精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】It’s inevitable for us to meet and contact with strangers. Also talking to strangers matters but how does it work? There are unwritten rules we tend to follow. The rules are very different depending on what country we’re in and what culture we’re in.

In most parts of the US, the baseline expectation in public is that we maintain a balance between politeness and privacy. This is known as civil inattention(礼貌性疏忽). So, imagine two people are walking towards each other on the street. They’ll glance or wave at each other from a distance. That’s the civility. And then as they get closer, they’ll look away, to give each other some space.

In other cultures, people go to extraordinary lengths not to interact at all. People from Denmark are unwilling to talk to strangers, and they would rather miss their stop on the bus than say “excuse me” to someone that they need to get around. They move the backpacks on purpose or use their bodies to say that they need to get past, instead of using two words.

In Egypt, it’s rude to ignore a stranger, and there’s a remarkable culture of hospitality. Strangers might ask each other for a sip of water. Or, if you ask someone for directions, they’re very likely to invite you home for coffee. We see these unwritten rules most clearly when they’re broken, or when you’re in a new place and you’re trying to figure out what the right thing to do is.

When you talk to strangers, you’re making beautiful interruptions into the expected narrative of your daily life and theirs. You’re making unexpected connections. If you don’t talk to strangers, you’re missing out on all of that. We spend a lot of time teaching our children about strangers. What would happen if we spent more time teaching ourselves? We could make a space for change.

1Which of the following can be regarded as civil inattention in most parts of the US?

A. Avoiding talking to strangers.

B. Glancing at each other anytime.

C. Greeting someone in the distance.

D. Inviting strangers home for coffee.

2How does a Dane get past on the bus?

A. By saying “excuse me” politely.

B. By tapping others on the shoulders.

C. By forcing his way through people.

D. By making a gesture.

3Why does the author advise making a space for change?

A. To let us create private space between strangers and us.

B. To let us show hospitality to strangers.

C. To let us make improvement on how to treat strangers.

D. To let us maintain a balance between politeness and privacy.

4What does the passage mainly talk about?

A. How to contact with strangers.

B. Different rules of treating strangers.

C. The meaning of civil inattention.

D. Making unexpected connections.

【答案】The rules are very different depending on what country we’re in and what culture we’re in.BDifferent rules of treating strangers

【解析】试题分析:我们不可避免的会遇到陌生人,怎么和陌生人打交道呢?文章给出了不同的文化和国家的一些不成文的规则,帮助我们理解如何与陌生人交流

1细节理解题。根据第二段的句子They’ll glance or wave at each other from a distance. That’s the civility. And then as they get closer, they’ll look away, to give each other some space.可知,在美国的大部分地区,人们从远处给别人打招呼,走的近了就把目光看向别处,这被称作礼貌性疏忽。故选C。

2细节理解题。根据第二段最后一句They move the backpacks on purpose or use their bodies to say that they need to get past, instead of using two words.可知,丹麦人通过一些手势表明他们要通过。故选D。

3推理判断题。根据最后一段的两个问句We spend a lot of time teaching our children about strangers. What would happen if we spent more time teaching ourselves?可知,我们花费时间教给孩子们了解陌生人,如果我们花费更多的时间让我们自己去了解陌生人会发生什么呢,接下来讲述我们可以为了改变创造空间,再结合上文讲述的如何和陌生人交往推断,作者通过这句话是为了让我们在如何对待陌生人上做出一些改变。故选C。

4主旨大意题。纵观全文可知,第一段为主题段,主题句是There are unwritten rules we tend to follow. The rules are very different depending on what country we’re in and what culture we’re in.因此可知,文章主要讲述如何与陌生人打交道,不同的文化和国家有不同的不成文与陌生人打交道的规则。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】For the Travel section,writers and editors selected special items to profile from a dozen cities.

Brussels:Chocolate

Nearly half the chocolate consumed in the world is eaten in Europe,and Belgium—with average consumption of 14.99 pounds per person a year—certainly covers its fair share.While Brussels,the country’s capital,is home to hundreds of chocolate makers,what makes a visit necessary is the rich heritage of traditional chocolate makers.

