用的,所以选prepared.start开始;open开放;create创造,均不符合句意;故选B.
44.A.考查动词辨析.由第一段内容可知,此处指公司的员工们都已经知晓了这一消息.句意为:知道他们的一个同事去世后,一开始大家都很伤心.receive收到(指具体的物);notice注意到;find发现;故选A.
45.D.考查介词辨析.上文提及刚开始大家都很伤心,后来又对谁死了感到好奇,二者是转折关系,所以用表示转折意义的连词but;故选D.
46.C.考查形容词辨析. 有同事去世了,但谁也不知道是谁去世了,所以此处用curious,大家好奇(地想知道)这个人是谁,而不可能是生气、遗憾或者紧张;故选C.
47.A.考查动词辨析.依据语境可知,公司的员工们对于谁去世了很好奇,所以这里指人们来到体育馆的时候,这种兴奋"增强"了.用grow能够很形象地描绘出当时大家的情绪变动.而appear出现;improve改善,提高;develop发展,都与上下文不符;故选A.
48.D.考查动词辨析.此处指同逝去的人道别并致以"最后的敬意",故此处用respect尊敬,敬意.sight视力,看见;attention注意,关注;appreciation感激,均不符合语境;故选D.
49.A.考查短语辨析.at least至少;反正;in fact事实上;at once立刻,马上;in general总的来说.句意为:谁是阻碍我成长的人呢?嗯,反正这个人已经不在了.故这里应用at least;故选A.
50.A.考查名词辨析.由上文提及的"The excitement…as the employees arrived at the gym to pay their last…"可知,来体育馆给死者送行的都是公司的员工;故选A.
51.D.考查副词辨析.由下文可知,棺材里放置的是一面镜子,这出乎他们的意料.所以这里用suddenly,表示"出乎意料".而quickly迅速地;finally最后;obviously显然地,均不符合语境;故选D.
52.C.考查形容词辨析.刚开始人们都觉得棺材里是人,而去了看到里面放着一面镜子,当然极其吃惊.Worry担心的;depress郁闷的;embarrass尴尬的,均不符合语境;故选C.
53.B.考查动词辨析.由下文知,人们发现棺材里面放的是镜子,由此可推知,阻碍他们前进的是他们自己,这犹如有人"触动了"他们的心灵深处,所以用touch;故选B.
54.B.考查名词辨析.由语境及文章第一段The sign said…再结合空前的also一词可以得知答案为sign;故选B.
55.D.考查动词辨析.read表示"(告示牌、标志物上)写着…"之意.其实依据文章第一段知,该处也可以用said,但不可以用wrote;故选D.
56.A.考查动词辨析.set limits to…给…设限,为固定搭配.句意为:只有一个人能给你的成长设限,那就是你;故选A.
57.C.考查名词辨析.由下文的"Your life does not change when your boss changes"及"when you realize that you are the only one…for your life."可知,这里说的是:你是唯一能够改变你的生活的人.所以用life;故选C.
58.C.考查动词辨析.句意为:你是唯一能够影响你的幸福、认知和成功的人.这里强调你对这一切的影响力;故选C.
59.D.考查介词辨析.文章告诉我们,我们之所以在成长进步中受到阻碍,是因为我们自己给自己设限了,所以我们要想改变这一切,就必须越过…,go beyond在此表示"越过…";故选D.
60.B.考查形容词辨析.当认识到你是唯一能够对自己生活负责的人…be responsible for对…负责;故选B.

点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.My wife and I have always been friendly with the clerks at the local convenience store.I don't think many people appreciate what a difficult job these folks have.They work for a little over minimum wage and I often wonder how they make ends meet.
One of the clerks,Charlie,was always wearing his glasses but he didn't one day.I asked him about it and he said they'd been out of order and that he couldn't afford a new pair.His family needed money.It was obvious that he was having a difficult time.
We wanted to help him,so we turned to our own eye doctor for assistance with a plan.We had his secretary contact him,asking him to come in for an eye exam for free.We told the doctor to let him order whatever glasses he wanted and that we would pay for them.Although Charlie questioned what was going on,the doctor just to ld him that someone had offered the money for his new glasses.When we went in to pay the bill,the doctor told us he was so touched by our idea that he waived the exam fee and only charged us for half the price of the glasses!
It was so wonderful to see Charlie in her new glasses and he enjoyed telling all the regular customers how the gift came about.I'm sure that upon hearing her story,ideas of kindness may have emerged in the minds of many.

21.Why didn't the clerk Charlie wear glasses one day?C
A.It was very warm and fine.
B.His old glasses were broken.
C.His glasses were missing.
D.He forgot to wear his glasses.
22.From the passage,we can infer thatB.
A.Charlie was a young man with skills
B.Charlie knew who paid the money for the new glasses
C.Charlie didn't support his family with enough money
D.Charlie entirely accepted the money for the new glasses
23.The underlined word"waived"in the third paragraph can be replaced byA.
A.gave up       B.took up       C.cut down          D.put off
24.Which of the following could be the best title for the passage?B
A.The Wonderful Feeling of Helping others   
B.Customers'Gift to an Employee
C.A Friendly Clerk-Charlie              
D.A New Pair of Glasses.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

