精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Cold weather has a great effect on how our minds and our bodies work.Maybe that is why there are so many expressions that use the word cold.For centuries,the body's blood has been linked closely with the emotions.People who show no human emotions or feelings,for example,are said to be cold-blooded.Cold-blooded people act in merciless ways.They may do cruel things to others,and not by accident.For example,a newspaper says the police are searching for a cold-blooded killer.The killer murdered someone,not in self-defense.He seemed to kill with no emotion.
Cold can affect other parts of the body,the feet,for example.Heavy socks can warm your feet,if your feet are really cold.But there is an expression-to get cold feet-that has nothing to do with cold or your feet.The expression means being afraid to do something you had decided to do.For example,you agree to be president of an organization.But then you learn that all the other officers have resigned.All the work of the organization will be your responsibility.You are likely to get cold feet about being president when you understand the situation.
Cold can also affect your shoulder.You give someone the cold shoulder when you refuse to speak to them.You treat them in a distant,cold way.The expression probably comes from the physical act of turning your back toward someone,instead of speaking to him face-to-face.You may give a cold shoulder to a friend who has not kept a promise he made to you.Or,to someone who has lied about you to others.
A cold fish is not a fish.It is a person.But it is a person who is unfriendly,unemotional and shows no love or warmth.A cold fish does not offer much of himself to anyone.
Out in the cold is an expression often heard.It means not getting something that everybody else got.A person might say that everybody but him got a pay raise.He was left out in the cold.And it is not a pleasant place to be.

21.The text is intended to tell us thatB.
A.cold weather has a great effect on human bodies.
B.many English expressions contain the word cold.
C.cold is a word all used to describe human emotions.
D.the word cold has many different meanings in English.
22.Which of the following can best describe a person who is unwilling to offer anything to others?D
A.Cold-blooded.          B.To get cold feet.
C.A cold shoulder.       D.A cold fish.
23.If a teacher gives all the boys except Tom a pen as a prize,you can say TomC.
A.is given the cold shoulder.
B.is punished by a cold fish.
C.is left out in the cold.
D.has got cold feet.
24.The five expressions mentioned in the text allA.
A.have a negative meaning.
B.come from physical acts.
C.relate to a kind of animal.
D.have a connection with the human body.

分析 本文选自VOA Special English,属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了英语中一些含有cold这个单词的习惯用语.

解答 21.B.主旨大意题.根据文章第一段Maybe that is why there are so many expressions that use the word cold可知课文的目的是告诉我们很多英语表达式中包含字冷,故选B.
22.D.词义理解题.仔细阅读文章中与所给四个词组相关的地方,特别是文章倒数第二段的A cold fish does not offer much of himself to anyone可知A cold fish能最好地描述一个不愿意向别人提供任何东西的人,故选D.
23.C.细节理解题,从文章最后一段可知.be left out in the cold:被冷落;被排斥;可知如果老师把汤姆笔下的所有男孩都作为奖品,你可以说汤姆is left out in the cold.故选C.
24.A.归纳判断题.从第一段的最后一句The killer murdered someone,not in self-defense.He seemed to kill with no emotion可知课文中提到的五个表达式有一个负面的意义;故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.________ is obviously right is to give all children equal opportunities to develop their special gift.(  )
A.WhichB.AsC.ThatD.What

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

8.It was the golden season.I could see the yellow leaves  (41)Ain the cool(42)B.In such a season,I liked walking alone in the leaves,listening to the sound of them.Autumn is a (43)Dseason and life is uninteresting.The free days always make me (44)C.But one day,the sound of a violin(45)Binto my ears like a stream flowing in the mountains.I was so surprised that I jumped to see what it was.A young girl,standing in the wind,was (46)Bin playing her violin.I had (47)Dseen her before.The music was so attractive that I listened quietly.Lost in the music,I didn't realize that I had been (48)Cthere for so long but my (49)Adid not seem to disturb her.Leaves were still falling.Every day she played the violin in the corner of the building.(50)CI went downstairs to watch her performance,I was the only audience.The autumn seemed no longer lonely and life became (51)C.(52)Dwe didn't know each other,I thought we were already good friends.I believed she also liked me.Autumn was nearly over.One day,when I was listening devotedly,the sound suddenly stopped.To my  (53)A,the girl came over to me.
"You must like violin,"she said.
"Yes.And you play very well.Why did you stop?"I asked.
Suddenly,a (54)Aexpression appeared on her face and I could feel something unusual.
"I came here to see my grandmother,but now I must leave.I once played very badly.It was your listening every day that (55)Cme."she said.
"In fact,it was your playing (56)Cgave me a meaningful autumn."I answered."Let us be friends."
The girl smiled and I smiled.
I never heard her play again in my life.I no longer went (57)Bto listen like before.Only thick leaves were left behind.But I will always remember the fine figure of the girl.She is like a goddess; so short,so bright,like a shooting star giving off so much light that it makes the autumn beautiful.There are many kinds of friends.Some are always(58)Cyou,but don't understand you.Some say only a few words to you,but are close to you.Many people will step in your life,but only (59)Afriends leave footprints.
I shall always recall the autumn and the girl with the (60)D.She will always bring back the friendship between us.I know she will always be my best friend.

