精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.At thirteen,I was diagnosed(诊断)with kind of attention disorder.It made school difficult for me.When everyone else in the class was focusing on tasks,I could not.
In my first literature class,Mrs.Smith asked us to read a story and then write on it,all within 45minutes.I raised my hand right away and said,"Mrs.Smith,you see,the doctor said I have attention problems.I might not be able to do it."
She glanced down at me through her glasses,"you are no different from your classmates,young man."
I tried,but I didn't finish the reading when the bell rang.I had to take it home.
In the quietness of my bedroom,the story suddenly all became clear to me.It was about a blind person,Louis Braille.He lived in a time when the blind couldn't get much education.But Louis didn't give up.Instead,he invented a reading system of raised dots (点),which opened up a whole new world of knowledge to the blind.
Wasn't I the"blind"in my class,being made to learn like the"sighted"students?My thoughts spilled out and my pen started to dance.I completed the task within 40minutes.Indeed,I was no different from others; I just needed a quieter place.If Louis could find his way out of his problems,why should I ever give up?
I didn't expect anything when I handed in my paper to Mrs.Smith,so it was quite a surprise when it came back to me the next day with an"A"on it.At the bottom of the paper were these words:"See what you can do when you keep trying?"

45.The author didn't finish the reading in class becauseC.
A.He was new to the class
B.He was tired of literature
C.He had an attention disorder
D.He wanted to take the task home
46.What do we know about Louis Braille from the passage?A.
A.He made a great invention.
B.He had good sight.
C.He gave up reading.
D.He learned a lot from school.
47.What was Mrs.Smith's attitude to the author at the end of the story?D.
A.Angry.
B.Impatient.
C.Sympathetic.
D.Encouraging.
48.What is the main idea of the passage?D.
A.The disabled should be treated with respect.
B.A teacher can open up a new world to students.
C.Everyone needs a hand when faced with challenges.
D.One can find his way out of difficulties with efforts.

分析 本文主要讲述作者有注意力紊乱、精力不能集中的障碍症,因此不想努力读书.在老师的激励下,克服困难的故事.

解答 45.C细节理解题.根据第一段At thirteen,I was diagnosed with a kind of attention disorder.可知作者被诊断出注意力紊乱,故选C项.
46.A  推断题.根据第五段提到it was about a blind person,Louise Braile,和 Instead,he invented a reading systerm of raised dots,which opened up a whole new world of knowledge to the blind可知Louise Braile是个盲人,创造了盲文,故选A项.
47.D 推断题.根据最后一段提到so it was a surprise when it came back to me the next day-with an"A"当我看到作业上A时,非常的吃惊,史密斯小姐对我的态度是令人鼓励的,故选D项.
48.D 主旨大意.本文主要讲述作者有注意力紊乱,不想努力读书,在老师的激励下,克服困难的故事,故选D项.

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.As is known to all,the number of students in senior high school is increasing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.-How long are you staying?
--I don't know.__________.(  )
A.That's OKB.Never mind
C.It dependsD.It doesn't matter.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Unluckily,he was caught in a traffic jam and missed the job interview,thus losing the job.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.An earthquake hit Yushu,leaving his hometowndestroyed (destroy).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.During the Qingming Festival,people show respect for their dead ancestors.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

