【题目】 Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.
![]()
There are several causes leading to poor eyesight like having not enough food,genes(基因)and aging(老化).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you happen to work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy food will do good to your eyesight. Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises which can protect your eyesight,too.If a person exercises regularly(定期地)and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
【1】______ is the most important way to protect our eyes.
A.Natural eye careB.Taking medicine
C.Seeing the doctorD.Being happy all the time
【2】All the following causes can lead to bad eyesight EXCEPT ______ .
A.agingB.height
C.readingD.computers
【3】What should you do if you have to work in front of the computer? ______
A.Eat healthy food.
B.Clean the eyes by using cold water.
C.Wear a pair of sunglasses.
D.Have a rest after working for a while.
【4】Which is the best title of the passage? ______
A.Ways of Eye CareB.Ways of Eye Exercises
C.Ways of Being HappyD.Ways of Being Healthy.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】
这是一篇说明文。文章主要讲述了保护眼睛的重要性,以及保护眼睛的方法。
【1】细节理解题。根据题干定位到文章第一段末尾句"natural eye care should be put in a number one place"(自然的眼睛护理应该放在第一位。)可知,natural eye care是最重要的保护眼睛的方式。故选A项。
【2】细节理解题。根据第二段前两句There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes(基因)and aging(老化).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.(有几个原因导致视力不好,如没有足够的食物,基因和老化。
电视、电脑和阅读也是视力不佳的原因。)可知年龄、读书、电脑,都可能引起视力的变化。体重与视力无关。故选B项。
【3】细节理解题。根据第二段第3句:If you work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.(如果你在电脑前工作,最好每隔一段时间休息一下)可知如果你必须在电脑前工作,最好每隔一段时间休息一下。故选D项。
【4】主旨大意题。文章结构为总分总结构。末尾段点明主题:All above are natural ways of eye care that help us to keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is. (以上都是自然的眼部护理方法,帮助我们保持眼睛健康。一直开心对一个人的视力也有帮助。总之,不管一个人有多老,眼睛的护理是非常重要的)。A 项Ways of Eye Care概括合理,贴合主旨。故选A项。
要利用宏观阅读技巧做主旨题,既要特别小心首段、末段陷阱,又要重视首段、末段提供的重要信息。具体操作的时候,要注意依据选项、快速与原文核对。比如文章第4小题:
4. Which is the best title of the passage? ______
A. Ways of Eye Care B. Ways of Eye Exercises
C. Ways of Being Happy D. Ways of Being Healthy.
在本文中,第一段就开宗明义地点明了文章的主题,因为第一段是这样叙述的:Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.(我们很多人都没有注意到眼部护理的重要性。据说,如果你照顾好你的身体,那么你一定可以健康。这就是为什么我们的眼睛应该给予很多照顾。自然的眼部护理应该放在第一位。)所以,我们根据第一段可以轻松选出正确答案A. Ways of Eye Care。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Teenagers __________ their health because they play computer games too much.
A. have damaged B. are damaging
C. damaged D. will damage
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When Molly’s father was about to work, his daughter Molly, aged 8, hand him a bag. The father was in hurry so he didn’t know what was inside. While having lunch, he took out the contents: a plastic dinosaur, a tiny sea shell and three small stone. The busy father smiled, finished eating, and sweeping the desk clean into the dustbin include Molly’s junk. This evening, Molly wanted her bag back because she had not made a note into it. I love you, Daddy. The father went to his office hurried, carrying the junk home. He asked Molly to tell her about the junk. It was turned out that everything in the bag had a story. To Molly they were not junk and treasures!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 The lack of health facilities and necessary protection for medical workers partly ______ the epidemic (蔓延) of Ebola.
A. accounted for B. headed for
C. called for D. sent for
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Mary is lovely, kind and full of energy. __________,I can't speak too highly of her.
A. As a result B. By the way
C. In a word D. On the contrary
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 I'm a single person and live with my dog. Jed isn't just my dog. He is my family. He goes everywhere with me. So I was overjoyed last year to hear that Bunnings was allowing dogs on a leash(皮带)- into their stores.
![]()
But no sooner had the rule come in than it was quickly repealed(撤销). A little girl in Victoria had walked up to a Jack Russell in a store and been bitten(咬伤). That was it. No more dogs.
I don't know the whole story. But here's what I have to say: dogs bite sometimes and kids are sometimes difficult to control.
There is nothing I love more than a kid who wants to touch Jed. But what's even better is when they ask permission first.
I was at my local dog park last week. It's huge, with an off-leash dog area to one side and a fenced-off kids' playground a good distance away. There was a family there that morning —parents and two young girls playing near the dog area. The elder girl started crying at the sight of Jed—“puppy! There a puppy! "Jed went right up and started licking(舔)her, which only made her cry louder.
