分析 本文是一篇科教类阅读.文章通过学习英语这个例子,告诉我们学习一门语言的最好方法就是使用它,而且你不要在乎别人嘲笑你出的错误,因为每个人都会犯错.
解答 41-45 CCCDA
41.C.细节理解题.根据"The best way of learning a language is using it"可知学习一门语言的最好方法就是使用它.故选C.
42.C.推理判断题.根据"The best way of using English is talkinig in English as much as possible."可知想要学好英语就要尽可能多的说英语.故选C.
43.C.细节理解题.A.feel worried 担心;B.be happy开心;C.not care不在乎; D.be unhappy不开心;根据"Don't be unhappy if people seem to be laughing at your mistakes."可知你不要在乎别人嘲笑你出的错误.故选C.
44.D.细节理解题.根据"But if you keep your sense of humor(幽默感),you can always have a good laugh at the mistakes you make"可知当你出错的时候你要保持幽默感.故选D.
45.A.主旨大意题.根据"Don't be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes."并联系上下文可知文章通过学习英语这个例子,旨在告诉我们不要害怕出错,因为每个人都会犯错.故选A.
点评 本文是一篇科教类阅读.文章通过学习英语这个例子,告诉我们学习一门语言的最好方法就是使用它.此类题型主要考查学生的细节理解和推理判断能力.细节理解题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,所以在做细节理解题时要结合原文和提干有针对性的找出相关语句进行仔细分析,再结合选项选出正确答案.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要联系上下文根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.在做主旨大意题时考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点,确定主旨.
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | losing | B. | lost | C. | being lost | D. | to be lost |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | in detail | B. | in force | C. | in brief | D. | in vain |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | However | B. | Therefore | C. | Besides | D. | Otherwise |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | accomplished | B. | to be accomplished | ||
| C. | accomplishing | D. | having accomplished |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
| Title | Team sports and individual sports |
| Sports benefit children | •Sports can greatly benefit children physically,psychologically,and socially. •Sports are associated with increased levels of family satisfaction,(71)academic achievement and better quality of life for children. |
| (72)Different ideas | •Parents usually want their children to lake part in the team sports which don't (73)fit/matchtheir children's character. •Experts think that any sport will (74)children to focus,handle pressure,stay calm when things are going (75)wrong. |
| Team sports | •Children can learn how to communicate and work with others. •Children will have the potential to develop leadership abilities. •Children will develop their social (76)identity. |
| Individual sports | •Individual sports may help develop children's sense of independence and (77)responsibility. •Children tend to compare their skills to their own past performances and are likely to (78)avoid comparing themselves with the best players. •Individual sports also seem to be more (79)available/accessible/beneficial to children. |
| Conclusion | •Finding the right balance is a (80)necessity/must for children's enjoyment. •Parents should try to understand what their children really want from sports. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com