41.A.flying B.tremblingC.growingD.shaking
42.A.snowB.windC.waterD.rain
43.A.livelyB.lovelyC.harvestD.lonely
44.A.tiringB.disturbedC.boredD.interested
45.A.fledB.floatedC.rushedD.grew
46.A.activeB.lostC.busyD.kept
47.A.sometimesB.usuallyC.oftenD.never
48.A.waitingB.stoppingC.standingD.hearing
49.A.existanceB.thoughtC.stepsD.breath
50.A.WhereB.SoC.WhenD.But
51.A.hopelessB.movedC.meaningfulD.boring
52.A.AsB.HoweverC.EvenD.While
53.A.astonishmentB.sadnessC.delightD.satisfaction
54.A.sadB.goodC.happyD.surprised
55.A.surprisedB.excitedC.encouragedD.interested
56.A.itB.whichC.thatD.who
57.A.inB.downstairsC.outD.upstairs
58.A.againstB.forC.withD.to
59.A.trueB.youngC.newD.old
60.A.soundB.songC.playD.violin

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.There was a story many years ago of a school teacher-Mrs.Thompson.She told the children on the first day that she loved them all the same.But that was a lie.There in the front row was a little boy named Teddy Stoddard.He didn't play well with the other children and he always needed a bath.She did not like him.
Then Mrs.Thompson got to know that Teddy was actually a very good boy before the death of his mother.Mrs.Thompson was ashamed of herself.She felt even worse when,like all her other students,Teddy brought her a Christmas present too.It was his mother's perfume(香水).
Teddy said,"Mrs.Thompson,today you smell just like my Mom used to."After the children left she cried for at least an hour.On that very day,she stopped teaching reading,writing and math.Instead,she began to teach children.
Mrs.Thomspon paid particular attention to Teddy.The boy's mind seemed to come alive.The more she encouraged him,the faster he improved.By the end of the sixth grade,Teddy had become one of the smartest children in the class.
Six years went by before she got a note from Teddy.He wrote that he had finished high school,third in his class,and she was still the best teacher he ever had in his whole life.He went to college.Mrs.Thompson got two more letters from him with the last one signed,Theodore F.Stoddard,M.D.(医学博士).
The story doesn't end there.On his wedding day,Dr.Stoddard whispered in Mrs.Thompson's ear,"Thank you,Mrs.Thompson,for believing in me.You made me feel important and showed me that I could make a difference."
Mrs.Thomspon,with tears in her eyes,whispered back,"Teddy,you have it all wrong.You were the one who taught me that I could make a difference.I didn't know how to teach until I met you."
9.What did Mrs.Thompson do on the first day of school?A
A.She told the class something untrue about herself.
B.She made Teddy feel ashamed.
C.She asked the children to play with Teddy.
D.She changed Teddy's seat to the front row.
10.What did Mrs.Thompson find out about Teddy?D
A.He enjoyed playing with others.
B.He often told lies.
C.He was good at math.
D.He needed motherly care.
11.In what way did Mrs.Thompson change?A
A.She cared more about educating students.
B.She taught fewer school subjects.
C.She became strict with her students.
D.She no longer liked her job as a teacher.
12.Why did Teddy thank Mrs.Thompson at his wedding?C
A.She had taught him how to judge people.
B.She had kept in touch with him.
C.She had given him encouragement.
D.She had sent him Christmas presents.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
    I was taking a train to London's Victoria Station.I had noticed that the carriage was noise and filled with people.Before long,a train inspector comes to check out tickets.A passenger realized he couldn't find his ticket but became quite upset.Then everyone in the carriage began searching the ticket,that was eventually found under a seat several rows from its owner.The person who found a ticket smiled with pleasure at his success.No one in the carriage had previous spoken to or even noticed the ticket-owner before.Yet,they had so quickly offered the strangers their help.If we could show concern to others on need,the world would be a better place to live in.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

2.Every year,about 600 monkeys are invited to eat fruits and vegetables during an yearly feast in Thailand.(36)BIt is said that Roma once rewarded his friend Hanuman,the Monkey King,with some sand.Organizers of the annual Monkey Buffet use more than 3000 kg of fruits and vegetables to prepare for the feast.
    This event is held in England.Though it might sound very gentle,it is actually very dangerous.Running down a very steep(陡峭的) hill behind a 7 pound wheel of cheese can be very dangerous.In fact,the police have attempted to ban the event,but participants have refused to carry out the ban.Men and their cheese wheels cannot be separated so easily.(37)ASimple:the cheese is set rolling down the hill,and the racers run down the hill after the cheese.However,as the cheese can reach speeds of up to 70 miles per hour,it rarely happens that someone catches the cheese.(38)DIn the festival,grown men jump over newborns,with their parents'permission.(39)GThis custom has been observ ed since 1620; any onlookers who seem to be in need of"cleaning"also get involved in the event.
(40)EThis Naked Festival(裸体节) is held in dozens of places throughout Japan every year,usually in summer or winter.Hidden somewhere in these men is one fully naked man,and touching him is believed to bring good luck.