My dog was frightened and tried to get away. The little girl ran after him, shouting loudly. The parents did nothing; they just let their kid frighten my dog and then said I should have stopped him from licking her.
While they had a choice to play elsewhere, I did not. So I had to walk Jed away.
“I just don't want to have to meet a dog when I go shopping," said one caller on a radio show yesterday. Look, I get that. But the thing is, I don't always want to have your kid kick the back of my seat for two hours on a plane.
When I lived in the UK and the US, I couldn't walk through the stores without stopping to pat dogs. Why can't we follow their practice?
【1】What do we know about Jed?
A.He is a troublemaker.
B.He means a lot to the author.
C.He is the author's only friend.
D.He often goes shopping with: the author.
【2】Why did Bunnings stop following the rule?
A.A girl lost her dog there.
B.Dogs were badly-behaved.
C.Most people were against it.
D.It wanted to keep its customers safe.
【3】What happened at the dog park?
A.The little girl was hurt.
B.Jed was treated unfairly.
C.Jed played happily with the girl.
D.The parents stopped their daughter.
【4】What does the author think of the caller's words?
A.Meaningless.B.Hurtful.C.Reasonable.D.Touching.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Is running a marathon in under two hours possible? Will a human ever be able to run that fast? Currently, the world record for the 42.195 km (26.219 miles) distance is held by Kenyan Dennis Kimetto. His time of 2:02:57 hours was achieved at the Berlin Marathon of 2014.
For many years, long-distance runners have been trying to get nearer and nearer to the magical mark of two hours. Studies published in the past by medical and athletic experts have come to the conclusion that running a marathon in under 2 hours can be done. They even see a time of around 1:57 as the fastest a human can ever run. However, we will have to wait at least a decade or longer for this to happen.
Many things must fit together to deliver an under two-hour marathon. An athlete would have to have the perfect body size and weight, the right running strategy and of course, the right nutrition. Today's most perfect runners come from Kenya and Ethiopia, countries that have dominated (统治) long-distance races for decades. East African athletes have long legs and lungs that can take in lots of oxygen. Training at high altitudes gives them a strong heart and a very large blood volume (容量).
Ideal weather conditions with cool temperatures and almost no wind will also be needed to attempt such a quick time. An ultra-fast marathon would only be possible on flat city courses, like Berlin or London, with few curves (弯道).
Since the beginning of the modern Olympic Games in 1896, athletes have tried to run long-distance races as fast as possible. In 1900, the marathon world record was around 3 hours. In the following 30 years, men were able to reach a mark of 2:30. As time went on achieving faster times became more and more difficult. In the last 15 years, for example, the world record has improved by only 3 minutes.
On the other hand, some experts think that such fast performances will only be possible with the help of illegal drugs or substances (物质). In the past years, several East African runners have been tested positive and many of them banned.
【1】What are Paragraphs 3 & 4 mainly about?
A.The benefits of running a marathon.
B.The conditions for an under two-hour marathon.
C.The development of modern long-distance races.
D.Perfect runners who can compete in a marathon.
【2】Which of the following does the author agree with?
A.East Africans are born to be long-distance runners.
B.It's impossible to beat the marathon world record again.
C.More and more athletes are losing their interest in marathons.
D.It's easier to achieve a marathon world record in Berlin than in London.
【3】What's the author's attitude towards running a marathon in under 2 hours?
A.Hopeful.B.Doubtful.
C.Uncertain.D.Uninterested.
【4】What's the main purpose of the text?
A.To inform.B.To discuss.
C.To educate.D.To persuade.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
After take the College Entrance Examination, I will have a long holiday for almost three months. I have been made a plan for it. Firstly, I will spend some time with my parent. I used to be busy with my study, because I had little time to keep them company. Secondly, I want to take a part-time job. I hope that I learned in school would be helpful for me to find a good job. Thirdly, I plan to have a nicely after-graduation trip I have been dreaming for a very long time. My first choose is Xiamen, which is an attractive city. I believe I will have a unforgettable holiday.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误。每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I woke up lately yesterday because my alarm clock didn’t ring. With no time for the breakfast, I rushed out of my house. I had intended to catch the 7:30 subway, and I didn’t make it. Have a little time left, I take a taxi instead. I arrived at the school only find, with great sadness mixed with some relief, that the school where should have been full of students was empty. It was Saturday. However, our ill luck showed no sign of coming at an end. When I returned home, I found myself lock out. I had forgotten to bring the key. Just my luck!
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com