Budapest:Paprika(红辣椒)

The job of preparing Hungarian paprika was once considered too dangerous for mothers to do.A woman who touched her children upon returning from work risked burning them,so only the elderly and unmarried were allowed the delicate task of separating the skin from the flesh.But by the early 20th century,sweeter varieties and a machine turned paprika into a common feature of all Hungarian cuisine.

Lisbon:Tiles(瓷砖)

Is there a bluer country than Portugal?The blue sky and Atlantic Ocean embrace the land.The blue moods of Fado,the dark folk music,form the national soundtrack.And all across Portugal,the typically blue designs of azulejos—ceramic tiles—are spread across churches,castles,palaces,university halls,parks...The result is a beautiful land of Christian saints,Portuguese kings,historical glories,aristocrats(贵族) at leisure,seascapes and so on.

Madrid:Guitars

Walking into one of Madrid’s storied guitar makers’ workshops can feel like stepping into the past.Curly wood shavings,from the palest pine to ebony,fall onto the floor as artisans(工匠) turn some humble wood into works of art.It’s painstaking work—all done by hand—with classical guitar models and the methods of making them changing little over the last century.

1What does the job of preparing Hungarian paprika suggest?

A. The popularity of Hungarian peppers.

B. The difficulty of processing peppers.

C. The unique tradition in Budapest.

D. The hot level of Hungarian peppers.

2Which city can be a splendid setting for a film?

A. Brussels. B. Budapest.

C. Lisbon. D. Madrid.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你的朋友李芳向你询问你校新开设的iPad课程( iPad class),请你向她写封回信,告诉她课程很受学生欢迎并简单阐述理由,要点如下:

1. 资源丰富

2. 促进交流

3. 利于环保

4. 其他理由

注意:1. 开头和结尾已给出。

2. 可适当增加细节,使行文连贯。

3. 词数100词左右。

Dear Li Fang,

I’m very glad to receive your last letter, in which you enquired about our newly opened iPad classes.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空
When Dave was eighteen, he bought a second-hand car for £200 so that he could travel to and from work more 1 than by bus. It worked quite well for a few years, but then it got so old, and it was costing him2 much in repairs that he decided that he had better3 it.
He asked among his friends to see if anyone was particularly4 to buy a cheap car, but they all knew that it was falling to pieces, so 5_of them had any desire to buy it.
Dave's friend Sam saw that he was 6 when they met one evening, and said, “What's 7, Dave?” Dave told him and Sam answered, “Well, what about advertising it in the paper? You may8 more for it that way than the cost of the advertisement!” Thinking that Sam's 9was sensible, he put an advertisement in an evening paper, which read: “For sale: small car,10very little petrol, only two owners. Bargain at £50.”
For two days after the advertisement first appeared, there was no 11. But then on Saturday evening a man rang up and said he would like to 12 him about the car. “All right,” Dave said, feeling happy. He asked the man whether ten o'clock the next morning would be 13or not. “Fine,” the man said. “And I'll 14 my wife. We intend to go for a ride in it to 15 it.”
The next morning, at ten quarter, Dave parked the car in the square outside his front door,16 to wait there for the person who had 17 his advertisement. Even Dave had to 18 that the car really looked like a wreck (残骸). Then soon after he had got the car as 19 as it could be, a police car stopped just behind him and a policeman got out. He looked at Dave's car and then said, “Have you reported this 20 to us yet, sir?”
(1)A.directly B.safely C.properly D.easily
(2)A.so B.such C.very D.too
(3)A.keep B.repair C.sell D.throw
(4)A.anxious B.lucky C.ashamed D.generous
(5)A.some B.neither C.none D.most
(6)A.delighted B.upset C.calm D.astonished
(7)A.on B.up C.it D.that
(8)A.learn B.miss C.get D.find
(9)A.message B.advice C.request D.description
(10)A.uses B.loses C.has D.spends
(11)A.doubt B.help C.trouble D.answer
(12)A.tell B.see C.agree D.call
(13)A.exact B.suitable C.early D.late
(14)A.follow B.meet C.bring D.introduce
(15)A.recognize B.gain C.admire D.test
(16)A.happening B.meaning C.turning D.failing
(17)A.read B.posted C.answered D.placed
(18)A.forget B.show C.disagree D.admit
(19)A.clean B.admit C.fast D.light
(20)A.bargain B.sale C.accident D.result