A.So what happens during a cheese roll?
B.It is held in honor of Rama,the greatest of the Gods.
C.This event is very boring.
D.The first to reach the bottom wins the cheese.
E.There is a Japanese festival where participants wear little clothing.
F.Everyone takes an active part in it.
G.Wearing scary costumes,the Spanish men attempt to"clean"babies of evil(邪恶).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Anna Schiferl hadn't even got out of bed when she reached for her cell phone and typed a text to her mum,one recent Saturday.Mom was right downstairs in the kitchen.The text?Anna wanted an egg for breakfast.Soon after,Joanna Schiferl called,"If you want to talk to me,Anna,come downstairs and see me?"Anna laughs about it now."I was kind of being lazy,"she admits.
    These days,many people with cell phones prefer texting to a phone call.And that's creating a communication divide-the talker vs.the texters.Some would argue that it's no big deal.But many experts say the most successful communicators will,of course,have the competence to do both.And they fear that more of us are unable to have-or at least are avoiding-the traditional face-to-face conversations.
    Many professors say it is not common to see students outside of class."I sit in my office hours lonely now because if my students have a question,they email me,often late at night,"says Rence Hosuton,a professor at the University of Puget Sound in Washington state."And they never call."
    As Anna sees it:"There are people you'll text,but won't call.It's just a way to stay in touch with each other."Some believe that scores of texts each day keep people more connected."The problem is that conversation is not very deep,"says Joseph Grenny,co-author of the book Cultural Conversations:Tools for Talking When Stakes Are High.
"The problem has been there since we've had telephones-probably since the time of a telegraph,"Grenny says.Texting is just the latest way to do that.Though they may not always be so good at deep conversations themselves,Grenny suggests that parents model the behavior for their children and put down their own cell phones.He says that they also should set limits,as Anna's mom did when she made the"no texting to people in the same house"rule.
28.According to Paragraph 1,JoannaA.
A.was very strict with her daughter            
B.did not know how to use a cell phone
C.was angry that her daughter got up late       
D.did not have any breakfast that morning
29.Which statement about Rence's students is true?C
A.They often work late at night.
B.They often ask stran ge questions.
C.Few ask questions face to face.
D.Many email her if she feels lonely.
30.In Joseph Grenny's opinion,D.
A.cell phone makes people lonelier
B.telephone help people communicate clearly
C.texting helps people have deeper conversations
D.talking should be encouraged instead of texting
31.What is the main idea of the text?C
A.It tells us a wonderful experience of Anna Schiferl.
B.It introduces a new tool used for communication.
C.It discusses the problem caused by sending texts.
D.It talks about the important role of phones in our life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

6.Tips for Improving Self-esteem(自尊)
Self-esteem plays a role in almost everything you do.People with high esteem do better in school and find it easier to make friends.They tend to have better relationships with peers and adults,feel happier,find it easier to deal with mistakes,disappointments and failures,and are more likely to stick with something until they succeed.
If you want to improve your sell-esteem,here are some useful tips.
★(36)D.If you're used to focusing on your shortcomings,start thinking about positive aspects of yourself.Each day,write down three things about yourself that make you happy.
★Set goals.Think about what you'd like to accomplish,and then make a plan for how to do it.Stick with your plan and keep track of your progress.
★View mistakes as learning opportunities.(37)A.Mistakes are part of learning.Remind yourself that a person's talents are constantly developing and everyone excels(突出,擅长) at different things.
★(38)B.If you realize that you're unhappy with something about yourself that you can change,then start today.If it's something you can't change(like your height),then start to work toward loving yourself the way you are.
★Make a contribution.Tutor a classmate who's having trouble,help clean up your neighbourhood or volunteer your time in some other way.(39)F.
★Have fun.Enjoy spending time with the people you care about and do the things you love.(40)G.
It takes some work to develop good self-esteem,but once you do,it's a skill you'll have for life.

A.Accept that you will make mistakes because everyone does.
B.Recognize what you can change and what you can't.
C.Experience is a great thing that enables you to recognize the mistake when you make it again.
D.Try to stop thinking negative thoughts about yourself.
E.Low-esteem is a negative evaluation(评估) of oneself.
F.That your help is valued can do wonders to improve self-esteem.
G.Relax and have a good time-and avoid making your life occupied all the time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.China is known as thebirthplace(发源地) of eastern civilization.

查看答案和解析>>

同步练习册答案