精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.These days,drugs can be found everywhere.Many teenagers are attracted by the excitement that drugs seem to offer,but it is important that we learn the facts about drugs.
    Some drugs are medicines.They can cure,slow,or prevent disease and help people to live healthier and happier lives,b ut there are also a lot of harmful drugs that people take to make them feel good or have a good time.
    How do drugs work?Drugs are chemicals that change the way our bodies work.When you put them into your body,the drugs find their way into your blood and are carried to parts of your body,such as your brain.In the brain,drugs may make your senses become either stronger or weaker,change your attitude or even reduce the feeling of physical pain.Some drugs can seriously damage a person's ability to make certain choices and decisions.
    However,some teenagers believe drugs can help them think better,become more popular,or stay active for longer.Many teenagers use drugs because they are unhappy or think drugs will help them escape their problems.The truth is that drugs cannot solve problems.When you use drugs,it simply helps you to hide from your feelings and problems.When a drug wears off,the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse.Harmful drugs can destroy a person's life.Some drugs are hig hly addictive.Even if you use them once,they can cause an addiction that makes it very,very difficult for users to stop.

32.The author wrote the passage in order toA.
A.advise people to keep away from drugs   
B.tell people why so many teenagers want to try drugs
C.explain how drugs work in one's body    
D.explain how drugs can help people deal with problems
33.From the passage we know thatA.
A.some drugs are helpful to people              
B.people can use drugs to solve problems
C.teenagers like drugs because they are addictive   
D.teenagers take drugs completely for fun
34.Which of the following is NOT a reason why drugs are dangerous?D
A.They can weaken people's senses.
B.They can make people unwise.
C.They can make people addicted.
D.They can reduce pain in operation.
35.The underlined phrase"wear off"in the fourth paragraph probably meansB.
A.appear       B.disappear       C.work       D.follow.

分析 本文是一篇社会文化类阅读,如今,烟草可以在每个地方找到,许多青少年似乎被烟草提供兴奋所吸引,但重要的是,我们需要了解关于烟草的事实.本文以此展开,主要介绍了烟草的危害,并劝告人们远离毒品,珍爱生命.

解答 32.答案:A.主旨大意题.通读全文,根据全文内容可知,本文主要通过讲述烟的危害,建议人们远离烟草.故选A.
33.答案:A.细节理解题.根据"Some drugs are medicines.They can cure,slow,or prevent disease and help people to live healthier and happier lives,b ut there are also a lot of harmful drugs that people take to make them feel good or have a good time."可知,一些烟草对人类有益,可以治病使人们更健康.故选A.
34.答案:D.细节理解题.根据"When you use drugs,it simply helps you to hide from your feelings and problems.When a drug wears off,the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse.Harmful drugs can destroy a person's life.Some drugs are hig hly addictive.Even if you use them once,they can cause an addiction that makes it very,very difficult for users to stop."可知,烟草的危险在于,烟草可以降低人们的感觉,使人们变得不明智,让人们上瘾.不包括在手术中使用.故选D.
35.答案:B.词义猜测题.根据后面"the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse"可知,当烟草作用消失时,让你烦躁的感受和问题仍在甚至是更糟糕.故可推测出,wear off意为"消失".故选B.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及词义猜测题,主旨大意题,推理判断题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.-Why do you look so worried?
-My computed broke down and my paper_____unfinished since.(  )
A.was leftB.has leftC.leftD.has been left

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Once a mall was walking along a beach.The sun was shining and it was a beautiful day.(61)Inthe distance he could see a person going back and forth between the surf's edge and the beach.As the man (62)approached(approach),he could see there were hundreds of starfish (63)lying(1ie)on the sand as a result of the natural (64)action(act)of the tide.
  The man (65)was stuck(stick)by the apparent uselessness of the task.There were far too many starfish (66)andmany of them were sure to die.When he came near,the person continued the task of picking (67)upthe starfish one by one and throwing them into the ocean.
  As he came up to the person,he said."You must be crazy.There are thousands of miles of beach(68)covered(cover) with starfish.You can't (69)possibly(possible)make a difference."The person looked at the man.He then bent down and picked up (70)one more starfish and threw it back into the ocean.He turned back to the man and said,"It surely makes a difference to that one!"

