【题目】I walked down the hall heading to see my 88-year-old grandma who had been in hospital. Each member of the family was taking turns sitting with her because of her dementia (痴呆). As I did I looked very carefully at some of the rooms on this wing of the hospital, and it seemed that almost every bed held an elderly person. Some appeared to be confused, and some just looked lonely. I couldn’t help but notice that there was no family there, no one to care them, and no one to reduce the ache of loneliness. My heart broke inside me.
They are aging, with withered (萎缩的) skin on their faces and hands, their eyes look tried, and yet no one notices them. Could it be that we are far too busy to slow down and give a moment of our time to anyone that may swerve (使突然转向) us off the course we are traveling on? Are we afraid of those who have come before us to pave the way, afraid that they carry some awful disease that if we get too close we might catch it?
Whatever the case may be, one day we will be those same people that we long to avoid. We pay thousands of dollars for staying young, and we may turn up the music to forget the thoughts of getting older. But, try as we might, time and age will catch up with us.
We seem to have come to detest (嫌恶) the elderly. While we once held them in high regard and honor, always enjoying their stories of history, we now see them as a pain, always in our way. Isn’t it time we wake up?
So, next time you see a withered hand extended in need, or peer into the eyes of a lonely aging face, don’t run or look away. Remember, it might just be you in that place one day.
【1】What made the author deeply sad?
A. The poor food for the patients.
B. The sight he saw in the hospital.
C. The hopeless patients in the hospital.
D. The bad service of the hospital.
【2】What’s people’s excuse for not visiting the old?
A. They are too busy.
B. They can’t afford it.
C. They live too far away.
D. They usually travel abroad.
【3】What can we learn from the passage?
A. Time will tell the truth.
B. People are afraid of being old.
C. A doctor is important to old people.
D. Respecting elderly people is a good tradition.
【4】What does the author advise us to do in the last paragraph?
A. Respect the old.
B. Get along well with the old.
C. Help and pay attention to the old.
D. Spend more time with our parents.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析: 本文通过作者亲身所见来呼吁人们关注老人。
【1】B 推断题。根据第一段提到Some appeared to be confused, and some just looked lonely. I couldn’t help but notice that there was no family there, no one to care them, and no one to reduce the ache of loneliness. My heart broke inside me.有一些人很困惑,一些人看起来很孤独,但我注意到,没有家人,没有人关心他们,没有人减少他们的孤独,我的内心碎了,故选B项。
【2】A 推断题。根据第二段提到Could it be that we are far too busy to slow down and give a moment of our time to anyone that may swerve (使突然转向) us off the course we are traveling on难道因为我们太忙而减少探望他们的时间,故选A项。
【3】B 推断题。根据第三段提到We pay thousands of dollars for staying young, and we may turn up the music to forget the thoughts of getting older.我花了很多的钱来保持年轻,我们听音乐想忘记变老的想法,故选B项。
【4】C 推断题。根据最后一段提到So, next time you see a withered hand extended in need, or peer into the eyes of a lonely aging face, don’t run or look away. Remember, it might just be you in that place one day下次当你看到枯萎的手,孤独的双眼,不要走开,记住,这是你将来的样子,故多关注老人,因此选C项。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 –Oh, you said you’d tell me the latest news about the missing Malaysian Airlines flight MH370.
-- Sorry, I with my work at hand. I to that.
A. deal; will come B. was dealing; come
C. have dealt; have come D. have been dealing; am coming
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,你们班最近就校园安全问题组织了一个主题班会,请你用英语写一篇发言稿,
谈一谈你对这个主题的看法。短文应包括下面的内容:
1.加强学生安全意识的重要性;
2.在校内外活动中应注意哪些安全并举例。
3.谈谈你自己的看法。
注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯; 2.词数120左右; 3.文章开头已给出,不计入总词数。
My dear classmates,
Recently our class has discussed about how to make our campus a safe place to stay on.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】March is a month of fun-filled activities for the entire family! When you want some family fun activities for March, consider these ideas centered on some of the events and holidays happening in this month.
Dr. Seuss’s Birthday
March 2nd is Dr. Seuss’s birthday and kids and adults of all ages can celebrate with books, games and more to honor this famous author of kids’ books. Take some time in March to read your favorite books with your children or to read some you have never read before.
