12.Your smart phone can do a lot of things.It can call people.It connects to the Internet.It enables you to play fun games.But there is a dark side-it might also spread diseases.
This may be hard to believe,but scientists reached this conclusion after they tested eight random cell phones from an office in Chicago.All the tested phones showed high numbers of bacteria,with about 2,700to 4,200 units on each phone.In drinking water,the healthy limit is less than 1unit per 100ml (毫升) of water.
Although computers,keys and pens all carry bacteria,our smart phones get far dirtier.They touch a lot of things,including our hands and the inside of our pocket or purse.We take them almost everywhere:the bus,the subway and who hasn't played smart phone games while sitting on the toilet?
What's even worse is that after the phone returns from its dirty trip,it then spends most of its time cozying up to our faces.You don't think about how often you touch your phone to your face,do you?Our noses,mouths and ears are all warm and rich in grease (油脂),an environment that bacteria really like.
Compared to traditional keyboard,touch screens spread bacteria more easily to hands.An expert in Australia warned that playing with iPads and iPhones at Apple stores is a health risk.
There is one simple and reliable way you can reduce the bacteria on your phone's surface:wash your hands regularly.So how do you keep your smart phone clean?Alcohol is effective when used to kill bacteria from the back and side of your phone.
29.What might be the disadvantage of smart phones?A
A.It might be a potential risk of diseases.
B.It can be used to make immediate talks.
C.It can be connected with the Internet.
D.It can serve as a game-playing machine.
30.Which ottle of water may be safe to drink?A
A.A 350ml bottle of water checked with 3 units of bacteria.
B.A 500ml bottle of water checked with 50 units of bacteria.
C.A 650ml bottle of water checked with 10 units of bacteria.
D.A 1000ml bottle of water checked with 15 units of bacteria.
31.Which is true according to the passage?B
A.Our keys carry more bacteria than smart phones.
B.Smart phone users risk being exposed to bacteria.
C.There's no way to reduce the bacteria on smart phones.
D.Experts warned not to touch iPhones in Apple stores.
32.What can be the best title for the passage?C
A.A New Problem of Smart Phones
B.Take Care of Your Smart Phones
C.Smart Phones-A New Health Risk
D.How to Keep Smart Phones Clean.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了手机上带有太多的细菌,导致我们会出现很多的健康方面的问题.
解答 29.A;细节理解题.根据文中"But there is a dark side-it might also spread diseases."(但有一个阴暗面-它也可能传播疾病),可知智能手机的缺点是有传播疾病的风险,故选A.
30.A;细节理解题.根据文中"In drinking water,the healthy limit is less than 1 unit per 100 ml (毫升) of water."(在饮用水中,每100毫升(毫)的水,其健康限小于1单位),可知A项350毫升水中有三个单位的细菌,符合题意,故选A.
31.B;细节理解题.根据文中"Although computers,keys and pens all carry bacteria,our smart phones get far dirtier"(虽然电脑、钥匙和笔都携带细菌,但我们的智能手机却变得更脏了),可知智能手机用户面临细菌感染的风险,故选B.
32.C;主旨大意题.通读全文可知,作者通过这篇文章主要向我们描述了手机上带有太多的细菌,导致我们会出现很多的健康方面的问题,所以说智能手机成为一种新的健康风险,故选C.
点评 本文考察学生的细节理解能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.