18.Many student are in the classroom.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改. 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词.删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
One day,little Tony went to a shopping center with his parent.It was very crowded.Tony saw a toy on a shop window.He liked it so very much that he quickly walked into the shop.After looks at the toy for some time,he turned around and found where his parents were missing.Tony was scared and begun to cry.A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop.Five minutes later.Tony saw parents.Mom said"How nice to see you again!Dad and I were terrible worried."Tony promised her that this would never happen again.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.English is fast becoming the language of science around the world,but what is its future among everyday speakers?One expert points out that the percentage(比率) of native English speakers is declining(降低) while the languages of other rapidly growing regions are being spoken by increasing numbers of people.But English will continue to remain widespread and important.
However,British language scholar David Graddol says English will probably drop in dominance(主导) by the middle of this century to rank after Chinese,about equally with Arabic,Hindi,and Urdu."The number of people speaking English as a first language continues to rise,but it isn't rising nearly as fast as the numbers of many other languages around the world,simply because the main population group has been largely in the less developed countries where languages other than English have been spoken,"he says.
In a recent article in the journal Science,Mr.Graddol noted that three languages that are not near the top of the list of the most widely spoken now might be there soon.These are Bengali,Tamil,and Malay,spoken in south and southeast Asia.
David Crystal,the author of the Cambridge Encyclopedia of the English Language,says about 1.5billion of the world's six billion people speak it as a second language compared to the 400million native speakers.But another expert on the English language says Mr.Graddol underestimates (低估) the future of its dominance."All the evidence suggests that the English language snowball is rolling down a hill and is getting faster,but nobody quite knows what's going to happen because no language has been in this position before."he said.

8.In David Graddol's opinion,English willC.
A.remain widespread and important
B.be more important than any other language
C.lose its dominant position
D.die away in the near future
9.The underlined sentence in the last paragraph implies thatA.
A.more and more language users will choose English
B.the English language snowball is rolling down faster than any time in the past
C.English language will soon drop in dominance
D.snowballs will roll down faster than language balls
10.How many experts does the passage mention who express their ideas about the future of English?B
A.2.    B.3.
C.4.    D.5.
11.What should be the best title for the passage?B
A.English Remaining in the Dominant Position
B.The Future of English?Who Knows?
C.Opinions from Different Experts
D.The English Language Snowball Rolling Down.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.As we all know,the official languages of Canada are French and English.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.-Congratulations!I hear you passed the driving test the first time you took it.
-Thanks.You know,I        full preparations for it.(  )
A.madeB.have madeC.had madeD.was making

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.Once there lived a rich man (61)whowanted to do something for the people of his town.(62)Butfirst he wanted to find out whether they deserved his help.
In the center of the main road into the town,he placed (63)avery large stone.Then he (64)hid(hide) behind a tree and waited.Soon an old man came along with his cow.
"Who put this stone in the center of the road?"said the old man,but he did not try to remove the stone.Instead,with some difficulty he passed around the stone and continued his way.(65)Anotherman came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained about the stone but none tried to remove (66)it.Late in the afternoon a young man came along.He saw the stone,(65)saying(say) to himself,"The night (68)will be(be) very dark.Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone."
Then he began to move the stone.He pushed and pulled with all his (69)strength(strong) to move it..(70)Underthe stone,he found a bag of money.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Another cultural aspect of nonverbal communication is one that you might not think about:space.Every person feels himself have a sort of invisible protection surrounding his physical body.When someone comes too close,he feels uncomfortable.When he bumps onto someone,he feels obliged to apologize.But the size of a person's"comfort zone"depends on his cultural ethnic origin.For example,in casual conversation,many Americans stand about four feet apart.In other words,they like to keep each other"at an arm's length".People in Latin or Arab cultures,in contrast,stand very close to each other and touch each other often.If someone from one of those cultures stands too close to an American while in conversation,the Americans may feel uncomfortable and back away.
When Americans are talking,they expect others to respond to what they are saying.To Americans,polite conversationalists understand by showing expressions of excitement or dislike,shock or sadness.People with a"poker face",whose emotions are hidden by a deadpan(无表情的) expression,are looked upon with suspicion.Americans also show their attentiveness in a conversation by raising their eyebrows,nodding,smiling politely and maintaining good eye contact.However,some cultures view direct eye contact as impolite or threatening.Americans see it as a sign of genuineness and honesty.If a person doesn't look you in the eye,American might say:you should question his motives---or suppose that he doesn't like you.Yet with all the concern for eye contact,Americans still consider staring---especially at strangers---to be rude.
58.What the author discussed in the previous section is most probably aboutD.
  A.classification of nonverbal communication
  B.the reasons why people should think about space
  C.the relationship between communication and space
  D.some other cultural aspects of nonverbal communication
59.How far people keep to each other while talking is closely associated with theirB.
A.race      
B.culture         
C.custom      
D.nationality
60.When a person from Latin America talks to an Arabian on informal occasions,A.
A.he stands about four feet away            
B."comfort zone"does not exist
C.keeping close enough is preferred             
D.communication barriers (障碍) may appear
61.In a conversation between friends,Americans regard it as honest and truthful toA.
A.maintain direct eye contact                   
B.hide emotions with a deadpan expression
C.display excitement or dislike,shock or sadness   
D.raise their eyebrows,nod and smile politely.

查看答案和解析>>

同步练习册答案