18.These days,drugs can be found everywhere.Many teenagers are attracted by the excitement that drugs seem to offer,but it is important that we learn the facts about drugs.
Some drugs are medicines.They can cure,slow,or prevent disease and help people to live healthier and happier lives,b ut there are also a lot of harmful drugs that people take to make them feel good or have a good time.
How do drugs work?Drugs are chemicals that change the way our bodies work.When you put them into your body,the drugs find their way into your blood and are carried to parts of your body,such as your brain.In the brain,drugs may make your senses become either stronger or weaker,change your attitude or even reduce the feeling of physical pain.Some drugs can seriously damage a person's ability to make certain choices and decisions.
However,some teenagers believe drugs can help them think better,become more popular,or stay active for longer.Many teenagers use drugs because they are unhappy or think drugs will help them escape their problems.The truth is that drugs cannot solve problems.When you use drugs,it simply helps you to hide from your feelings and problems.When a drug wears off,the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse.Harmful drugs can destroy a person's life.Some drugs are hig hly addictive.Even if you use them once,they can cause an addiction that makes it very,very difficult for users to stop.
32.The author wrote the passage in order toA.
A.advise people to keep away from drugs
B.tell people why so many teenagers want to try drugs
C.explain how drugs work in one's body
D.explain how drugs can help people deal with problems
33.From the passage we know thatA.
A.some drugs are helpful to people
B.people can use drugs to solve problems
C.teenagers like drugs because they are addictive
D.teenagers take drugs completely for fun
34.Which of the following is NOT a reason why drugs are dangerous?D
A.They can weaken people's senses.
B.They can make people unwise.
C.They can make people addicted.
D.They can reduce pain in operation.
35.The underlined phrase"wear off"in the fourth paragraph probably meansB.
A.appear B.disappear C.work D.follow.
分析 本文是一篇社会文化类阅读,如今,烟草可以在每个地方找到,许多青少年似乎被烟草提供兴奋所吸引,但重要的是,我们需要了解关于烟草的事实.本文以此展开,主要介绍了烟草的危害,并劝告人们远离毒品,珍爱生命.
解答 32.答案:A.主旨大意题.通读全文,根据全文内容可知,本文主要通过讲述烟的危害,建议人们远离烟草.故选A.
33.答案:A.细节理解题.根据"Some drugs are medicines.They can cure,slow,or prevent disease and help people to live healthier and happier lives,b ut there are also a lot of harmful drugs that people take to make them feel good or have a good time."可知,一些烟草对人类有益,可以治病使人们更健康.故选A.
34.答案:D.细节理解题.根据"When you use drugs,it simply helps you to hide from your feelings and problems.When a drug wears off,the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse.Harmful drugs can destroy a person's life.Some drugs are hig hly addictive.Even if you use them once,they can cause an addiction that makes it very,very difficult for users to stop."可知,烟草的危险在于,烟草可以降低人们的感觉,使人们变得不明智,让人们上瘾.不包括在手术中使用.故选D.
35.答案:B.词义猜测题.根据后面"the feelings and problems that bother you will still remain-or even become worse"可知,当烟草作用消失时,让你烦躁的感受和问题仍在甚至是更糟糕.故可推测出,wear off意为"消失".故选B.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及词义猜测题,主旨大意题,推理判断题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.