精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
12.20 million yuan in quake aid
The Chinese Red Cross Foundation (CRCF) received a donation of 20million yuan for earthquake disaster relief from Shanxi Liansheng Group,a private energy corporation.The fund will be used for tents,clothes and strengthening medical cared services.
Real estate donations
Domestic and foreign real estate(房地产)companies'donations to earthquake-stricken areas exceeded(超过)255million yuan by May 15,according to house.china.cn,a leading property website in China.The companies included CaitaLand,SohoChina,Greenland,New World and Poly Property.In addition to cash,the donations included vans,rescue equipment,tents and medicine.
Color of charity
The Chinese Red Cross Foundation (CRCF) launched a nationwide"Chinese Red"charitable program recently,which is to inspire domestic and foreign enterprises to design a red-colored or packaged product and donate a part of the profits of the product to CRCF for medical care improvements in rural China.Businesses including Microsoft MSN,Glanze and Gome have signed contracts to take part in the program.
Clean water
The US-based water processing company Pentair Water has donated water processing facilities worth about 300,000yuan to charities in western China.The water processing facilities donated by Pentair can produce directly drinkable water.These facilities will be given to poor schools in western China.Pentair says it will continue to support public charity projects to provide more Chinese children with access to clean fresh water.
Established in 1966,the company has become one of the largest water processing equipment manufacturers in the world and its global business revenues reached $3.4billion in 2007.

21.All the messages are aboutC.
A.donations in quake aid
B.earthquake disaster relief
C.charity work
D.environment protection
22.What's the aim of the programme"Chinese Red"?C
A.To design more red-coloured or packaged products.
B.To bring in more profits.
C.To raise more money for medical care improvements in rural China.
D.To help open more domestic and foreign enterprises.
23.In which message do the donations include rescue equipment,tents and medicine?A
A.Real estate donations
B.20 million yuan in quake aid
C.Color of charity
D.Clean water
24.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A
A.The water processing facilities donated by Pentair Water can produce directly drinkable water.
B.The website"house.china.cn"is the largest property website in China.
C.Shanxi Liansheng Group is an energy corporation attached to CRCF.
D.Pentair Water has been the largest water processing equipment manufacturers for 50years.

分析 本文写了由中国红十字会发起的慈善工作,包括为地震灾区捐款,为中国农村医疗保健筹款,为中国西部地区捐赠水处理设备.

解答 21.C  推理判断题.文中的20 million yuan in quake aid抗震救灾2000万元,Color of charity和Clean water都是以捐赠的方式做的慈善工作,所以全篇文章讲的主要是慈善工作.C选项符合题意.
22.C 细节理解题.根据文中句子"Chinese Red",which is to inspire domestic and foreign enterprises to design a red-colored or packaged product and donate a part of the profits of the product to CRCF for medical care improvements in rural China.可以看出Chinese Red是鼓励国内外企业设计一种红色或包装的产品,将产品的利润的一部分用于农村中国医疗保健的改善,所以答案选C
23.A 细节理解题.根据文中句子在Real estate donations房地产的捐赠,the donations included vans,rescue equipment,tents and medicine.捐赠包括客货车、救援设备、帐篷和药品.所以答案选A.
24.A 细节理解题.根据文中句子 The water processing facilities donated by Pentair can produce directly drinkable water由Pentair捐赠的水处理设备捐可以生产直接饮用的水,所以A选项是正确的.B选项在文中没有提到它是不是最大的网站;在与CRCF的公司中根据句子Businesses including Microsoft MSN,Glanze and Gome have signed contracts to take part in the program.可以看出没有Shanxi Liansheng Group,C选项错误;Established in 1966,the company has become one of the largest water processing equipment 公司成立于1966,已成为国内最大的水处理设备之一的公司.D选项说50年来一直是世界最大水设备生产公司是不对的,故答案是A.

