精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.My shoe lesson number one.
Back in my days as a salesman,I was on my way to deliver a speech in Newfoundland.Sitting comfortably in the airplane seat,I suddenly broke out in a cold sweat as I realized I had left my dress shoes at home.I was wearing running shoes for an important speech.
I knew I could buy a new pair when I land.Too late; the stores were already closed.What about in the morning?No,the next day was Sunday and my speech was scheduled for 9:00a.m.Ninety seconds later,however,my cold sweat has been replaced with a single idea.
The next morning,I began my speech,"You might be wondering why I am wearing running shoes today.Well,it's about this request here.When I'm done speaking,I'll be running door to door and I want every one of you to come running with me,too."My little"goof-up"became a clever demonstration(示范) of action speaking louder than words.
My shoe lesson number two.
My brother was getting married.We had just witnessed the signing of the papers at their house,and they were rushing over to another place for the ceremony.As we locked up their house,my wife's shoes broke.So off to the nearest shoe store we flew.We knew they would wait for us before starting the ceremony.What we did not know was how long they would wait.
That day,my wife performed a miracle(奇迹)that no other woman has done before or since.She went into the store and came out just five minutes later with the perfect pair of shoes.
Perhaps the most important lesson here is that,contrary to popular belief,the shoe does not make the man/woman.But the lack of shoes can surely build character.

12.Upon thinking of his shoes on the plane,the author feltC
A.proud          B.delighted        C.panicky         D.encouraged
13.What does the underlined part"goof-up"probably mean?B
A.Image          B.Mistake         C.Success         D.Present
14.Before entering the shoe store,the author thought itD
A.strange to be in a dilemma for a second time
B.a great pity to have to miss to his brother's wedding
C.important to test the quality of a new pair of shoes
D.unlikely for his wife to finish shopping in a short time
15.What's the message the author conveys in the text?A
A.Emergencies can help shape our character.
B.You can never judge a person by his looks.
C.It's hard to change our character overnight.
D.Never buy shoes without trying them on first.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了两次鞋出现问题的紧急情况下,作者和妻子的机智应对,看出危机塑造人的个性.

解答 12.C.推理判断题.根据第二段Ninety seconds later,however,my cold sweat has been replaced with a single idea可知当他想起飞机上的鞋子时,作者感到恐慌;故选C.
13.B.词义猜测题.根据第二段My little"goof-up"became a clever demonstration(示范) of action speaking louder than words可知我的小错误成为行动胜于言语的一个聪明的示范;可知意为错误;故选B.
14.D.推理判断题.根据第四段That day,my wife performed a miracle(奇迹)that no other woman has done before or since.She went into the store and came out just five minutes later with the perfect pair of shoes可知作者没有想过妻子能在短时间内买完鞋;故选D.
15.A.细节理解题.根据最后一段Perhaps the most important lesson here is that,contrary to popular belief,the shoe does not make the man/woman.But the lack of shoes can surely build character可知文章主要告诉我们紧急事件会帮助塑造人的个性;故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.假如你李华,你所在的学校摄影协会将在周六上午到北山公园举行主题为"the
Beauty of Nature"的活动,外教Bob由于不熟悉地形,你给他寄去一张路线图并写
一封信,以便他能顺利到达.
主要内容:1.说明活动集合的时间(上午9:00)和集合地点(公园入口);
  2.介绍从校门口到公园的路线;承诺在公园门口等他.
  3.希望Bob能玩得尽兴.
要    求:1.字数:100左右
   2.根据内容,适当增加细节,以使行文连贯
   3.开头和结尾已为你写好
参考词汇:摄影协会:photography club,路线:route,校园路:Campus Road
Dear Bob,
I am glad to inform you that our photography club is going to have an activity with the topic"the Beauty of Nature"in Bei Shan Park this Saturday.
                                                        
Best wishes
Yours truly
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Whether we should allow marine (海洋的) parks to stay open has been widely debated in our community recently.A variety of different arguments have been put forward about it.
Smith,a sociologist,argued that dolphin parks provide the only opportunity for much of the public to see marine mammals.As this argument goes,most Australians live in cities and never get to see these animals.Marine parks allow the average Australian to appreciate our marine wildlife.However,in fact,there are many places where they can be seen in the wild.Moreover,these places do not charge an overpriced entry fee-they are free.
Dr.Alison Lane,the director of the Cairns Marine Science Institute,insists that we need marine parks for scientific research.She argues that much of our knowledge of marine mammals comes from studies which were undertaken at marine parks.The knowledge which is obtained at marine parks can be useful for planning for the preservation of marine mammal species.However,Jones,a zoologist,explains that park research is only useful for understanding captive animals and is not useful for learning about animals in the wild.Their diets are different,they have significantly lower life lengths and they are more likely to have a disease.In addition,marine mammals in dolphin parks are trained and this means that their patterns of social behavior are changed.
The Marine Park Owners Association holds that marine parks attract a lot of foreign tourists.This position goes on to state that these tourists spend a lot of money,increasing our foreign exchange earnings and assisting our national balance of payments.However,foreign tourists would still come to Australia if the parks were closed down.Indeed,surveys of overseas tourists show that they come here for a variety of other reasons and not to visit places like Seaworld.Tourists come here to see our native wildlife in its natural environment and not to see it in cages and concrete pools.They can see animals in those conditions in their own countries.
In a word,perhaps an agreement cannot be reached now.However,a question does deserve our consideration:If we continue with our past crimes against these creatures,how will our future generations view us?