Spring Break
Spring Break can be the perfect time for families while the children are out of school. There are many places for families during this time period. For example, you might consider a trip to a local theme park or a national park. They often run junior camps and other activities during Spring Break that you can enjoy as a family.
St. Patrick’s Day
St. Patrick’s Day is on March 17th and you don’t have to be Irish to enjoy this holiday. This is a great time to get all the family together to enjoy quality time together. You can also take this time to explore the holiday, its history and what it means. You can also start or continue with your own St. Patrick’s Day traditions that your family can continue year after year.
Seasonal Arts and Crafts
Arts and crafts can be a fun family activity all year round. So if you’re looking to spend this fun time together in March, you can look for some seasonal arts and crafts ideas. You can do early preparation for Easter, spring plants and pictures, sun catchers for hanging in the windows or other seasonal related ideas. This is also a great time to consider planting a flower garden or working on outdoor craft projects.
【1】Who is the text written for?
A. Parents. B. School children.
C. Teachers. D. Officials.
【2】Which of the following is holiday for family?
A. Dr. Seuss’s Birthday. B.Spring Break.
C. St. Patrick’s Day. D.Seasonal Arts and Crafts.
【3】What can be done on Dr. Seuss’s Birthday?
A. Having a trip to a park. B. Finding some books to read.
C. Staying with Irish people. D. Working on favourite crafts.
【4】What does the text mainly focus on?
A. Holiday events. B. Creative ideas.
C. Children’s abilities. D. Family activities.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】最近,由于很多不遵纪守礼的行为,而导致了一些恶劣事故,如:成都女司机由于不文明驾驶而遭致暴力殴打。假设你是李华,请以“遵纪守礼”为主题,写一篇英语短文,向你校校报投稿。内容包括:
(1)中国自古以来就是文明礼仪之邦。
(2)人人都该重礼仪、遵纪守礼。
(3)谈谈你认为中学生应该如何做到遵纪守礼。
注意: (1)词数:100左右。
(2)为使行文连贯,可适当增加细节。
(3)开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:discipline (U) 纪律 civilized文明的
Recently, there has been a heated discussion online about a female driver in Chengdu, who was violently beaten because of her rude driving.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】--- Why do you think ________ the Eagles went home, angry and bitter?
---_________ they didn’t win the tournament andbecause what mattered to them was victory.
A.was it that; That B.that; For
C.it was that; Because D.that; Because
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】每到放学,家长接学生的车辆总会导致校门口的交通过度拥挤,学校对此非常苦恼。假如你是高二年级的学生李华,请给校长写一封信,分析一下该现象产生的原因,并提出你的建议。
注意:120词左右;开头已给出,不计入词数。
Mr. Wang,
I’m writing to you to share my opinions about the problem of heavy traffic every day after school at our school gate.
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写(共10题;每小题1分,满分10分)
请认真阅读下列句子,根据所读内容在空格里填入一个最恰当的单词。
【1】The Queen often _______( 咨询,请教)her advisors before making a speech to the Parliament.
【2】The plane crashed, its bombs _________ (爆炸) as it hit the ground.
【3】Would you mind my ________ (打断) for a while? I have some questions to discuss with you.
【4】The days spent with you are very______(宝贵的,珍贵的) to me, so I’ll always treasure them.
【5】She backed away from the window in fear when bullets ___________(呼啸) past her ears.
【6】The idea of a holiday abroad is surely a___________, but I don’t have sufficient money.
【7】B_________ her self-confident surface, she’s quite unsure of herself.
【8】Most of us hate the i_________ of not being able to use credit cards to buy things in this shop.
【9】After years of efforts, his business started to make a p_______.
【10】The s ________theory was easier to understand, which saved the instructor much explanation.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错(满分10分)
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词;
删除:把多余的词用斜线(\)划掉;
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出改正后的词。
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
What could be more refreshing than drink a can of icy cold soda after exercising? Soda is a popular drink all over the world. But drinking too many of it can have serious health consequences. For an instance, weight gain is a strongly possibility, as a result of the high sugar and calories. Drinking soda has also been linked to tooth decay(蛀牙). In fact, the acid in soda can begin damaging teeth just 20 minute after soda is drinking, according to a survey. Unfortunately, sales of soda is going down in the US, as the survey shows. That’s probably why nowadays people are more aware this sweet drink’s health risks.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com