精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.This year some twenty-three hundred teenagers ( young people aged from 13to 19)from all over the world will spend about ten months in US homes.They will attend US schools,meet US teenagers,and form impressions of the real America.At the same time,about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.
Here is a two-way student exchange in action.Fred,nineteen,spent last year in Germany with George's family.In turn,George's son Mike spent a year in Fred's home in America.
Fred,a lively young man,knew little German when he arrived,but after two months'study,the language began to come to him.Schools were completely different from what he had expected-much harder.Students rose respectfully when the teacher entered the room.They took fourteen subjects instead of the six that are usual in the United States.There were almost no outside activities.
Family life,too,was different.The father's word was law,and all activities were around the family rather than the individual(个人).Fred found the food too simple at first.Also,he missed having a car.
"Back home,you pick up some friends in a car and go out and have a good time.In Germany,you walk,but you soon learn to like it."
At the same time,In America,Mike,a friendly German boy,was also forming his idea."I suppose I should criticize(批评) American schools,"he says."It is far too easy by our level.But I have to say that I like it very much.In Germany we do nothing but study.Here we take part in many outside activities.I think that maybe your schools are better in training for citizens(公民).There ought to be some middle ground between the two.

29.The world exchange programme is mainly toC.
A.help teenagers in other countries know the real America
B.send students in America to travel in Germany
   C.let students learn something about other countries
D.have teenagers learn new languages
30.Fred and Mike agreed thatB.
A.American food tastes better than German food.
B.German schools were harder than American schools
C.Americans and Germans were both friendly
D.There were more cars on the streets in America
31.What is particular in American schools is thatB.
A.there is some middle ground between the two teaching buildings
B.there are a lot of after-school activities
C.students usually take fourteen subjects in all
D.students go outside to enjoy themselves in a car.

分析 本文介绍了美国的一个青少年全球交流项目.他们国家的青少年与世界上其他国家的青少年进行交换,彼此到对方的国家去生活学习,希望让学生们真正了解他国,增进对世界其它地区的了解.

解答 29.C 归纳概括题.根据第一段的They will attend US schools,meet US teenagers,andform impressions of the real America.At the same time,about thirteen hundredAmerican teenagers will go to other countries to learn new languages and gain anew understanding of the rest of the world.可知,他们将会去美国的学校读书,见美国的青少年,从而构建对真正美国的印象,与此同时,大约1,300名美国的青少年将会去别的国家学习新的语言获得对世界其它地区的新理解.由此可知,这种世界交换生的目的是为了让学生真正学到其它国家的一些东西.故选C.
30.B推理判断题.根据第三段的Schools were completely different from what he hadexpected-much harder.Fred认为德国的学业难多了;根据最后一段的"I suppose I should criticize(批评)American schools,"he says."It is far too easy by our level…."Mike要批评美国的学校,那里的学业对他们的水平来说太容易了.由此判断,他们俩人都认为德国的学习难度更大,故选B.
31.B 细节理解题.根据最后一段的Here we take part in many outside activities.在这里,我们参加了许多户外活动.由此可知,美国学校的特别之处是有很多课外活动,故选B.

