3.On Tuesday,Apple'CEO,Tim Cook,announced the Apple Watch.It is like a normal watch,but it can do all the things a mobile phone does-and more.
At US﹩349,the Apple Watch is expensive. Some people doubt that they will become as successful as smartphones.However,it seems that it will open another door for the use of computers.The watch taps you whenever a new message comes in.It prepares answers to questions you receive from friends.It checks your health."It's the most personal product we've ever made,"Cook said.
If the Apple Watch becomes popular,it will change the way the world communicates with computers."It might not only be a change for Apple,but for the whole industry,"says technology expert,Daniel Ives.
How does it work?
The Apple Watch has a speaker that users can both hear and feel.You can press the side button to communicate with people quickly and easily.The Apple Watch also introduces health and fitness apps(应用程序)that can help people lead healthier lives.
You can try it.
According to Matt Vella,a writer for TIME magazine,the watch is"the most thrilling product since the iPad."
After actually trying the watch,he says"There's a lot we don't know about the Apple Watch.How long will its battery last?How exactly will it connect with the iPhone?But wearing the watch answers some other questions.It is very comfortable.You can easily forget you are wearing the Apple Watch."
25.What does the underlined sentence probably mean?C
A.The Apple Watch will be successful as the smartphone.
B.Contrary to popular belief,many people dislike the Apple Watch.
C.Some people don't think the Apple Watch will be as popular as smartphones.
D.Some people think the Apple Watch will be more popular than smartphones.
26.Which of the following is NOT mentioned in the passage?D
A.The Apple Watch has a speaker.
B.The Apple Watch can check your health.
C.You can send messages with the Apple Watch.
D.The Apple Watch doesn't need a battery.
27.What does Matt Vella think about the Apple Watch?A
A.Exciting.B.Beautiful.C.Normal D.Expensive.
28.This passage is aboutC.
A.how to choose the Apple Watch
B.why people buy the Apple Watch
C.a new product
D.a new method.
分析 本文主要介绍了苹果公司的一个新产品--the Apple Watch.它看起来就像普通的手表一样,但是它的功能却比手机还多.让我们期待这一产品吧.
解答 25.C 句意猜测题.根据句意可知为:有些人怀疑它能否像智能手机那样成功.故选择C,意为:有些人觉得它不会像智能手机那么受欢迎.学科网
26.D 细节理解题.根据第五段的The Apple Watch has a speaker可知选项A被提及;根据第二段的It prepares answers to questions you receive from friends.It checks your health.可知选项B、C被提及.而根据最后一段的There's a lot we don't know about the Apple Watch.How long will its battery last 可知选项D是没有被提到的.故选择D.
27.A 细节理解题.根据倒数 第二段的According to Matt Vella,a writer for TIME magazine,the watch is"the most thrilling product since the iPad."可知Matt认为这是自iPad以来,最令人兴奋的产品.故选择A.
28.C 主旨大意题.根据对全文的理解可知,这篇文章主要就是介绍了一款新产品,并没有说如何使用这款产品或这款产品怎么受欢迎.故选择C.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.