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.ARead More &Spend Less
We have more than 7million used books for sale,from the earliest board books to the all-time classics,if you like what we have to offer,Tell-a-Friend and we'll give you more reasons to read!
Any member of our website who invites friends and family to try our books using the"Tell-a Friend"program will see a 20% discount (折扣) when that friend places their first order within 14days.
Start exploring and save big on all your favorites.Here we list some of our books that are heavily discounted.
Giraffes Can't Dance
by Giles Andreae
This book has been pleasing children for over 15years.Gerald the tall giraffe would love to join in with the other animals at the Jungle Dance,but everyone knows that giraffes can't dance….or can they?
2004,Paperback
ISBN:9780439539470
From﹩0.99
Laugh-Out-Loud Jokes for Kids
By Rob Elliott
With over 700,000copies sold,this book will have children rolling on the floor with laughter.A great gift idea for any child.
2010,Paperback
ISBN:9780800788032
From﹩0.89
Love You Forever
by Robert Munsch
With simple text and pictures,Love You Forever is a book to be shared---a story about love that children will carry with them throughout their lives.
1995,Hardback
ISBN:9780099266891
From﹩1.98
How to Win Friends &Influence People
by Dale Carnegie
As the most famous confidence-building book ever published,this classic book will turn your relationships around and improve your relationships with everyone in your life.
2013,Paperback
ISBN:9788087888223
From﹩0.99

1.The"Tell-a-Friend"program encourages people toC.
A.take pleasure in reading with their friends      
B.help a friend form the habit of reading
C.share the website with others                
D.read more but spend less
2.Who wrote the story about animals?B
A.Rob Elliott     
B.Giles Andreae      
C.Dale Carnegie      
D.Robert Munsch
3.Which book has a different kind of paper cover from the others?D
A.How to Win Friends& Influence People
B.Laugh-Out-Loud Jokes for Kids.
C.Giraffes Can't Dance
D.Love You Forever.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.How important is homework?According to the Los Angeles Unified School District (LAUSD),it's not that important!The district has made a big change for the 2013-2014 academic school year.Starting July 1,homework will count for only 10% of a student's academic grade.
The district hopes the limit on homework will allow students to spend less time struggling with large am ounts of work and more time on hobbies and with their families.Besides,the policy states,"by limiting the weight of homework toward a student's grade,a truer picture of the student's knowledge will be reflected in the achievement grade."
The new policy doesn't remove homework.It states that homework is an opportunity for students to practice their skills and a tool for students to prepare for upcoming lessons.Still,L.A.Unified is joining a growing list of school districts that have set limits on the amount of homework that students receive.
Exactly how much time kids should spend on homework is a topic for debate.Harris Cooper,a professor at Duke University,says that the right amount of homework time is ten minutes per day multiplied by the student's grade.This means a third grader should spend 30 minutes per day on homework.And a sixth grader would spend 60 minutes.Five years ago,Cooper wrote about his views in TFK."Good homework assignments in the proper amount will have positive effects,"he wrote."Bad homework assignments,or too much homework,will have negative effects."
Critics of the new L.A.district policy say that homework is an important part of learning.They say many kids just won't put in the effort if homework doesn't count toward their grade.Pro-homeworkteachers argue that students who do their homework perform better on tests and in school than those who do not.They fear that the new policy will enc ourage students to neglect homework assignments.

26.In the 2013-2014 academic school year the students in LAUSD willB.
A.work harder on their lessons
B.have much less homework to do
C.be able to do whatever they like
D.spend more time on homework
27.We can learn from Paragraph 3 thatD.
A.homework is of no use at all
B.studnets should do more homework
C.students all are happy to do homework
D.more school districts limit homework
28.If you are a student of fifth grade,the proper amount of homework isAminutes.
A.50        B.30         C.60          D.10
29.Pro-homework teachers probably refer to thoseB.
A.that suggest reducing the amount of homework
B.that think homework is helpful to the students
C.that insist increasing the students'homework
D.that are good at encouraging the students
30.What does this passage mainly talk about?D
A.Culture.B.Science.C.Politics.D.Education.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.近十几年里,各种自然灾害频繁发生,如洪水、地震、风暴、雪暴、沙尘暴袭击很多地区.某英文杂志就此问题广泛征集稿件.请根据以下提示写一篇英语短文投稿.(开始部分已写出)
1.灾害发生时,断电停水,车辆被困等,导致人们生活不便;
2.数千万人和动物丧生;无数房屋,交通道路被毁;     
3.灾后,灾区人民在解放军战士的帮助下积极重建家园;    
4.作为中学生,谈谈你的感想和打算.
注意:1.词数:100左右;
2.可适当增加细节,使行文连贯;
3.参考词汇:PLA soldiers
For over ten years,varieties of natural disasters have occurred frequently.For instance,                .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.We were having fun going outing,when it suddenly began to rain.
 _______(  )
A.What a wonder!B.No surpriseC.Take it easyD.What a pity!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.The results wereconfirmed (证实) by further experiments.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.The town is believedto have been founded (found) by English settlers in 1790.

查看答案和解析>>

同步练习册答案