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】用所给词组的正确形式填空

come up, go through, believe it or not, be based on , get along with,
make up one's mind, pack up , graduate from, think little of, suffer from


(1)The problem at the meeting yesterday.
(2)This film an old love story.
(3)My father many hardships in the past few years.
(4)She loneliness, but she had to learn to like it.
(5)Look! They are busy picnic things.
(6)I gave him some good advice, but he it.
(7)They have to study hard.
(8)How are you your new classmates?
(9)After college, we finally got the chance to take a bike trip.
(10) , all the people present have agreed to the plan.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】每句中最多有一处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:每句错误及其修改均仅限一词。
(1)I wonder that it's because I haven't been able to be outdoors for so long that I've grown so crazy about everything to do with nature.
(2)One evening when it was so warm, I stayed awake on purpose until half past eleven in order have a good look at the moon by myself.
(3)Ever since middle school, my sister Wang Wei and I had dreamed about taking a great bike trip.
(4)She gave me a determining look--- the kind that said she would not change her mind.
(5)It was felt in Beijing, which is more than two hundreds kilometers away.
(6)Workers built shelters for survivors who homes had been destroyed.
(7)Native English speakers can understand each other if they don't speak the same kind of English.
(8)English now is also speaking as a foreign or second language in South Asia.
(9)The school which I studied for only two years was three kilometers away.
(10)But I was happy to help because it would help us achieve our dream of make black and white people equal.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It’s true that beauty does not always meet with a single, uniform standard. A person’s cultural background, for example, may influence ______ he or she find attractive in others.

A. that B. which

C. what D. when

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你叫李华,今年18岁,想利用暑期打工,你在英文报纸上看到了咖啡厅的招聘广告。请根据下面的广告写一封求职信。
TEMPORARY JOB OFFER
Age 18-24
To work in busy center café.
Must enjoy working with people.
Previous experience necessary.
Good pay.
Tel. 01 222 643
注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节;3. 开头和结尾已给出。
Dear Sir,
Yours sincerely,
Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Every people uses its own special word to show its ideas and feelings. Some of these expressions(表达,说法) are commonly used for many years. Others are popular for just a short time. One such American expression is “Where's the beef?” It is used when something is not as good as it is said to be. In the early 1980s “Where's the beef?” was one of the most popular expressions in the United States. It seemed as if everyone using it at the time.
Beef, of course, is the meat from a cow, and food is more popular in America than a hamburger made from beef. In the 1960s a businessman named Ray began building small restaurants that sold hamburgers at a low price. Ray called this “McDonald's”. Ray became one of the richest businessmen at last in America.
Other business people watched his success. Some of them opened their own hamburger restaurants. One company called “Wendy's” said its hamburgers were bigger than those sold by McDonald's or anyone else. The Wendy's Company began to use the expression “Where's the beef?” to make people know that Wendy's hamburgers were the biggest. The Wendy's television advertisement showed three old women eating hamburgers. The bread that covered the meat was very big, but inside there was only a bit of meat. One of the women said she would not eat a hamburger with such a little piece of beef. “Where's the beef?” she shouted in a funny way. The advertisement for Wendy's hamburger restaurants was success. As we said, it seemed everyone began using the expression “Where's the beef?”.
(1)_______ started McDonald's restaurant.
A.Ray
B.McDonald
C.Wendy
D.Three old women
(2)Other people wanted to open hamburger restaurants because they thought _______.
A.they could sell hamburgers at a low price
B.hamburgers were easy to make
C.beef was very popular in America
D.they could make a lot of money
(3)Wendy's made the expression known to everybody _______.
A.with many old women eating hamburgers
B.by a television advertisement
C.while selling bread with a bit of meat in it
D.at the McDonald's restaurant
(4)We can learn from the passage that the expression “Where's the beef?” means _______.
A.The beef in hamburgers is not as much as it is said to be
B.The hamburgers are not as good as they are said to be
C.It is used when something is not as good as it is said to be
D.Wendy's is the biggest

查看答案和解析>>

同步练习册答案