14.David Beckham was born in 1975 in London,at a place called Leytonstone.When he was a young boy,his greatest passion was in football.He played it whenever he had the chance.Sometimes he would go and watch a game with his friends.When David Beckham was 12 years old,he won the Bobby Charlton Soccer Skills award.This was an important step forward for this young boy,and it led him to go for a visit to a football training camp in Spain.As a boy he played for schools of Essex and also for his county team.
In 1991,he became a trainee with Manchester United.This meant that he could practice football as much as he wanted to and play for the highly successful Manchester United Youth Cup team and Under-21 team.In April,1995 he played his first football league game against Leeds Untied.During 1995 and 1996,David became a regular member of the team and Manchester United won in both football seasons,with David scoring many goals.
His goals made him a household name.In the first game of the 1996-1997 season,he scored an surprising goal from beyond the halfway line; seeing the goalkeeper a little way out of his goal,Beckham became famous overnight.He continued to score astonishing goals,especially from free-kicks.The speed of one of his shots was timed at 157 kph.He also had the ability to make the ball go from left to right,or right to left,whenever he chose.Goalkeepers were never sure where the ball was going,and it regularly ended up in the goal.
21.Which word can take the place of the underlined word"passion"in Paragraph 1?B
A.success B.interest C.prize D.skill
22.The unusually surprising way that he scored goalsD.
A.helped him to gain many prizes for Essex
B.kept him playing for Leeds United
C.offered him the chance to join the national team
D.made him popular and famous
23.Which of the following shows the right order of what Beckham experienced?D
a.Beckham played his first football league game.
b.Beckham won the Bobby Charlton Soccer Skills award.
c.Beckham played for Manchester United Youth Cup team.
d.Beckham went to Spain to join a football training camp.
e.Beckham played for the schools of Essex.
A.e,d,a,c,b B.b,e,d,a,c C.e,b,a,d,c D.b,d,e,c,a
24.The passage mainly talks aboutA.
A.how Beckham became a successful football player
B.what abilities Beckham had to score so many goals
C.when Beckham became famous all over Britain
D.why Beckham could win in football league games.
分析 本文是一篇人物故事类阅读,大卫贝克汉姆1975出生在伦敦.当他还是个小男孩的时候,他最大的爱好就是足球.他玩的时候他一有机会,他有时会和朋友一起去看比赛.本文以此展开谈论,主要介绍了球星贝克汉姆.
解答 21.答案:B.词义猜测题.根据下文"He played it whenever he had the chance."这句话可知,应该理解为"极大的兴趣.、热爱".故选B.
22.答案:D.细节理解题.根据"In the first game of the 1996-1997 season,he scored an surprising goal from beyond the halfway line; seeing the goalkeeper a little way out of his goal,Beckham became famous overnight."可知,这使他一夜成名.故选D.
23.答案:D.细节理解题.本题可以采用首尾逆接法.由第一段和第二段的叙述可知When David Beckham was 12 years old(b,d)→As a boy(e)→In 1991(c)→In April,1995(a).故选D.
24.答案:A.主旨大意题.从贝克汉姆12岁时"won the Bobby Chariton Soccer Skills award."到"It was a wonderful goal and Beckham became famous overnight."可归纳出本文的主旨所在,即是贝克汉姆如何成为足球奇才的.故选A.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及词义猜测题,主旨大意题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.