点评 本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体.搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息.在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Last weekend our school held a sports meeting.(61)Realizing(realize) it was our last sports meeting in high school,we decided to make it an unforgettable experience for all of us.
We first attended the opening parade,for(62)which our class made a lot of preparations.To our(63)excitement (excited),our parade performance was (64)a great success.After the parade,the games started.My classmates participated (65)invarious events such as running,high jump,long jump etc.Due to the hard training they(66)had done (do) before,their performances were very impressive.On the stand,my classmates applauded and cheered the athletes.Some raised their cameras to capture the exciting moments,and some(67)accompanied(accompany) the athletes to help them have a relaxation.Finally,the result was announced.It was(68)amazing(amaze) that our class was reported (69)to have won (win) the first place.Our efforts paid off.(70)Awarded/Having been awarded(award) the first prize,we took a picture together excitedly.
I believe all of us will remember this unforgettable experience as time goes by.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.On Tuesday,Apple'CEO,Tim Cook,announced the Apple Watch.It is like a normal watch,but it can do all the things a mobile phone does-and more.
At US﹩349,the Apple Watch is expensive. Some people doubt that they will become as successful as smartphones.However,it seems that it will open another door for the use of computers.The watch taps you whenever a new message comes in.It prepares answers to questions you receive from friends.It checks your health."It's the most personal product we've ever made,"Cook said.
If the Apple Watch becomes popular,it will change the way the world communicates with computers."It might not only be a change for Apple,but for the whole industry,"says technology expert,Daniel Ives.
How does it work?
The Apple Watch has a speaker that users can both hear and feel.You can press the side button to communicate with people quickly and easily.The Apple Watch also introduces health and fitness apps(应用程序)that can help people lead healthier lives.
You can try it.
According to Matt Vella,a writer for TIME magazine,the watch is"the most thrilling product since the iPad."
After actually trying the watch,he says"There's a lot we don't know about the Apple Watch.How long will its battery last?How exactly will it connect with the iPhone?But wearing the watch answers some other questions.It is very comfortable.You can easily forget you are wearing the Apple Watch."

25.What does the underlined sentence probably mean?C
A.The Apple Watch will be successful as the smartphone.
B.Contrary to popular belief,many people dislike the Apple Watch.
C.Some people don't think the Apple Watch will be as popular as smartphones.
D.Some people think the Apple Watch will be more popular than smartphones.
26.Which of the following is NOT mentioned in the passage?D
A.The Apple Watch has a speaker.
B.The Apple Watch can check your health.
C.You can send messages with the Apple Watch.
D.The Apple Watch doesn't need a battery.
27.What does Matt Vella think about the Apple Watch?A
A.Exciting.B.Beautiful.C.Normal  D.Expensive.
28.This passage is aboutC.
A.how to choose the Apple Watch
B.why people buy the Apple Watch
C.a new product
D.a new method.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.What color dress does the man tell the woman to wear?
A.Red.B.Blue.C.Grey.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

7.Maybe you are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessary so,however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Here is how.Plan your time carefully.
When you plan your week,you should make a list of things that you have to do.After making the list,you should make a schedule of your time.First time for eating,sleeping,dressing,etc.Then decide a good,regular time for studying(36)G A weekly schedule may not solve all your problems,but it will force you to realize what is happening to your time.
Find a good place to study.
(37)A Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room.Free from everything but study materials.No games,radios,or television.When you sit down to study,concentrate on the subject.
Make good use of your time in class.
Take advantage of class time to listen to everything the teachers say(38)D Taking notes will help you remember what your teachers say.
Study regularly.
When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teachers mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,read the material.(39)C.If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.
Develop a good attitude about tests.
The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.(40)F,so don't be overly worried.There are other methods that might help you with your studying.You will probably discover many others after you have tried these.

A.Look around the house for a good study area.
B.No one can become a top student unless he or she works hard
C.This will help you understand the next class.
D.Really listening in class means less work later
E.Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.
F.The world won't end if you don't pass a test
G.Don't forget to set aside enough time for entertainment.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

17.We didn't know you were in trouble at that time,otherwise (否则)we would have given you a hand.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

4.假设你是李华,你期中考试英语成绩不理想,打算今后用功学习.请根据以下要点,发送一份Email给你的笔友Jenny,谈谈你今后的英语学习计划.
要点:
(1)成绩不好的原因(至少三点).
(2)今后英语学习的打算:(1)请教老师同学;(2)提高听课效率;(3)及时完成作业;(4)…
注意:(1)信的内容应包括所有要点,可适当发挥或增加细节;
(2)词数120左右(信的格式及开头已写好,不记入总词数).
Dear Jenny
I'm sorry to tell you that I did poorly in English MidTerm Examination.Here are the reasons.A lack of hard work at English is the first point.Besides,the wrong belief in English learning is what led to failure.I have held a point that to learn English is to remember English words and phrases.What's most terrible is that I spend little time in comprehension reading.To improve English,I have made a new learning plan,hoping to make progress in English.From now on,I will turn to my English teacher and classmates for help if I come across some problems.At the same time,I will listen attentively in class and take notes in time when necessary.In addition,I will finish the assignments after timely revision every day.Above all,I will adopt correct learning strategies and work harder than before.
What do you think of my plan?
Your Faithfully
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

1.When they crossed the Rocky Mountains,the cousinsmanaged (设法做成) to catch sight of some mountain goats and even a grizzly bear.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

3.听第6段材料,回答第6至第7题.
6.What did the man do last weekend?
A.Watched TV.    B.Stayed at home.   C.Visited a friend.
7.What will the woman probably do this weekend?
A.Play tennis        B.Do some shopping.    C.Go to a dance.

查看答案和解析>>

同步练习册答案