点评 本文是社会文化阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.A generation of parents raised according to the permissive principles of postwar childcare experts is rediscovering the importance of saying"No"to their children.They are beginning to reclaim the house as their own.Even spanking(打屁股)is back.
While today's parents do not want to return to the Victorian era (时代)-when children were seen,spanked,but not heard-there is a growing acknowledgement that thelaissez-faireapproach produced a generation of children running rings around puzzled parents struggling to restore order.
Janthea Brigden,a trainer with Parent Network,says:"The problem is that parents don't want all that controlling things.What they want is to be able to discipline (管教) their children through teaching and encouraging."
According to Steve Biddulph,the author of More Secrets of Happy Children,the permissive era was often just an excuse to ignore children.He believes discipline involves firm but friendly teaching and does not need to involve punishment.He teaches a method called"stand and think",where a child is helped to figure out what is wrong and how to get it right.Mr.Biddulph understands parents using spanking,but lie is against it."The happiest children are those who know Mum and Dad are in charge.As children grow into their teens,more negotiation can take place,such as:Prove you can be home safely by 1l pm,and we might let you stay out till midnight."
"There is no good evidence that an occasional,properly administered spanking is harmful in any way."says John Rosemond,an American who has won a huge following by calling for"parent power".It is pure nonsense to believe that restricting children to their room as a punishment could make them have negative feelings about the room and cause sleep problems.
Mr.Rosemond tracks the overturning of traditional family values to the end of the Second World War.He blames the change of the American family into a child-centered,self-respect-oriented (以…为导向) unit on psychologists and social workers,who for 30 years have weakened traditional approaches.Previous generations of American parents raised children not by  the book,but by self-evident truth,he says.Children should be seen and hot heard.If you make your bed,you'll have to lie in it.He says that those phrases contain time-honored understanding and principles that helped children to develop what we refer to as the"three Rs"of  parenting:respect,responsibility and resourcefulness.

67.Which is closest to the meaning of the underlined word"laissez-faire"in the second paragraph?A
A.Let it be.      B.Go for it.  C.Get it right.   D.Take it easy.
68.If his child did something wrong,Steve Biddulph wouldD
A.give him a good beating
B.lock him up in a dark room
C.ask him to stand in a corner for hours
D.help him find out the problem and solution
69.By mentioning the underlined part in the last paragraph,Mr.RosemondD.
A.blames parents for ignoring children's rights
B.reminds parents to communicate more with children
C.encourages parents to involve children more in family affairs
D.explains how previous generations of parents raised children
70.What does the passage mainly talk aboutC.
 A.The causes of discipline problems.
 B.The best way to discipline children.
 C.Different opinions on ways of parenting.
 D.Differences between parents of different times.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.To be honest,I doubtwhether/if(是否)I'mmakinganydifference(有所改变) to these boys'lives at all.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

19.假设你是李华,你所在的学校英文报刊向全体高二学生征稿,主题是"环境保护",你有意参加此次活动.请根据下列要点完成一篇英语作文.
1、低碳生活对我们的好处.
2、日常生活,我们可以做些什么.
注意:1.词数100左右.
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
3.文中不得透露个人姓名和学校名称.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.It d oesn't seem ugly to me; on thecontrary(相反的),I think it's rather beautiful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.It took the clerk and his companionsfortnight(两星期) to arrive at the remote (遥远的) village.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

3.How to Relieve Exam Stress
Exam time is here and stress levels are up.You're stuck indoors hitting the books,writing papers,and preparing projects.With the importance of exams,it is understandable that you feel stressed.When faced with something stressful,your body reacts.(33)B
Yes.You Can!
Believe in yourself that you can pass the exam.Don't focus on how bad it would be for you if you performed poorly.Instead,focus on how good it would be when you did well.
(34)G Don't let it get into a panic,though.Just c1ose your eyes and take long slow breaths.Doing so will calm your nerves and help you get back your focus.
(35)C
Research has shown that cramming at the last minute for exams is not efficient.It only adds more stress to your body and mind by lack of sleep and poor nutrition.
Instead of cramming,review your notes,read or do what you would normally do for a test.You have already mastered all the knowledge you need.So try to get a good night's sleep.A rested body and a sharp mind will put you in a good state.
Keep a Normal Life
One of the best ways you can relieve the stress of exams is to keep a normal life.After studying you should reward yourself.(36)EIt will do wonders to relieve your stress,but be sure to get back in time and get a good night's sleep.
(37)F
Food is energy for the brain,so be sure to eat well.Energy drinks are NOT food.Try brain foods such as bananas,other fruits and foods high in carbon.
Exercise is also a great way to relieve stress.Shooting basketball with friends or working out at the gym will help raise your energy and reduce stress.Even a walk around campus will raise your energy level.

