【题目】 I'm a single person and live with my dog. Jed isn't just my dog. He is my family. He goes everywhere with me. So I was overjoyed last year to hear that Bunnings was allowing dogs on a leash(皮带)- into their stores.
![]()
But no sooner had the rule come in than it was quickly repealed(撤销). A little girl in Victoria had walked up to a Jack Russell in a store and been bitten(咬伤). That was it. No more dogs.
I don't know the whole story. But here's what I have to say: dogs bite sometimes and kids are sometimes difficult to control.
There is nothing I love more than a kid who wants to touch Jed. But what's even better is when they ask permission first.
I was at my local dog park last week. It's huge, with an off-leash dog area to one side and a fenced-off kids' playground a good distance away. There was a family there that morning —parents and two young girls playing near the dog area. The elder girl started crying at the sight of Jed—“puppy! There a puppy! "Jed went right up and started licking(舔)her, which only made her cry louder.
My dog was frightened and tried to get away. The little girl ran after him, shouting loudly. The parents did nothing; they just let their kid frighten my dog and then said I should have stopped him from licking her.
While they had a choice to play elsewhere, I did not. So I had to walk Jed away.
“I just don't want to have to meet a dog when I go shopping," said one caller on a radio show yesterday. Look, I get that. But the thing is, I don't always want to have your kid kick the back of my seat for two hours on a plane.
When I lived in the UK and the US, I couldn't walk through the stores without stopping to pat dogs. Why can't we follow their practice?
【1】What do we know about Jed?
A.He is a troublemaker.
B.He means a lot to the author.
C.He is the author's only friend.
D.He often goes shopping with: the author.
【2】Why did Bunnings stop following the rule?
A.A girl lost her dog there.
B.Dogs were badly-behaved.
C.Most people were against it.
D.It wanted to keep its customers safe.
【3】What happened at the dog park?
A.The little girl was hurt.
B.Jed was treated unfairly.
C.Jed played happily with the girl.
D.The parents stopped their daughter.
【4】What does the author think of the caller's words?
A.Meaningless.B.Hurtful.C.Reasonable.D.Touching.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
这是一篇夹叙夹议文。文章主要从作者自身经历出发,表达了作者对于社会上对待动物的不公平现象的看法。
【1】细节理解题。根据第一段中Jed isn't just my dog. He is my family.(杰德不仅仅是我的狗。他是我的家人。)可知杰德对作者来说意义重大。故选B。
【2】细节理解题。根据第二段But no sooner had the rule come in than it was quickly repealed. A little girl in Victoria had walked up to a Jack Russell in a store and been bitten. That was it. No more dogs.(但这条规定刚一实施就很快被废除了。维多利亚州的一个小女孩在一家商店里走向一只杰克罗素犬,结果被咬了。就这样。不能有狗进商店了。)可知Bunnings停止遵守这一规定,因为它想保证顾客的安全。故选D。
【3】细节理解题。根据第六段My dog was frightened and tried to get away. The little girl ran after him, shouting loudly. The parents did nothing; they just let their kid frighten my dog and then said I should have stopped him from licking her.(我的狗吓坏了,想逃跑。小女孩在他后面跑,大声喊叫。父母什么也没做;他们只是让他们的孩子吓唬我的狗,然后说我应该阻止他舔她。)可知在狗公园杰德受到了不公平的待遇。故选B。
【4】推理判断题。根据倒数第二段“I just don't want to have to meet a dog when I go shopping," said one caller on a radio show yesterday. Look, I get that. But the thing is, I don't always want to have your kid kick the back of my seat for two hours on a plane.(“我只是不想在购物时遇到一只狗,”昨天在一个广播节目中,一位打电话的人说。我明白了。但是问题是,我并不想让你的孩子在飞机上花两个小时踢我的座椅靠背。)可推知作者认为打电话的人的话语很伤人。故选B。
细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第一小题,根据第一段中Jed isn't just my dog. He is my family.(杰德不仅仅是我的狗。他是我的家人。)可知杰德对作者来说意义重大。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
My neighbor Smith is always consideration to others. One day, I was going to deliver speech at an institute when I found my car wouldn’t get start. I rushed to the street to hire a taxi. Just at that time I come across Smith. He was hurried going to attend to his sick mother in hospital.
Furthermore, when he learned about our problem, he didn’t hesitate to give me a lift. I arrived at the lecture hall in time, when the audience had been present. I owe my great thanks with my neighbour Smith, who is a person ready to help the others at any time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解![]()
LakeLander ·2 hours ago
Today, a man talked very loud on his phone on a train between Malvern and Reading, making many passengers upset. I wonder how he would react if I were to read my newspaperoutloudonthetrain, Ihave never had the courage to do it, though.![]()
Pak50 ··· ·57 minutes ago
Why not give it a try? Perhaps you should take lessons on a
musical instrument. The late musician Dennis Brian is said to have
asked a fellow train passenger to turn off his radio. When his
request was refused, he took out his French horn(号) and started to practice.![]()
Angie O'Edema·42 minutes ago
I don't see how musical instruments can help improve manners in public. Don't do to others what you wouldn't like to be done to yourself. Once, a passenger next to me talked out loud on his mobile phone. I left my seat quietly, giving him some privacy to finish his conversation. He realized this and apologised to me. When his phone rang again later, he left his seat to answer it. You see, a bit of respect and cooperation can do the job better.![]()
Taodas ·29 minutes ago
I did read my newspaper out loud on a train, and it turned out well. The guy took it in good part, and we chatted happily all the way to Edinburgh.![]()
Sophie 76 ·13minutes ago
I have not tried reading my newspaper out loud on a train, but ,several years ago, I read some chapters from Harry Porter to my bored and noisy children. Several passengers seemed to appreciate what I did.