15.听第6段材料,回答第6-7题.
6.What can we know about Peter?
A.He has just got married.
B.He met his girlfriend unexpectedly.
C.He was returned home from abroad.
7.What will the man go to Paris for?
A.Business.  B.Sightseeing.      C.Honeymoon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.After being born at the end of 1932,Mr.Cameron Senior suffered a lot with both legs shortened below the knee and his feet twisted.He went under numerous operations to ease his pain,and eventually both limbs(下肢)  had to be cut off.But despite his disability and later losing the sight in one eye,Mr.Cameron Senior still gained a successful career as a stockbroker(股票经纪人).
  After moving to England from Scotland as a child,he married Mary and the couple raised four children at the family home in Peasemore,Berks.
  In an interview with the Daily Telegraph two years ago,the Tory leader described the experience of growing up with a father with a disability.He told how once they were on holiday in Cornwall,he overheard someone rudely saying."That guy's wearing funny boots."Mr.Cameron(卡梅伦 英国前任首相) said he thought to himself,"That's odd,no one ever says that."
  In an ITV interview before the general election,Mr.Cameron said of his father,"He's an amazingly brave man because he was born with no heels-quite a disability.But the glass with him was half-full,normally with something alcoholic.I think I got my sense of optimism from him."
   Mr.Cameron also appeared with his parents at an event and said that they understood his idea for"A Big Society".
"They showed me how a big society could work every day I was growing up,"he said,"I know what are my responsibilities."Mr.Cameron's disability is not thought to have played any part in his death aged 77.Friends said he was"so proud"to see his son become Prime Minister in May,and had visited 10 Downing Street and Chequers.However,the family's various holiday plans meant that he did not get to meet his latest granddaughter Florence,who was delivered to the PM's wife Samantha last month.

46.What is the passage mainly about?B
A.The life and character of Mr.Cameron Senior.
B.A huge hero figure in the eyes of son.
C.The newly elected Prime Minister.
D.A disabled father and his career.
47.In the text,the underlined part"the Tory leader"refers toD.
A.Mr.Cameron Senior
B.the Daily Telegraph
C.a leader in the government
D.Prime Minister David Cameron
48.When Mr.Cameron heard the rude words,C.
A.he exploded with anger all of a sudden
B.he thought the man was too foolish
C.he was shocked and unable to understand
D.he expected it a long time ago
49.According to Mr.Cameron,"A Big Society"meansA.
A.people take up their duties in the society
B.there are numbers of families in the society
C.much freedom will be offered to the people
D.many events will take place in the future
50.From the last paragraph we can know thatD.
A.Florence was adopted by the PM's wife.
B.the disability caused Mr.Cameron Senior death
C.Mr.Cameron Senior lived in 10 Downing Street
D.Mr.Cameron Senior took a pride in having such a son.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Friends and Buddies
This program is planned for teenagers who have special needs with the goal of meeting within a community with other peers (同龄人).The purpose of the program is that it will lead to a better understanding of friendships.Gym,Swim,Surprise Guest,and Pizza are included.Ages 12-18,numbers of members are limited.Contact:Gloria Bass.This program is held 2Fridays per month.Fees:﹩65/﹩85
Club Saturday Swim
This program is available to anyone aged 5-14who is challenged by mental,physical,or emotional trouble.The program will be held each Saturday afternoon,12:00-12:30p.m.or 12:30-1:00p.m.Fees:﹩136/﹩260
Sibshops (ages 10-13)
Sibshops is a program for siblings (兄弟姐妹) of children with challenges.It includes group activities and talk treatment ways with the focus (集中) on improving sibling relationships and the whole family happiness.Location:Hope Church,Wilton CT.Wednesday:4:00-5:00p.m.Fees:﹩50/﹩65
Banana Splits
Banana Splits is an educational support group for children in family trouble.Children aged 9-13will have the opportunity to meet other children whose parents have separated or divorced (离婚),learn to recognize feelings,think of keephealthy skills and have a place to share their struggles through verbal (语言的),physical,and artistic experiences.Location:Hope Church,Wilton CT.Tuesday:4:30-5:30p.m.Fees:﹩50/﹩65

13.If you have free time only on Saturday,you can go toB.
A.Friends and Buddies                     
B.Club Saturday Swim
C.Sibshops (ages 10-13)
D.Banana Splits
14.Activities on how to lead to a better understanding of friendships are heldA.
A.2Fridays per month
B.12:00-12:30p.m.or 12:30-1:00p.m.,Saturday afternoon
C.4:00-5:00p.m.,Wednesday
D.4:30-5:30p.m.,Tuesday
15.Which of the following is TRUE according to the four passages?D
A.They are all in the same place.
B.They are all free of charge.
C.They all hold activities each week.
D.They are all intended for children.

查看答案和解析>>

同步练习册答案