A.They will be over soon!
B.You just need to understand this is a normal reaction and take steps to deal with it.
C.Don't Cram for Exams
D.You can build your body in various ways.
E.Go out with friends to get a good meal.
F.Eat Well and Exercise
G.It's normal to feel nervous before and during an exam.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

20.What makes one person more intelligent than another?What makes one person a genius,like the brilliant Albert Einstein,and another person a fool?Are people born intelligent or stupid,or is intelligence the result of where and how you live?These are very old questions and the answers to them are still not clear.
We know,however,that just being born with a good mind is not enough.In some ways,the mind is like a leg or an arm muscle.It needs exercise.Mental (done with the mind) exercise is particularly important for young children.Many child psychologists(心理学家) think that parents should play with their children more often and give them problems to think about.The children are then more likely to grow up bright and intelligent.If,on the other hand,children are left alone a great deal with nothing to do,they are more likely to become dull and unintelligent.
Parents should also be careful with what they say to young children.According to some psychologists,if parents are always telling a child that he or she is a fool or an idiot,then the child is more likely to keep doing silly and foolish things.So it is probably better for parents to say very positive (helpful) things to their children,such as"That was a very clever thing you did."or"You are such a smart child."
10.The words"intelligent"and"brilliant"in the first paragraph probably meanAwhile"dull"in the second paragraph meansA.
A.bright and splendid; slow in thinking and understanding
B.pretty and handsome; ordinary-looking
C.great and important; common
D.hopeful and helpful; careless
11.According to the context we can guess that a genius isCwhile an idiot isC.
A.a normal person; a funny person
B.a strong person; a weak person
C.a highly i ntelligent person; a foolish or weak-minded person
D.a famous person; an ordinary person
12.A personDis more likely to become a genius.
A.whose parents are clever
B.often thinking about difficult problems
C.often helped by his parents and teachers
D.born with a good brain and putting it into active use.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Conflict is on the menu tonight at the café La Chope.This evening,as on every Thursday night,psychologist Maud Lehanne is leading two of France's favorite pastimes,coffee drinking and the"talking cure".Here they are learning to get in touch with their true feelings.It isn't always easy.They customers-some thirty Parisians who pay just under $2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect."You are forbidden to say‘one feels,'or‘people think',"Lehane told them."Say‘I think,'‘Think me'."
A café society where no intellectualizing is allowed?It couldn't seem more un-French.But Lehanne's psychology café is about more than knowing oneself:It's trying to help the city's troubled neighborhood cafes.Over the years,Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours,a fast food boom and a younger generation's desire to spend more time at home.Dozens of new theme cafes appear to change the situation.Cafes focused around psychology,history,and engineering are catching on,filling tables well into the evening.
The city's"psychology cafes",which offer great comfort,are among the most popular places.Middle-aged homemakers,retirees,and the unemployed come to such cafes to talk about love,anger,and dreams with a psychologist.And they come to Lehanne's group just to learn to say what they feel."There's a strong need in Paris for communication,"says Maurice Frisch,a cafe La Chope regular who works as a religious instructor in a nearby church."People have few real friends.And they need to open up."Lehanne says she'd like to see psychology cafes all over France."If people had normal lives,these cafes wouldn't exist,"she says."If life weren't a battle,people wouldn't need a special place just to speak."But then,it wouldn't be France.
12.What are people encouraged to do at the cafe La Chope?D
A.Learn a new subject
B.Keep in touch with friends.
C.Show off their knowledge.
D.Express their true feelings.
13.How are cafes affected by French lifestyle changes?A
A.They are less frequently visited.
B.They stay open for longer hours.
C.They have bigger night crowds.
D.They start to serve fast food.
14.What are theme cafes expected to do?C
A.Create more jobs.
B.Supply better drinks.
C.Save the cafe business.
D.Serve the neighborhood.
15.Why are psychology cafes becoming popular in Paris?B
A.They bring people true friendship.
B.They give people spiritual support.
C.They help people realize their dreams.
D.They offer a platform for business links.

查看答案和解析>>

同步练习册答案