(1)The passenger made an apology to Angie O'Edema because____.
A.he offered his seat to someone else
B.he spoke very loudly on his phone
C.he refused to talk with Angie
D.he ignored Angie's request
(2)Who once read a newspaper out loud on a train?
A.Pak50
B.Angie O'Edema
C.Taodas
D.Sophie76
(3)What is the discussion mainly about?
A.How to react to bad behavior.
B.How to kill time on a train.
C.How to chat with strangers.
D.How to make a phone call.
(4)Where is the passage most probably taken from?
A.A webpage.
B.A newspaper.
C.A novel.
D.A report.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(
),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(
)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Everyone should take the action to reduce haze(雾霾),which is harmless to our health.First of all,I believe that if we plant more tree,there will be less haze in their city.Trees can absorb exhaust fumes(尾气)from cars,thus reduce pollution.Second,the government should punish the factories where produce too many fumes.Exhaust fumes is the main cause of haze and do greatly harm to people’s health.Maybe we can move factories to areas where few people live.Third,I think it was a great idea to encourage people to use public transportation.Last but not least,we can call on citizens ride bikes if they travel short journeys.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.
![]()
There are several causes leading to poor eyesight like having not enough food,genes(基因)and aging(老化).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you happen to work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy food will do good to your eyesight. Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises which can protect your eyesight,too.If a person exercises regularly(定期地)and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
【1】______ is the most important way to protect our eyes.
A.Natural eye careB.Taking medicine
C.Seeing the doctorD.Being happy all the time
【2】All the following causes can lead to bad eyesight EXCEPT ______ .
A.agingB.height
C.readingD.computers
【3】What should you do if you have to work in front of the computer? ______
A.Eat healthy food.
B.Clean the eyes by using cold water.
C.Wear a pair of sunglasses.
D.Have a rest after working for a while.
【4】Which is the best title of the passage? ______
A.Ways of Eye CareB.Ways of Eye Exercises
C.Ways of Being HappyD.Ways of Being Healthy.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear friends,
Welcome to China. I’m very pleasing to tell you some arrangement during your stay in Beijing. Our headmaster was to meet you on Monday morning and he will say anything about our school. We will be shown around the lab building and the library in the afternoon. On Tuesday morning, the students from both countries are to visit at the Forbidden City, about that Mr Zhang will tell some interesting stories. In the evening, we are going to have party in Room 402. Many students will give nice perform at the party. At 9:45 on Wednesday morning, you’ll leave to Xi’an by train.
I hope you’ll have a good time here. Thank you.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I think university life are a time for learning and experiencing new things. I can meet other young people like me from many different place and make lots of friends. I will probably live away home during this time, and I will promote independence. Studying at university will be quite difference from studying at high school. I may not have so many homework to finish every day, and I will spend much more time do what I love. I know that at any university here are different associations or clubs organized by students. I want to join in a film club and a chess club because I have interest in them. These clubs can make your life interesting but help me make friends.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
New York City Tour Guide
CENTRAL PARK PHOTO TOUR $79
With Sam L.
Come to shoot in the Central Park of New York that will allow you to take home digital postcards. This tour is a great introduction to Central Park and combines views of the bridges, lakes and skyline.
At each stop of the photo tour, I will provide you with explanations around photography(摄影),camera settings etc. You will be able to put these tips to good use immediately.
NEW YORK RUNMNG TOUR $50
With Sebastien B.
Love running? Love New York? Do you want to see the sites of the city? Contact me and we'll take a special tour. All you'll need to do is to put on your sports shoes and we'll be off. I'll show you my favorite running spots along the Hudson River or north of Central Park and away from all the tourists.
If you re thinking of training for something, I'll give you the explanations and tips to make the best of your time training!
GREENWICH VILLAGE FOOD TOUR $75
With Manhattan W.
Discover unbelievable places to eat. This is the real Greenwich Village gastronomic(美食的) experience. Along the way, find out how the village has kept its unique character throughout the years, from the Dutch and English controlled periods to today.
Tour runs every day from 12:30 PM—2:30 PM.
NEW YORK BY NIGHT PHOTO TOUR $115
With Sam L.
We have already prepared NYC for the most unique points for you. During the
-hour walking tour, we share these special comers of NYC.
The night tour teaches night photography techniques while discovering the “darker” side of the city that never sleeps: the UN headquarters, 42nd street, Grand Central Terminal, the Chrysler Building, Rockefeller Center and Radio City Music Hall.
根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。
(1)Who will you contact if you want to take pictures of the Central Park?
A.Sam L.
B.Sebastien B.
C.Manhattan W.
D.Rockefeller-
(2)How much can you spend running along the Hudson River with Sebastien B?
A.$79.
B.$50.
C.$75.
D.$ 115.
(3)What can you do if you choose Manhattan W as your tour guide?
A.You can shoot some pictures.
B.You can do some sports.
C.You can enjoy some delicious food.
D.You can learn night photography techniques.
(4)In which part of a magazine can you read this kind of passage?
A.Advertisement.
B.History.
C.Science.
D.Politics.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】— Didn‘t you talk any with Rice?
—No, the plane __________ off when I rushed to the airport to see her off.
A. was taking B. had taken
C. took D. has taken
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com