56.Who support(s) the idea of closing marine parks?B
A.Most Australians.  B.Jones.  C.Smith.  D.Alison Lane.
57.Which is NOT the reason to keep marine parks?D
A.For entertainment purpose.
B.For scientific research purpose.
C.For economic purpose.
D.For political purpose.
58.The author tries to persuade readers to accept his argument mainly byA.
A.pointing out the problems with keeping the marine parks
B.using evidence he has collected at the marine parks
C.discussing the advantages of animals'natural homes
D.questioning the way the animals are studied.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

10.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加,删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分.
Today we had an English test.I found the test difficulty,but I tried hardly to do it.
Suddenly Mary,my best friend,asking me to let her to copy my answers.After think for some time,I agreed.But after the test,both of us was called to the teacher's office.The teacher was angry because we had same answers in the test.We were warned not to cheat again so she would need see our parents.I was very upset.I didn't cheat.I was just helping a friend.Why does she punish me?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.假如你是辽宁省实验中学北校学生李华,你在某英文论坛上看到一个帖子.澳大利亚中学生Martin想来中国旅游,你向他推荐了沈阳市,请根据以下提示写一封电子邮件.
内容包括:1.自我介绍;
2.推荐理由:历史悠久、景色优美、文化丰富、市民友好、小吃多样;
3.你的祝愿.
注意:1.字数不少于100.
适当加入细节,使内容充实、行文连贯.
Dear Martin,
I'm very glad to have read the post that you put on the English Forum.
                              
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Tu Youyou has spent 40 years doing research on artemisinin (青蒿素) and won Nobel Prize.She deservesour respect.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.It isnatural(自然的)that such a hardworking student should pass the exam.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Many students may feel(61)stressed(stress) because of their parents.Most parents have good intentions,(62)but some of them aren't very helpful with the problems their sons and daughters have in(63)adjusting(adjust) to college,and a few of them seem to go out of their way to add to their children's difficulties.
For one thing,parents are often not aware(64)of the kinds of problems their children face.They don't realize that the(65)competition(compete) is stronger,that the required standards of work are(66)higher(high),and that their children may not be prepared for(67)thechange.They may be upset by their children's poor grades.At their kindest,they may(68)gently(gentle) ask why John or Mary isn't doing better,whether he or she is trying as hard as he or she should,and so on.At their worst,they may threaten(69)to take (take) their children out of college or cut off living expenses.
Sometimes parents think it right and natural that they determine(70)whattheir children do with their lives.They forget that everyone is different and that each person must develop in his or her own way.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.With only about 1,000pandas left in the world,China is desperately trying to clone the animal and save the endangered species.That's a move similar to what the Texas A&M University researchers have been undertaking for the past five years in a project called"Noah's Ark".
Noah's Ark is aimed at collecting eggs,embryos (胚胎),semen and DNA of endangered animals and storing them in liquid nitrogen.If certain species should become extinct,Dr Duane Kraemer,a professor in Texas A&M's College of Veterinary Medicine,says there would be enough of the basic building blocks to reintroduce the species in the future.
It is estimated that as many as 2,000species of mammals,birds and reptiles will become extinct in over 100years.The panda,native only to China,is in danger of becoming extinct in the next 25years.
This week,Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit.They are now trying to implant the embryo into a host animal.
The entire procedure could take from three to five years to complete.
"The nuclear transfer (核子移植) of one species to another is not easy,and the lack of available panda eggs could be a major problem,"Kraemer believes.
"They will probably have to do several hundred transfers to result in one pregnancy (怀孕).It takes a long time and it's difficult,but this could be groundbreaking science if it works.They are certainly not putting any live pandas at risk,so it is worth the effort,"adds Kraemer,who is one of the leaders of the Project at Texas A&M,the firstever attempt at cloning a dog.
"They are trying to do something that's never been done,and this is very similar to our work in Noah's Ark.We're both trying to save animals that face extinction.I certainly appreciate their effort and there's a lot we can learn from what they are attempting to do.It's a research that is very much needed."
28.The aim of"Noah's Ark"project is toB.
A.make efforts to clone the endangered pandas
B.save endangered animals from dying out
C.collect DNA of endangered animals to study
D.transfer the nuclear of one animal to another
29.According to Prof.Kraemer,the major problem in cloning pandas would be the lack ofA.
A.available panda eggs  
B.host animals
C.qualified researchers  
D.enough money
30.The best title of the passage may beC.
A.China's Success in Pandas Cloning
B.The First Cloned Panda in the World
C.Exploring the Possibility to Clone Pandas
D.China-the Native Place of Pandas Forever
31.From the passage we know thatD.
A.Kraemer and his team have succeeded in cloning a dog
B.scientists try to implant a panda's egg into a rabbit
C.Kraemer will work with Chinese scientists in clone researches
D.about two thousand species will probably die out in a century.

查看答案和解析>>

同步练习册答案